Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Diskmaskinen som försvann

Publicerad 2011-08-28 17:38:00 i Boende/hushåll/inredning, Ekonomi, Idhas drömmar, Isak,

Nu när också Dan äter vanlig mat börjar det vara riktigt jobbigt att inte ha någon diskmaskin. Därför ska en sådan inhandlas när vi får septemberlönen, för då är alla måsteinköp bortgjorda. Min mun har kostat en halv förmögenhet, bilen behövde lagas och tapeter och kök har rockat loss på några laxar. Men i slutet av september blir det alltså en diskmaskin. Den kommer att bli hemmets pärla!

I natt drömde jag emellertid något så fruktansvärt som att jag och Isak var på fest och pajade en hel inglasad veranda. Vi skulle bli återbetalningsskyldiga. 30000 skulle ägarna avkräva oss, vilket de påstod var "kompispris." Det var det kanske, men jag och Isak smög dit natten därpå för att försöka laga verandan själva. Jag minns bara att vi hade häftstift med oss. Hur vi häftade ihop glasbitarna vet jag inte, men vi lyckades laga det mesta. Tyvärr rasade allt en gång till just när vi var klara. Den andra gången inglasningen gick i tusen bitar förstördes ännu mer än första gången, vilket gjorde att vi i slutändan skulle betala hela 40000. Själv är fan inte bäste dräng.

Jag mådde sjukt dåligt hela natten och är idag väldigt glad att det bara var en dröm. Inget ska få stå i vägen för vår diskmaskin. Inget!

Fri cykelidrott

Publicerad 2011-08-28 17:32:00 i Konversation, Sport, Svärmor,

Jag, Isak, Karin, Anders och Emma kollar på "VM-magasinet" från friidrotts-VM som pågår.
Jag: Friidrotts-VM i Paris 2003. Det var tider det.
Karin: Ja, vi tog väl sju guld!
Jag: Njae. Inte sju guld. Vi tog fyra, tror jag. Eller tre.
Karin: Nä, men vi tog nog sju guld.
Jag: Klüft, Holm, Olsson, Kajsa kanske...
Karin: Men visst tog vi något i cykel?

Hektiskt

Publicerad 2011-08-23 22:13:00 i Skola,

Snart kanske det lugnar ned sig. På torsdag ska jag övernatta med 7B i Stortjärn. Det kommer nog att bli roligt men väldigt lite sömn för ansvarsfulla fröken. Det är mycket med LGR11, ny skola och två barn. Dessutom har jag gått upp 2,5 kilo i sommar. Satan! Jag som hade varit så duktig och gått ned nästan allt efter graviditeten. Men man måste ju faktiskt få ha semester också.

Nytt jobb

Publicerad 2011-08-14 18:57:31 i Skola,

Jag fick tjänsten. Den på Sörböleskolan. Den som var för bra för att vara sann. Jag trodde ALDRIG att rektorn skulle välja mig, men ta mig rackar'n! En gedigen utbildning, några fina referenser och en intervju senare var den min! MIN! Jag har cykelavstånd till jobbet och det känns faktiskt helt underbart. Imorgon börjar jag jobba. Jag är superpeppad och jättelycklig.

Men! (För det måste nästan alltid finnas ett men!) Eftersom jag börjar jobba imorgon tar min mammaledighet med Dan slut. Det känns lite vemodigt, främst som jag kommer att missa en massa, men jag vet ju att han och Polly kommer att ha det hur bra som helst med Isak och det kommer att vara skönt att få äta lunch ifred och dricka varmt kaffe. Det känns verkligen helt rätt att vi delar den här gången, så att vi båda får uppdela fördelarna och nackdelarna med att vara hemma respektive jobba.

Framöver kanske jag bloggar mer. Eller så gör jag inte det. Ni lär ju märka!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela