Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Teknikpank

Publicerad 2010-02-27 17:12:00 i Bloggande,

Ingen mobil, ingen fungerande stationär dator och nu har även laptopen pajat så bloggen står stilla så länge...

Trötthetens konsekvenser

Publicerad 2010-02-17 17:52:00 i Kändisar, Schlager,

På grund av att jag är inne i en mycket intensiv period på jobbet nu med utvecklingssamtal och stora rättningsprojekt har jag inte ens haft tid att blogga om den förra schlagerdeltävlingen. Nu känns det inaktuellt och därför nöjer jag mig med att säga att Pauline var bäst, att Manboylåten sög och att jag inte alls tyckte att Anna-Maria Espinoza hade en dålig låt. Snarare en låt värd en till chans.

När Polly har somnat vid 20.00 vill jag bara se OS och eventuellt lösa korsord. Jag är så trött att jag löser korsord om Rickard Olsson som jag hatar. Han föddes i Gävle men bor nu i Nacka, om någon är intresserad.

Avec

Publicerad 2010-02-12 16:35:00 i Skola, Språk,

Avec = Med
Aussi = Också

På fransklektionen
Elev: Alltså jag kan aldrig skilja på avec och aussi.
Jag: Men har du nån gång hört att dina föräldrar tar en avec till kaffet? Då tar de ju någonting med kaffet.

Elev: Nja. Påtår har jag väl hört om, men...

Åsikter om schlagerdeltävling 1

Publicerad 2010-02-07 16:05:53 i Schlager,

Övik. En plats där till och med Dolph Lundgren kan briljera. För det var inte så många andra som gjorde det. Er favoritschlagerexpert rankar bidragen från melodifestivalens första deltävlingen:

1. Ola - Unstoppable
Verserna var sömnpilleraktiga och hade kunnat höjas ett snäpp för att passa Olas röst bättre. Isak tyckte att Ola skulle dra in en massa sexiga dansare. Kerstin höll med: "Ja, tror han att den där rastafaripianisten ska rädda honom?" Självklart har de rätt. Olas nummer behöver piffas till ordentligt. Dock tycker jag att Olas scennärvaro har blivit bättre och jag vaknade i morse med refrängen på hjärnan.
Betyg: &&&

2. Jennie (y?) Silver - A place to stay
Låten är säkert inte så dålig egentligen, men det här känns jävligt Regina Lund, vilket aldrig är bra. Outfiten passar inte hennes rosa ansikte och what's with the stålhandske?
Betyg: &

3. Linda Pritchard - You're making me hot hot hot
En Aguilerawannabe som försöker göra en Ukraina. Jag tror faktiskt att den här låten skulle kunna gå vidare från ESC-semifinalen, men vinna hela skiten? Nä, det kommer inte att ske. Det finns för många öststater som gör det här mycket bättre.
Betyg: &&&

4. Pain of Salvation - Road salt.
Snubben sjunger bra, men hans engelska behöver förbättras. Främst undrar jag när låten började, för jag märkte aldrig när introt slutade. Det var finstämt i en minut, sedan övergick finstämdheten i tristess.
Betyg: &&

5. Anders Ekborg - The saviour
IL SALVATOOOOORE! IL SALVATOOOOORE! Nä, det här känns jävligt ute. Hörde jag inte en La voix-slinga i bakgrunden? Jo, det hörde jag. Illa! Italien är inte ens med i Eurovision song contest, så det löns inte flirta på italienska. Jag peppar inte. Dessutom var Ekborgs sånginsats ovanligt svag.
Betyg: &&

6. Jessica Andersson - I did it for love.
Tyvärr tycker jag att Jessica överspelar lite. Hennes försök till att leva sig in i låten gjorde henne bara ful. Eftersom många har jämfört bidraget med Sanna Nielsens Empty room gör jag också det. I did it for love är en bättre låt, men Jessica är en sämre sångerska.
Betyg: &&&

7. Frispråkarn - Singel
Åh så ute. Åh så dåligt. Jag orkade inte lyssna särskilt länge och vad är det som är så frispråkigt?
Betyg: &

8. Salem Al Fakir - Keep on walking
Schyssta slingor i refrängen och trevligt med en höjning. Det här är en låt som sticker ut. Ett tag. För Al Fakir hade gärna fått skriva lite mer text och inte bara upprepat sitt eviga promenerande. Men visst. Han förtjänar en plats i Globen.
Betyg: &&&

Summa summarum: Jag tror inte att vi har sett årets Globensegrare, men om vi har det så är det nog Al Fakir. Många verkar råpeppade på honom. Jag hoppas att det kommer något bättre.

Språkutveckling

Publicerad 2010-02-05 23:21:00 i Böcker, Föräldraskap, Polly, Språk,

Polly sa sitt första ord: "vovve", när hon var 8.5 månader. Efter det kom mamma,  pappa, tutte, titta, där, klocka, docka, kisse, macka och typ 20 ord till framtill 16 månaders ålder. Men de kom inte alltid och ibland dröjde det veckor mellan gångerna hon sa vissa ord. Hur vet man då att de kunde säga ordet mellan gångerna?

Efter det första ordet tycker jag att det har gått segt. Till slut fann jag tröst i en bok som sa: "De flesta säger sina första ord när de är runt året, sedan kan det dröja månader innan de säger något mer. Vissa barn har dessutom ett mer utvecklat kroppsspråk och behöver inte orden på samma sätt. De klarar sig bra på intonation och gester och ett fåtal ord." Det stod inte exakt så, trots mina citattecken, men typ. Hurra, tänkte jag,  för kroppsspråk är hon grym på och första orden kom inte alls sent, snarare tidigt. Men jag vill höra vad hon har att säga NU!

Nu har det verkligen lossnat. Idag sa hon "hoooon" som i horn. (En kossa i en bok har sandpapperhorn.) Nu säger hon fina meningar som: "Titta vovvov", "läsa boo", mamma däää, titta pappa. "Läsa meee" (läsa mer) "Inte tåva."

Idag sa hon schinga för sjunga och jag känner att SNART, SNART kan vi prata med henne på riktigt. Snart kommer treordsmeningarna. Snart kommer orden mer välartikulerat och tydligt.

Nu låter det som att jag kräver något av henne, att jag inte är nöjd med alla ord hon faktiskt kan. Jag vet att hennes språkutveckling är fullständigt normal, att hon kan en massa ord och förstår ännu fler, men jag är så ivrig. Jag vill prata med henne NUUUU. Hon är världens bästa och jag vill höra vad hon tänker. Jag vet att hon inte kommer att kunna säga något abstrakt på länge, men jag vill höra hennes innersta funderingar så snart som möjligt. Är jag konstig som känner så? Jag hoppas inte. Hon är världens världens finaste Polka och just därför vill jag höra hennes kloka och vackra och underbara egna tankar. Har någon annan mamma känt så här? Eller är jag konstig? Ich hope not!

Buddha

Publicerad 2010-02-02 18:42:00 i Gud, Konversation, Skola,

Elever: Alltså, Idha, du är ju vår Buddha.
Jag: Men jag är väl inte lika tjock som Buddha?
Elever: Va? Hur kan du veta hur Buddha ser ut?
Jag: Det är min pappa.

För övrigt trodde en förskolefröken att jag var elev idag. Det kändes skönt. Trodde those days were gone. Skönt att uppleva det för (vad jag tror var) sista gången.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela