Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

<3

Publicerad 2011-03-24 11:38:00 i Dan, Föräldraskap, Polly, skidor,

Idag har Polly Bolibompanamnsdag. Hon har ingen egen namnsdag och för barn som bär namn som inte finns i almanackan fixar Bolibompa namnsdagar. Idag är det alltså Polly! Inte nog med det: Pollys dagis är på Lilla Vasaloppet. Polkan åker inte skidor än, men hon har en nummerlapp på sig. Nummer 36. Mammahjärtat klappade nästan ur kroppen när jag satte på henne den.

Dan har sovit sedan 09 vilket i stort sett aldrig händer. Det är svårt att hinna blogga med två barn, har jag märkt. Är inte den ena i farten så är den andra det och då kräver ju Dan inte särskilt mycket än. Hur ska det bli när han börjar förflytta sig och ställa högre krav på sin mamma?

Däremot känner jag inte av någon tvåbarnschock, som det pratas om. Visst kan jag undra vad som tog sådan tid när jag bara hade ett barn, men jag var mycket tröttare när jag var hemma med Polly än vad jag är nu och då var Polly verkligen världens nöjdaste unge. Jag antar att jag blev trött av att jag var så ovan vid att ansvara för någon annan 24/7. Med Dan är jag redan van vid det ansvaret så det gör mig inte trött alls. Däremot finns det sällan tillfällen att tjuvsova mitt på dagen, så jag sover mindre nu än när jag var ledig med Polly. Ändå känner jag mig piggare än då! När Polly är på dagis 9:30-13:30 tisdag-torsdag vill man hinna diska, tvätta, städa, handla och gå en promenad. Det är sällan läge för en tupplur.

Det är roligare att vara mammaledig nu än första gången. Med Polkan kunde dagarna bli ganska långsamma, men nu är det fullt ös medvetslös ända in i kaklet och det är bra. Polly keeps me busy. Tiden går fort och jag trivs. Däremot kan jag bli lite less på att aldrig få ha min kropp i fred. Alltid är det någon som ska hänga i brösten eller runt halsen på mig. Ibland undrar jag vems kropp min kropp är egentligen. Det är också synd att Isak är borta så länge om dagarna, eftersom han jobbar i Norsjö. Vissa dagar är han inte hemma förrän 19 och då är jag ofta ganska sliten när han kommer hem. När jag var mammaledig med Polly pluggade Isak och var hemma hur mycket som helst. Det var fint.

Polly och Dan. Mina finaste små grisar. <3

Biologi

Publicerad 2011-03-17 11:57:00 i Citat, Isak, Sex och relationer,

Jag och Isak står framför spegeln och borstar tänderna. Vi är båda baröverkroppade.

Isak: Här står vi nu, man och kvinna, som tagna ur biologiboken!

Inför schlagerfinalen 2011

Publicerad 2011-03-11 12:07:07 i Schlager,

Det är så äntligen dags för la grande finale! En av årets största höjdpunkter: Melodifestivalens final. Inför finalen guidar jag er så att ni vet vad ni ska rösta på i morgon! Läs: Danny.

1. In the club - Danny
Jag känner att det här bidraget måste vinna. Danny ligger i tiden. Refrängen må vara engäng, men man vill dansa natten lång och låten känns fräsch. Dessutom dansar Danny som en Gud. Sveriges svar på Justin Timberlake kan inte inte vinna. Jag är övertygad om att vi skulle kunna placera oss topp tio med den här låten. Punkt slut.
Betyg: &&&&&

2. Spring för livet - Sara Varga
Ja en sak är säker. Ring för helvete inte för livet på det här bidraget. Hon sjunger om kvinnomisshandel men ser inte ut att vara det minsta berörd av det hon sjunger. Blä.
Betyg: &

3. Oh! My God! - The Moniker
Min personliga favorit. Åh så kul med en färgglad show som ändå är up to date. Gillar verkligen mixen Beatles-Mika-Di Leva. Frågan är om den är för plojig för Europa?
Betyg: &&&&

4. 7 days and 7 nights -  Brolle
Det här är inte jättedåligt, men verserna håller inte måttet. Refrängen är småcatchy men det räcker liksom inte ända fram. Dessutom är Brolle mest bara störig.
Betyg: &&

5. E de fel på mig? - Linda Bengtzing
Ja, det är så jävla fel på dig. Glad påsk, Linda. Du kommer inte att få representera oss i Europa i år heller. Tack och lov. Jag går på toa så länge.
Betyg: &

6. Leaving home - Nicke Borg
Jag hade glömt bort att det här bidraget var en av finalisterna. Det känns inte som en bra grej. Mysigt, men behöver en massa genomlyssningar för att man ska vilja höra den igen och det har varken vi eller Europa tid med.
Betyg: &&

7. Me and my drum - Swingfly
Det här är festligt! Jag kan väl känna att genren är lite ute i Eurovision. Typ som att vi skulle köra en scenshow med kinesiska tecken. Lite väl 97, liksom. Men det är lik förbannat festligt.
Betyg: &&&

8. I'm in love - Sanna Nielsen
Fy fan vad provocerad jag blir när jag tänker på att Sverige röstade det här bidraget direkt till Globen, i konkurrens med The Moniker! Jag tycker att det här är snarktråkigt. Hon sjunger bra, det kan jag ge henne.
Betyg: &&

9. The king - The playtones
Fortfarande är det här ett svårbedömt bidrag. Det är svängigt, men samtidigt lite fjantigt. Elvis dog för länge sedan, kommer jag fram till efter någon minut.
Betyg: &&

10. Popular - Eric Saade
Eric sjunger typ "You say it is impossible, but I say that it's possible" i början av låten. Vad fan är det förtextrad? Sedan blir det glaskross och skrik och allt är dunderuttänkt och Kempigt. Jag hoppas att han får det kämpigt, men är rädd att han vinner. Att han fått startnummer 10 tyder på att Björkman också hoppas det.
Betyg: &&

Så här hoppas jag att det slutar:
1. Danny
2. The Moniker
3. Swingfly
4. Brolle
5. The playtones
6. Eric Saade
7. Nicke Borg
8. Sanna Nielsen
9. Sara Varga
10. Linda Bengtzing

Så här tror jag att det slutar:
1. Eric Saade
2. Danny
3. The Moniker
4. Swingfly
5. Linda Bengtzing
6. Nicke Borg
7. The playtones
8. Sara Varga
9. Sanna Nielsen
10. Brolle

Vinlotteri - payday!

Publicerad 2011-03-09 21:45:00 i Dan, Vinlotteri,

Jag vann vinlotteriet eftersom Dan the man kom den 27/12. De flesta har kommit ihåg att ta med sig vinare när vi setts, men inte alla, så ni som känner er träffade: Bring it! ;)

/The winner (who takes it all!)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela