Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Kategorier

Publicerad 2010-11-28 19:28:00 i Bloggande,

Jag har nu försökt dela in mina blogginlägg i olika kategorier för att det ska bli lättare för mig (och er) att hitta i bloggen. Tyvärr kan man inte lägga in blogginlägg i flera olika kategorier. Därför vill jag förklara att kategorin
arbete (ej skola) handlar om organisation/arbetssökning/annat än lärarjobb. Under skola finns elevcitat, funderingar kring arbetet som lärare och kollegor.

I kategorin Polly ryms även graviditeten med Polkan. Unge nummer två får alltså en kategori för graviditeten och sedan en när den väl är född.

Allt under krönikor är inte krönikor, men där finns alla längre texter som inte riktigt passar in i någon annan kategori. Krönikorhittar ni under i princip alla kategorier.

Barnfilmer/barntv ingår inte i film/tv utan i föräldraskap.

Det har varit riktigt kul att gå igenom hela bloggen och göra denna indelning.

Annars är livet ganska tungt just nu. Helgerna går bra. Då hinner jag vila och Isak kan ta hand om Polly om jag behöver vila en stund. I helgen har vi varit på äventyrsbadet med Nina och Ante och idag har jag varit på stan (skyltsöndag) med Polly.

Veckorna är desto tyngre, för även om jag mår bra om helgerna är jag inte nog utvilad för en ny arbetsvecka på måndag morgon. Jag är faktiskt nästan lika trött på måndagar som jag är på fredagar. Jag längtar så mycket till jullovet för jag är HELT slut.

Om vi ska ha en tredje unge ska vi inte ha det som nu. Det är skittufft att vara i vecka 35 mitt i vintern, jobba fyra fulla dagar i veckan fem mil hemifrån, hämta och lämna på dagis varje dag, ha en man som arbetar åtta mil hemifrån varje dag och måste få skriva sin C-uppsats på kvällar/helger för att få ut sin lärarexamen, vara mamma till en tvååring som börjar vara ganska trotsig, sakna hiss i huset när man ska upp och ned från tredje våningen.

Att vi inte har vare sig tvättmaskin eller diskmaskin gör inte saken bättre.

Att vara gravid med första barnet var a walk in the park jämförelsevis. Herregud. Då fanns ju tid till att vila efter jobbet! Dessutom jobbade jag bara två mil bort och Isak var student. Ibland känns det som att jag ska kollapsa, men jag biter ihop. Tre och en halv vecka till jullov och bara sex veckor (fem veckor och fem dagar) kvar till beräknad förlossning. Det finns hopp!

PS: Kategorierna "allmänt" och "det är fan sant" innehåller lite av varje. Egentligen är de samma kategori, men jag orkade inte lägga över inläggen i "allmänt" under kategorin "det är fan sant." Där finns länkar till fotosidan, sådant som inte passade i någon av de andra kategorierna.

Ni kanske kan gissa var jag placerar detta inlägg? :)

Lussebak

Publicerad 2010-11-22 06:29:00 i Isak, Jul, Konversation,

Isak, mamma, William och Polkan bakar lussebullar. Isak har gjort en bulle i form av ett kvinnligt könsorgan.

Isak: Detta är min subtila hyllning till kvinnan.
Jag: Ja, jag ser att det är en slida, men vad ska russinen föreställa?
Isak: Utan russin hade det bara varit en slida, men nu var det ju en lusseslida jag skulle göra.

Jahaaaaa!

Vinlotteri

Publicerad 2010-11-18 08:04:00 i Dan, Vinlotteri,

Kul att så många ville vara med och gissa på när nummer två kommer. Så här har folket gissat:



26/12 Johanna
27/12: Idha
28/12: Karin
29/12: Sofia
30/12: Axel
31/12: Åke
1/1: Nina
2/1: Margita
3/1: Isak
4/1: Emma
5/1: Sara
6/1: Micke
7/1: William
8/1: Monica
9/1: Ante

Heja Lille Skutt!

Publicerad 2010-11-11 16:45:00 i Böcker, Film/tv, Föräldraskap,

Jag stör mig så sjukt mycket på Bamse och Skalman. De ska alltid ha rätt och gadda ihop sig mot Lille skutt (och ibland även mot Ola Grävling, Mickelina, Katten Jansson och Husmusen.) Om jag vore Lille Skutt skulle jag bli skitsur och bilda ett eget gäng utan Skalman och Bamse. Hell, till och med Vargen är ju trevligare än de där torra besserwissertyperna.

Prat

Publicerad 2010-11-05 11:25:46 i Polly,

Polly har två uttryck som hon kör varje gång jag försvinner från eller kommer tillbaka till en plats som Polkan befinner sig på. Det ena är:
- Vaj tog du vägen, mamma?
Det andra är:
- Mamma dykte upp!

Hon har även börjat använda "som". Det känns stort.

- Mamma, ja ha jitat en katt som jidej. (Mamma, jag har ritat en katt som rider.)

Nu längtar vi tills hon får fullständig kläm på både reflexiva och possessiva pronomen. Det här med sig och sin är inte lätt! :)

Färgerna börjar sitta. Nu är inte allting gult eller grönt och det känns... skönt!  

Vinlotteri! När kommer nästungen?

Publicerad 2010-11-03 11:38:00 i Dan, Gravid, Vinlotteri,

Dags för vinlotteri inför nästa unges ankomst. Reglerna är ändrade sedan sist då det var så lätt för de som gick med sent att taktikvälja datum. Nu är det istället så att man har TVÅ VECKOR på sig att vara med i lotteriet. Starting today och fram till den 17/11, alltså. Först därefter publicerar vi vilka datum ni (och vi) har valt.

Framtill dess får ni alltså inte veta hur andra har gissat. Gissar flera stycken på samma datum delas förstås vinsten. Det kostar en vinare att vara med. Den får inte vara alkoholfri och man får gärna lämna den hos oss så vidarebefordrar vi den till segrarna senare. Lämna gärna vinflaskan före nedsläpp eller vid första besöket efter bebisens födelse så att ni inte glömmer bort det!

Jag och Isak har redan valt datum, vi är alltså med i tävlingen.

Skicka det datum du vill gissa på till [email protected] senast den 17/11 (min mailadress.) Bra att veta innan du gissar: Jag är beräknad den 7/1. Polly kom på bf -12, vilket i denna graviditet är den 25/12. Det finns inget som säger att jag inte kan gå över tiden den här gången.

Hoppas ni vill vara med!

Den 17/11 publicerar jag den slutgiltiga gissningslistan här på bloggen (och på facebook om ni vill.)

Thank God it's Halloween

Publicerad 2010-11-03 11:23:00 i Dan, Dan, Gravid, Halloween,

Ja, tack och lov är det novemberlov för eleverna så jag behövde bara åka till Lövånger i måndags. Idag och igår jobbar/jobbade jag hemifrån. Så skönt. Sista veckan har jag känt mig jättetrött och haft flertalet sammandragningar. Igår fick jag ont i magen och upptäckte att jag hade fått en blödning. Inte coolt i vecka 30+3, I tell you.

Tack och lov berodde det bara på att moderkakan sitter lite lågt i den här veckan och när magen då växer kan den tänjas ut och blöda lite, men det är inte farligt vare sig för bebisen eller för mig. Den är inte på väg att lossna. Fick se lillpyret i ett snabbultraljud för att se så att allt såg okej ut därinne. Den låg på tvären. Typiskt. Den blir väl tvärsöver, förstås.

Jag tror att det är en flicka, men Polly blir sur om jag säger det. "Lillebjooooj!" skriker hon.

Gårdagens blödning fick i alla fall mig och Isak att vakna till. "Oj, vi kanske borde köpa lite vinterkläder, Polly föddes ju på sommaren. Vi ska kanske kolla vad vi har klädmässigt efter Polly, vad som behöver köpas och inte, vi kanske borde..."

Man tänker ju att man redan har en unge och att det mesta är kirrat då, men man måste ju ändå ta fram sakerna och därutöver köpa lite nytt. Särskilt när den ena föddes på sommaren och den andra kommer att födas mitt i vintern.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela