Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Polly 1 år

Publicerad 2009-06-29 08:34:00 i Kalas, Polly,

För precis ett år sedan fick jag och Isak i detta nu ett rum på BB. Klockan 03.12 hade Polly fötts och vi hade suttit i ett rum på förlossningen och bara varit helt tafatta. Det är svårt att fatta att hon funnits så länge och att vi inte var föräldrar före det. Grattis, lillgrisen. Ja må du leva uti hundrade år!

Kluster

Publicerad 2009-06-27 22:09:00 i Gravid, Johanna, Konversation,

Syrran lär sig nya ord:

- Och hon hade värsta finnklustret!
- Vad är det för något?
- Ja, men massor av finnar samlade på ett ställe.
- Okej. Jag har aldrig hört det ordet.
- Inte?
- Nej. Så om man väntar tvillingar har man ett barnkluster i magen?

Hin håles fortsättning

Publicerad 2009-06-26 13:19:22 i Musik/lyrik,

Jag har nu skrivit en fortsättning på min sång "Hin håle." Jag förutsätter att alla redan kan första versen, men för helhetens skull ger jag er nu Hin håles båda verser:

Hin håle
har en ådrig påle
och man kan småle
åt hans skrålstråle

Hin håle
har en ådrig påle
sprängfylld med kryddig
guacamole

Michael Jackson är död

Publicerad 2009-06-26 09:38:00 i Död, Kändisar,

Och frågan jag ställer mig är: Vilken var hans största hemlighet? Eller vad ville han skulle vara hans största hemlighet? Att han hade opererat sig vit eller att han var pedofil? Jag vet att han inte är dömd för pedofili, men det är ju därför vi aldrig kommer att få veta vilken han största hemlighet var!

Eldare

Publicerad 2009-06-23 15:29:00 i Citat, Föräldraskap, Vänner,

Tea, 2 år: Jag hatar eldare! Jag hatar eldare! Jag hatar eldare!
Tamara (mor): Det är ju det här som är jobbigt. Menar hon bränder eller menar hon dem som stoppade in kol i ugnarna på Titanic?

Elva år och kreativ

Publicerad 2009-06-18 12:29:38 i Musik/lyrik,

Så här i midsommartider bjuder jag på några limerickar, limericks, limerick i plural som jag författade när jag var 11 år gammal. Jag minns uppgiften: Skriv en limerick. Använd din Atlas för att hitta olika platser som kan vara med i din limerick. Jag skrev inte bara en limerick. Håll till godo:

Det var en dam från Ljungan
som brände sig på tungan.
Hon sprang hit o dit
och ropa bu o skit
Jag tyckte det for ner i lungan.

Det var en man från Essen
som klagade på pressen.
Fängelse han fick,
där skrev han en limerick
men dog innan sista versen.

Det var en man från Öje
som gjorde sig till åtlöje.
Han ville bli känd.
På bål blev han bränd.
Dom ropa' till han: Mycke nöje.

Det var en man från Wien
som var ett riktigt svin.
Han slog sin gris
med lingonris.
Sen fick han fram ett flin.

Det var en dam från Hok
som var ett riktigt tok.
Hon sprang jorden runt
och ropa friskt o sunt.
Och sen löpte hon amok.

Det var en man från Tjörn
som träffade en björn.
Han sprang för livet
och tog för givet
att han skulle komma fram till Jörn.

Trevlig midsommar, kära läsare. Nu drar vi till Skellefteå och firar midsommar i dagarna fyra!

Polly går

Publicerad 2009-06-17 16:18:20 i Polly,

Igår tog Polly sina två första steg helt utan stöd. Enligt mammor i min närhet är det det som räknas som tidpunkt för när man "kan gå." Så det blev 11.5 månader. Heja tjejen! Nu hoppas vi att det snart blir fler och längre sträckor!

Isaks nya humor

Publicerad 2009-06-17 16:07:26 i Isak,

Isak hävdar att han har uppfunnit "den nya humorn." Jag är inte lika säker. Sådana här skämt har han nu dragit i två veckors tid:

- Vet du vad som är jättegott?
- Nä.
- Du vet jordgubbar?
- Jo.
- Och till det: GRÄDDE!

eller:

- Vet du vad som är jättegott?
- Nä.
- Sill. Och POTATIS!

eller:
- Vet du vad som är skitsnyggt att ha på sin balkong?
- Nä.
- BLOMMOR!

Är Isaks "nya humor" bra eller anus? Är den här för att stanna eller är den en fluga som måste smällas?

Betyg på Spel

Publicerad 2009-06-15 15:29:00 i spel,

Alias    &&&&&
Enkelt och kul. Förklara ord för din medspelare. Denne gissar. Byt. Nästa lags tur. Säg inte ordet du förklarar, för då är du en idiot.

Settlers &&&&&
Ingen har någonsin tyckt att Settlers är tråkigt. Skaffa resurser och bygg dina hus och dina städer med hjälp av dem. Paja för dina medspelare. Tala högt och tydligt om vilka du tycker att de andra spelarna ska akta sig för (Chrille.) Byt resurser med andra eller banken. Ställ rövaren på den rövigaste.

Pandemic &&&&&
Samarbeta för att bota pandemin. Den sprider sig över hela världen. Är du läkaren kan du enklare bota folk i olika städer, är du scientist kan du enklare komma på en fullständig bot och så vidare. Gå in i rollen och hjälps åt!

Monopol &
Det tar tusen år och den som får Norrmalmstorg och Centrum vinner. Jättekul. Not.

Kasta gris &&&
Bara bacon? Trist för dig, men nästa gång får du säkert en bökig blandning!

UNO &&&&
Om man läser reglerna och följer dem är UNO faktiskt oväntat kul. Dessutom riktigt billigt. Alla kan vara med. Men man kan vara dålig på UNO. Det är sant.

Cthulhu 500 &&&&&
Boosta din bil till max med häftiga däck, förare och andra tillbehör. Laga bilen om den pajar. Se till att inte krocka. Har du en zombiereparatör är han inte bäst, men han överlever ta mig fan allt. Kör du kundvagn gäller det att ha många som skjuter på. Kör du car of cthulhu är du svårlagad.

Yatzy &
Nä. För förskolebarn. Alltså det är fan inte kul att kasta tärning om det inte leder till något annat än just att man kastar tärning.



En orgie i mellanstadiet

Publicerad 2009-06-12 16:15:00 i Kändisar, Livets gång, Mamma, Pappa, Vänner,

Idag har jag rensat lådor med papper, skolgrejer, dagböcker och brev från fornstora dagar (läs: mellanstadiet framtill 2002.) Hela högstadietiden verkar dessvärre finnas i någon låda på "tredje vind", en vind jag aldrig besökt och som mamma och pappa bara refererar till när de tror att något kan vara gone for good.

Hittills har jag bara gjort en grov sortering och inte hunnit läsa igenom så mycket, men jag älskar det faktum att jag och min bästis på mellanstadet, Hedvig, ofta märkte våra kuvert till varandra med antingen: "Från Marie Fredriksson till Carola" eller "Från Carl Bildt till Ingvar Carlsson." Jag var antingen Carola eller Ingvar Carlsson. Schizofreni när den är som bäst.

Nio år

Publicerad 2009-06-09 18:41:00 i Isak, kärlek,

Imorgon åker lilla familjen till Skellefteå. Jag och Isak ska fira nioårsdagen med tapas och på torsdag tar lillebror studenten.

NIO ÅR! En nioåring kan väl nästan gångertabellen? Så länge har vi varit ihop!

För att nyansera

Publicerad 2009-06-08 15:39:04 i Politik,

Som jag skrev i kommentatorsfältet efter mitt förra politiska inlägg: Piratpartiet stal främst röster från Sverigedemokraterna och majoriteten av dem som röstade på Piratpartiet angav "fildelning" som anledning till att de röstade på Piratpartiet. Inte integritet. Eller något av de övriga valen. Say no more. Men! Hellre pirater än Sverigedemokrater i parlamentet. Min pappa var länge inne på att rösta på "Desperaterna."

2.2 procent till Feministiskt initiativ. Det är tråkigt att de inte kom med, men det är jätteroligt att det gick så pass bra med tanke på att jämställdheten glömts bort även i denna valrörelse. Nu finns feministiskt initiativ i Spanien också. En rip-off på det svenska partiet. Coolt. De kom nog inte heller med. Högervindar blåser i landet. Jättetråkigt att det gick så dåligt för Vänsterpartiet, men väldigt roligt att det gick så bra för Miljöpartiet.

Nu har jag varit på arbetsförmedlingen och därefter skickat in papper till a-kassa. Kanske inte det roligaste jag har gjort, men sådant är livet. Inte helt lätt att jobba som lärare på somrarna. Visste ni förresten att om man får ett deltidsjobb får man plötsligt bara ta ut 75 kassadagar istället för 300. Även om man får ett deltidsjobb på 10 procent.
- Men. Man kan ju inte leva på en sådan anställning, sa jag.
- Nä. Då får man välja att säga upp sig och ta ut resterande dagar om man vill, sa killen på försäkringskassan.

Alltså fucking högerregering. De har pajat så mycket. Så mycket. Så mycket! De vill skapa jobb, men de tvingar folk med deltidsanställningar att säga upp sig. Ja, det skapar ju jobb. För de som vill jobba lite grann och leva på sina män. Peppigt. Not.

Perspektiv

Publicerad 2009-06-06 02:20:54 i Politik,

Nyss hände något ganska fantastiskt. Jag vaknade och kände att jag var vrålhungrig. Jag tänkte: JAG VILL HA MOZZARELLA OCH TOMAT! Och ta mig fan. Vi hade tomat och mozarella. Det är första gången vi har det jag är sugen på hemma.

Medan jag har tryckt i mig mozarella och tomat har jag hunnit läsa lite tidningar och hittat något intressant. En krönika om Schymans valkampanj och någon typ av jämförelse mellan piratpartiet och feministiskt initiativ. Krönikören avslutar sin artikel med orden:

Men det är klart, vad är väl kvinnors och HBT-personers rättigheter jämfört med rätten till fri fildelning?


En berättigad fråga när piratpartiet nu ser ut att gå mot två mandat i parlamentet. Som Linus skrev: Piratpartiet är ett blått parti.

De som verkar ha svårast att bestämma sig för vilket parti de ska rösta på tycks välja mellan Moderaterna, Sverigedemokraterna och Piratpartiet. Även om Piratpartiet i det fallet är ett vettigare val än Sverigedemokraterna (åtminstone) finns det betydligt bättre partier att rösta på. Till exempel Feministiskt initiativ. Män äger 99 procent av jorden och har 90 procent av inkomsterna. Vi behöver komma åt det här problemet. I Sverige har vi det bra jämfört med resten av världen, och då är jag verkligen inte nöjd med hur det ser ut i Sverige. Jag gillar inte att få mindre betalt än en man som gör samma jobb. Det är 2009. Något måste hända. Alla människor ska ha samma värde. Annars är det något fundamentalt fel någonstans. Det ska inte spela någon roll om man är en svart homosexuell dvärgkvinna eller om man är en vit heterosexuell man. Samhället ska ge alla samma förutsättningar att bli det de vill bli. Kanske främst att bli det de vill vara.

Eftersom det är sent ska jag vara generös: Jag nöjer mig med att ni inte röstar på ett blått alternativ. Även om jag helst ser att ni skriver Feministiskt initiativ på era valsedlar.

Schyman bloggar inför valet

Publicerad 2009-06-05 00:32:02 i Politik,

Från Gudrun Schymans blogg:

Vem vinner val och varför?


Jag läser i gårdagens Aftonblad (det är svårt att hinna med alla tidningar i valspurten) att Piratpartiets första namn på listan till EU-valet, Christian Engström, är rik. Så pass att han inte behövt lönearbeta sedan slutet på 90-talet. Han ägde ett dataföretag, sålde det när tiderna var goda och fick in nästan 13 miljoner. Han äger två hus.

Det får mig att fundera - vilka kriterier behöver uppfyllas för att ett nytt politiskt parti ska gå från noll och rakt in i ett parlamentet? Jag ser ett mönster av förutsättningar;
1. Det ska vara en eller flera män i ledningen (Ny demokrati, Junilistan, Piratpartiet)
2. Man ska ha pengar (Ny demokrati hade näringslivet eller i alla fall Wachtmaister. Bert var inte barskrapad han heller. Junilistan hade tre erkända ekonomer, varav två från bankvärlden, Piratpartiet har en miljonär.)
3. Det ska handla om “mansfrågor” (företagarnas frihet, bankdirektörer som kan prata pengar, tekniknördar)
4. Man får medias gunst ( vilket underlättas av att det är män, att det finns tydligt förenklade frågeställningar och att det kan presenteras som en nyhet) .

Samtliga partier har det gemensamt att man avstått från traditionell organisering, med partimedlemmar som har demokratiskt inflytande över partiets utveckling och politik. Är detta friskt nytänkande eller gammal patriarkal praktik i politisk tappning? Kortlivat har det i alla fall varit och det kan kanske vara intressant att reflektera över inför söndagens val. Du som vill bryta med traditionella maktmönster har ett långsiktigt hållbart alternativ.


Själv kan jag ju tillägga att Miljöpartiet INTE kom med i riksdagen vid första försöket, om någon tänkte slå Gudrun (och mig) på fingrarna med det exemplet. Jag tyckte att detta var väl värt att publicera även på min blogg.

Bärfis

Publicerad 2009-06-04 13:26:11 i Arbete (ej i skola),

Inte för att jag tänkte söka, men det har nu visat sig att jag inte ens är behörig att söka bärplockarjobb. För att få plocka bär måste man nämligen kunna flytande pilipino och det kan då inte jag. Jag älskar även "större plockargroup."


Bärplockare / Pickers                                  JAGODA AB                                              Lycksele 
10 platser 
Bär företaget: JAGODA AB söker tio bär plockare som med tiden ska jobba som arbetsledare åt större plockar group från Filippinerna.
Arbetsplats: skogen i Västerbotten
Arbetsuppgifter och kompetenskrav: plockning av bär: hjortron, blåbär, lingon. Obligatoriskt: flytande pilipino och engelska Arbetstid/Varaktighet: Heltids jobb, Viss tid anställning (25 juli – 25 september)

Lön: efter ök

Gomspalt

Publicerad 2009-06-03 16:38:00 i Citat, Pappa,

Pappa: "Alltså jag förstår mig inte på de som får ett harmynt barn och döper det till Berndt. När de ska säga sitt eget namn låter det som att de säger "Men". Får man en harmynt pojke ska han ju heta Ola."

Dåligt från A-Ö

Publicerad 2009-06-03 07:59:50 i Listor/utmaningar,

Arbetsmarknaden. Jag vill inte bli lastibilförare, lokalvrådare eller fasighetsskötare.
Blåst. Ingen gillar när det blåser. Om det inte är tokvarmt ute. Please!
Céline Dion. Kan bara sjunga på ett sätt. Om samma sak. För evigt förknippad med My heart will go on. Som jag hatar.
Döden. Ingen vill!
Extreme makeovers. Kom igen. Naturligt är sexigt. Vill man förändra behöver man inte göra en extreme makeover.
Friskolor. Se vad de gjort!
Galna kosjukan. Jag nojade i sju år (inkubationstiden) för det där. Var det någon som fick det?
Hyreshöjning. Man är aldrig beredd.
Impotens. Hemskt för alla inblandade.
Jolt cola. Jag känner svettlukten bara jag tänker på läsken i fråga.
Kungahuset. Avskaffa!
Lärarlönerna. En sådan duktig yrkeskår förtjänar betydligt bättre än så här!
Myggor. Sommarens avigsida.
NakenJanne. Bara too much.
Orientering. Boring och omöjligt.
Patriarkatet. Det är 2009. Varför händer det ingenting?
Qu'est-ce que c'est. Elever hatar att stava till franskans "Vad är det?"
Regeringen. Varför, Sverige? Varför?
Sverigedemokraterna. Farligt.
Triangel. Världens mest meningslösa instrument.
Uffe Larsson. Du blev tråkig i samma sekund som du slutade dricka. Du kan inte dansa och du ser helt anskrämlig ut.
Våldtäkt. Behöver knappast motiveras.
Xenophon. Gymnasiegrekiskans textåbäke.
Yrsel. Man vill ha balans.
Zebrarandigt. Känns liksom ute.
Ångest. Jävla arvedel.
Ändtarmsbråck. Det låter som att det gör jätteont.
Ölmage. Går fetbort. Haha.

Bra från A till Ö

Publicerad 2009-06-02 10:54:19 i Listor/utmaningar,

AC - saknas i vår bil. Man blir deppig. Och varm.
Barn - Jag håller med mammapacket!
Cancerforskning - så fler blir botade. (Nähä?!)
Dagböcker - Då minns man mer av det man glömt. Jo. Det är så!
Evolutionen - så kanske idioterna utrotas någon gång.
Feministiskt initiativ - Nu måste någon vilja göra något åt strukturen. Tack för initiativet, FI!
Groggar - Sam och Anna har fått mig att förstå.
Hell's kitchen - på TV3 tisdagar 22.00.
Idrott - En sund själ i en sund kropp!
Jordgubbar - är så jävla gott.
Korsord - Särskilt Expressens sportkryss.
L-word - En fantastisk serie!
Musikalitet - för falsksång är jobbigt att lyssna på.
Nagelknipsare - också användbara som ölöppnare.
Ostbricka - GOTT!
Paintball - Alla måste prova.
Quattro stagioni - Jajaja, men det är faktiskt gott.
Rabatt - Både billigt och blommor!
Schlosset - när du vill vara dig själv för en stund.
Tapas bar - Gå dit och vräk i dig.
Uteserveringar - vilket saknas i Skellefteå. Lägg ner stan på sommaren!
Vin - men inte vitt.
Xylofon - JAJAJAJAJA. Men så lång tid tänker inte jag lägga ned på den här listan.
Yttrandefriheten - för då får jag skriva sån här skit.
Zonsalva - "Varför behandla hela kroppen?" Jävligt relevant fråga.
Åkerbloms - En orgie.
Äktenskap - rekommenderas!
Öppna förskolan - Sångstund och billigt fika.

Arbetsförnedringen

Publicerad 2009-06-02 08:09:01 i Arbete (ej i skola),

På måndag går jag från mammaledig till arbetslös. Från ansvarsfull och aktad samhällsmedborgare till värdelös över en natt. Hittills finns inga lärarjobb ute som jag kan söka i hela Västerbottens län. Kanske kommer det ut något i höst. Kanske inte. Det enda jag vet är att samhället behöver mig. Skolan behöver mig. Som en kollega skrev: Alla måste vilja ha dig. Annars är de ju dumma i huvudet.

Finns det någon som har ett jobb att erbjuda? Jag är läraktig, arbetshet, självständig, samarbetsvillig och väldigt kompetent såväl språkligt som pedagogiskt. Dessutom är jag en kul typ. Lämna en kommentar nedan så hör jag av mig med ett löneanspråk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela