Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Deltävling IV 2011

Publicerad 2011-02-27 19:58:35 i Schlager,

Melodifestivalens fjärde deltävling är en av de svagaste jag kan minnas, men inte för dålig för att bedömas. Tack och lov!

1. Melody club - The hunter
Sångarens näsa och de fulsnygga lackkostymerna gör att man minns numret, men epilepsilamporna gör å andra sidan att jag bara orkar titta i en minut. Det här är inte dåligt, men jag tror inte på det.
Betyg: &&

2. Julia Alvgard - Better or worse
En gullig men tråkig låt som ingen kommer att komma ihåg i morgon. Julia sjunger ganska bra, men jag sitter mest och undrar varför bakgrunden ser ut som en gigantisk biltvätt. Worse.
Betyg: &&

3. Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
Det kan vara coolt att vara med i ett band som bildades 1967. Men det är långt ifrån säkert. Skräpalkisdansbandsskit. Betyg: &

4. Linda Pritchard - Alive
Iklädd ett duschdraperi framför Pritchard en smäktande ballad. Tror hon själv. Låten har vi hört förr. Malta och Irland brukar tävla med den årligen. Pritchard tar i från tårna, men är inte särskilt övertygande. Betyg: &&

5. Anders Fernette - Run
Visst var han både hesare och hetare när han vann Fame factory? Scenshowen är rörig och märklig, men jag tycker att låten är ganska klämmig.
Betyg: &&&

6. Linda Bengtzing - E de fel på mig?
Jo, Linda. Det är dig det är fel på. Gammschlager kan vara kul att poppa till, men det här bidraget hade passat bättre i melodifestivalen anno 1985. Lindas påskkläder och fula dans gör inte saken bättre och texten är så där äckligt Plingig. Europa skulle skratta åt oss om vi ställde upp med det här.
Betyg: &

7. Nicke Borg - Leaving home
Jag tycker att låten är mysig, men den lyfter aldrig. Dessutom är framträdandet trist. Svårbedömt.
Betyg: &&(&)

8. Love generation - Dance alone
Ett snyggt koreograferat nummer och en peppig låt. Kan det bli fel? Jo. Om de som framför bidraget saknar utstrålning. Synd, för låten är bra!
Betyg: &&&

Så här tyckte jag:
1. Anders Fernette
2. Love generation
3. Nicke Borg
4. Julia Alvgard
5. Linda Pritchard
6. Melody club
7. Linda Bengtzing
8. Lasse Stefanz

Danny måste vinna, om inte the Moniker går vidare från andra chansen. Inget av bidragen från deltävling fyra förtjänar egentligen en plats i Globen. Det var en skräpomgång.

XY upphöjt i dödendöden

Publicerad 2011-02-22 08:27:00 i Idhas drömmar, Skola,

Jag drömde att jag hade matte i natt. Nej. Inte som lärare. Som elev. Det var helt fruktansvärt! Jag fattade nada av vad läraren snackade om, fastän jag verkligen försökte.

Det är bra med elevperspektiv ibland, men kanske inte när man är mammaledig? Fy bubblan vad jag är tacksam över att jag aldrig mer behöver ha matte i hela mitt liv.

Deltävling III 2011

Publicerad 2011-02-20 19:27:48 i Schlager,

Efter tre av fyra deltävlingar känner jag att Danny måste vinna. Deltävling III var mycket svag. Jag visste seriöst inte vad jag skulle rösta på. Allt var så mycket sämre än "In the club."

1. Linda Sundblad - Lucky you
Tandställningen pajar fan mycket. Sundblad kändes osäker både sång- och dansmässigt. Rörig låt, men välbekant på ett bra sätt.
Betyg: &&&

2. Simon Forsberg - Tid att andas
Simon, som var med i Fame factory, blev enligt Isak "nåt års bög" och det var ungefär det mest intressanta som hände under hans nummer. Snarktråkig musikalballad. Axel sa det kanske bäst: Värdelöst. Charmbefriat. Brådmoget.
Betyg: &

3. Sara Lumholt - Enemy
Sjunger hon om Marie, eller? Sur sång. Dålig kondition. Låten hade kanske kunnat funka med en bättre artist.
Betyg: &

4. Playtones - The king
Jag har svårt att bedöma det här. Är det jättebra eller är det United Kingdom-varning? Nä. Till slut tycker jag ändå att det blir pinsamt. Dessutom vill man döda kontrabasisten.
Betyg: &&

5. Shirleys änglar - I thought it was forever
Galoppgaloppschlager, men inte alls dåligt. Ett proffsigt nummer, men tyvärr är låten lite för seg.
Betyg: &&&

6. Sebastian - No one else could
Vad hände, Sebastian? Du var ju sexig förr i världen. Låten är lagom direkt, men numret gav Isak "Krogenkrogen"-vibbar och jag kan delvis hålla med om att framträdandet kändes sunkigt. Verserna var bättre än refrängen.
Betyg: &&&

7. Sara Varga - Spring för livet
Både Lisa Ekdahl och Cajsa-Stina Åkerström har gjort låten förr. Det här är inte dåligt, men det går inte att skicka till Tyskland. Det blir för lååångsamt.
Betyg: &&

8. Erik Saade - Popular
Jag hör Kempe lång väg och då ska varningsklockorna ringa. De ska fan RUNGA. För det är inte okej att skicka Kempebidrag. Det går alltid åt helvete när vi skickar Kempelåtar. Det är för tillrättalagt. Saade dansar bra och numret är spektakulärt även om glaskrosset blir lite too much. Tyvärr finns inget hjärta i låten. Bara dollarsedlar i ögonen på Kempe. Dessutom sjunger Saade nasalt.
Betyg: &&(&)

Idha rankar låtarna:
1. I thought it was forever
2. Lucky you
3. No one else could
4. Popular
5. The king
6. Spring för livet
7. Tid att andas
8. Enemy

Danny måste måste måste vinna om inget fantastiskt dyker upp i sista delfinalen. Dannys låt har mycket mer Europapotential än Saades. Believe me!




Skilda världar

Publicerad 2011-02-15 15:55:00 i Kalas, Konversation, Kultur, Mamma, Schlager, Svärmor,

I lördags hade jag en liten middag för att jag har fyllt 30 år. De bjudna var endast mamma, pappa, syrran, Micke, brorsan samt Isaks mamma och pappa. Ja och så Isak, Polly och Dan förstås. Ibland älskar jag verkligen att jag och Isak har hittat varandra trots att vi kommer från ganska olika familjer. Åtminstone kulturellt sett.

Karin (Isaks mamma) och mamma samtalar inför schlagerdeltävlingen som jag har bestämt att vi ska se.

Mamma:
Vi såg faktiskt inte schlagern förra lördagen.
Karin: Nä, inte vi heller.
Mamma: Nähä, gjorde ni något speciellt eller?
Karin: Jo, vi var faktiskt i Stockholm och såg Trollflöjten.
Mamma: Åh vad spännande.
Karin: Gjorde ni något speciellt?
Mamma: Jo, vi var faktiskt på bio och såg Änglagård III.

Det känns skönt att jag kan ha en fot i båda kulturerna. Jag skulle förmodligen gilla både Trollflöjten och Änglagård III!

Schlagerdeltävling II 2011

Publicerad 2011-02-13 15:42:36 i Schlager,

Deltävling två bjöd på två bra låtar, men Sverige röstade som förväntat på Nielsen (Hur gammal är hon nu igen?) och tråkBrolle. Ingen av dem borde få sjunga på engelska, men låt oss backa bandet och ta bidragen ett efter ett.

1. Brolle - Seven days and seven nights
I fula kläder och med ett hår som enligt lillasyster främst påminde om lakritspannacotta framförde Brolle en relativt osvängig låt på knagglig engelska. Varken fågel eller fisk.
Betyg: &&&

2. Loreen - My heart is refusing me
Loreen är en mycket kompetent artist och numret sticker ut, men låten är för svår och sätter sig inte.
Betyg: &&(&)

3. Babsan - Ge mig en spanjor
Men gud så bedrövligt. Sveriges transor måste ha skämts klänningarna av sig under dessa tre minuter. Babsan sjunger så surt att hon måste försöka rädda låten genom att stoppa in en Bert Karlssonvideo i numret. Det säger väl allt?
Betyg: &

4. Bettan - Vaken i en dröm
Gabriellas sång-ripoff i sämre tappning och med sämre sångerska. Ingen bra idé att ge sig på Helen Sjöholms genre då Sjöholm är omöjlig att toppa. Dessutom är låten en gäspning.
Betyg: &(&)

5. Sanna Nielsen - I'm in love
Den eviga schlagerfinalisten gör ingen besviken med ännu en typisk G-sonlåt. Tråkigt, men inte skitdåligt. Kärringfrisyr och glänsande knän, as always.
Betyg: &&&

6. The moniker - Oh! My God!
Ja! Äntligen någonting värt att skicka till Tyskland. The moniker som artist är en skön blandning av Di Leva och Mika och låten är trallvänlig utan att vara platt. Betyg: &&&&(&)

7. Angela - Elektrisk
Miss Cameltoe 2011? Surt! Hemskt! Porrigt! Ocharmigt. Betyg: &

8. Christian Waltz - Like suicide
Näst bäst ikväll, men jag tycker att Waltz kunde ha tagit det lite lugnare med falsetten. Grymma verser, men refrängen var lite av en besvikelse. Betyg: &&&(&)

Idha rankar bidragen:

1. Oh! My God!
2. Like suicide
3. I'm in love
4. Seven days and seven nights
5. My heart is refusing me
6. Vaken i en dröm
7. Elektrisk
8. Ge mig en spanjor



Efter två deltävlingar hejar jag på Danny!

Hemskt mycket hej

Publicerad 2011-02-10 10:42:58 i Krönikor,

Att hälsa på folk eller inte hälsa på folk är sannerligen en hel vetenskap. Nu menar jag inte hälsa som i besöka någon utan hälsa på som i säga hej till någon.

När jag befinner mig i en trappuppgång hälsar jag på alla. Oavsett om jag känner igen dem eller inte. Varför gör jag det? Är det för att säga: "Jag är ingen inbrottstjuv" alternativt "Jag tror inte att du är någon inbrottstjuv så du får gå runt i trapphuset hur mycket du vill" eller är det bara för att jag befinner mig i närheten av ett hem? Det behöver nämligen inte handla om trapphuset i det hus som jag bor i. Jag hälsar på alla i alla trappuppgångar. Nästan i alla fall.

Om jag förflyttar mig från hyreshuset som jag bor i till parkeringen utanför hälsar jag på alla som pysslar med bilar i närheten av min parkering. Jag hälsar också på de förbipasserande som jag vet eller tror bor i samma hyreshus som jag. Om någon som jag inte känner igen passerar hälsar jag inte. Om jag står på en parkering utanför en kompis hus hälsar jag inte på en jävel. Varför hälsar jag på alla i samma kompis trappuppgång men inte på någon på parkeringen?

Om jag sedan lämnar parkeringsplatsen (min eller kompisens spelar i det här fallet ingen roll) och går 50 meter kommer jag bara att hälsa på de människor som jag absolut känner igen från mitt hyreshus. Only. Inga chansningar såvida inte någon hälsar på mig.

Nere på stan kommer jag förmodligen bara att hälsa på dem jag har hälsat på väldigt många gånger i min trappuppgång eller ute på parkeringen.

Vad jag kan minnas ser det likadant ut i hyrshusen i Umeå. Gäller samma regler när man bor i radhus? Fast där finns ju inga trapphus. Jag kommer att vara lost på Fäbodgatan, alltså!

Money must be funny in a rich man's world

Publicerad 2011-02-09 18:00:00 i Boende/hushåll/inredning, Ekonomi, Flytt,

Åh så glada vi är! Vi har inte skrivit på papperen än, men om allt går vägen flyttar vi in på Fäbodgatan 106 i ett radhus på 115 kvadrat den 1/4!

Det enda kruxet är att vi måste betala dubbla hyror i april och maj. Huvva så dyrt. Dessutom måste vi fixa till köksluckor och tapeter och eventuellt ta bort en vägg. En flytt kostar verkligen massor.

Det här innebär alltså att vi måste försöka leva snålt som fan. Det är inte kul att leva snålt, men det är kul att vi kommer att bo större, på bottenvåningen med tvättmaskin och diskmaskin i lägenheten. Dessutom känner både jag och Isak att vi har strött pengar runt oss förr i världen. Man behöver ju inte vara generös i överkant när man inte har råd, liksom. Det hinner vi vara ett annat år. Ibland måste man bromsa om man vill ha något riktigt mycket. Som ett eget place på Fäbodgatan!

Kom igen Lena

Publicerad 2011-02-04 19:55:00 i Död, Kändisar,

Jag har faktiskt bloggat om Lena Nyman en gång. Eller. Hon nämndes i alla fall i blogginlägget. Då trodde jag att hon var betydligt äldre än hon var. Nu är hon död så åldern kvittar kanske. Men hon blev bara 66. Jag hade gissat på 90.

Lena: Trots att du såg mycket äldre ut än vad du var tyckte jag att du var skitbra! Rest in peace.

http://samboronbon.blogg.se/2009/july/when-im-64.html#comment



Avlastning kontra avlyssning

Publicerad 2011-02-04 03:35:00 i Föräldraskap, Isak, Konversation,

Vad räknas egentligen som nattlig barnpassning?

Bakgrund: Dan har klagat över att ha tappat tutten var femte minut. Isak har gett honom tutten fler gånger än jag, det medges. Dan tappar tutten för 14094e gången och börjar gnälla.

Isak: Nu får du ta honom!
Jag: Vadå? Du har väl inte varit uppe med honom?
Isak: Nä, men jag har lyssnat på honom i över en timme.
Jag: Men det har ju jag också.
Isak: Fast det hade du ju inte behövt.

Vad fan? Som om Isak hade behövt ligga och lyssna på honom! Snart börjar vi väl med escados också.

Jag sitter nu här med en klarvaken Dan och hoppas att han ska somna fort. Jag tar Dante hela nätterna varje natt (utom någon enstaka tuttistoppning och något enstaka blöjbyte) och när man en gång har en natt då man är lite tröttare än vanligt räknar Isak "lyssning" till att han har avlastat mig. Vad fan! Då får han väl stiga upp med Dan så att jag får sova medan Isak lyssnar på sin son. Han är bortskämd, min man. Eller?

Vilken fräckhet!

Publicerad 2011-02-01 05:06:00 i Dan, Konversation, Polly,

Jag ska precis amma Dan när Polly tränger sig ned i mitt knä.
Polly: Fåj jag sitta hos dig?
Jag: Ja, men vänta, får jag dra fram tissen först.
Polly: Det vaj det fjäckaste!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela