Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

The winner takes it all

Publicerad 2007-01-30 17:54:08 i Sport,

Förutom min dartseger kammade jag hem full pott i vinlotteriet: Fem flaskor! Jag gjorde en segerdans runt mötesbordet. Kollegorna var märkbart slagna.
- Det är ta mig fan inte sant.
Kollega: "Snacka om att hon har fått chansen att visa upp sitt nya smile idag."
Så jävla sant!

Dart

Publicerad 2007-01-30 14:00:39 i Sport,

Hurra! Jag vann just min första dartturnering mot killar som har kastat dart i hela sitt liv. Jaja, lite flyt hade jag, men ändå! Dubbel bull's eye och sedan siktade jag in mig på sjuan (hade sju kvar till noll) och ta mig fan. DEN SATT! WINNER! Nu ska jag vara engelskfröken! Hoj!

Jämställdhet

Publicerad 2007-01-29 17:14:09 i Politik,

Vi måste ha en jämställdhetsdag på skolan. Det är beklämmande att se att det inte har hänt något på tio år. Det är de aktiva pojkarna och de passiva flickorna. De pratsamma pojkarna och de tysta flickorna. De sitter i varsitt hörn, flickorna och pojkarna. Jag blir faktiskt ganska beklämd.

Ibland säger folk följande till mig: "Men det där kommer att ordna sig av sig själv om några år." Det skulle vara intressant om man tänkte samma sak om miljön: "Ja men det där kommer att ordna sig av sig själv om några år." Eh. Hade det inte gått bakåt sist vi kollade?

Jag blir mer och mer övertygad om att Fi måste in i riksdagen så fort som möjligt. Det vill säga 2010.

My space och judar

Publicerad 2007-01-27 20:53:01 i Sex och relationer,

Idag sa Isak att alla band finns på my space. Då frågade jag om "Kongo: Naked boys" verkligen finns på my space. Isak sa: "JA!" Kongo: Naked boys finns inte på my space visade det sig. Däremot finns naked boys makin' noice. I min fantasi gör Kongo: Naked boys rytmer med sina gigantiska penisar.

Aaro: Generellt sett är judar bra på att vara vettiga.

Det ligger en hel del i det.

Provisoriska gaddar

Publicerad 2007-01-26 14:36:04 i Tänder,

Först: Jag har nu överlevt två veckor som lärare och trivs jättebra. Visst, allt är fortfarande lite förvirrat och jag gör förstås misstag nu och då men när det går så där vansinnigt bra svävar jag på små rosa moln. Jag känner att jag har fått bra kontakt med eleverna och det är förstås jättekul.

Nu till dagens dum-Idha:
Jag har nyss fått de provisoriska plastkronorna som jag ska ha i två veckor för att träna på att prata och för att tandteknikerna ska se om det fungerar med gnisslande och annat. Det ser lite plastigt ut för alla sex kronorna sitter ihop och de riktiga tänderna kommer att vara både vitare och rundare. Några kanter orkade han inte fixa till när det bara handlar om provisoriska gaddar. I detta nu är mina framtänder faktiskt gulare än mina originalframtänder. Tydligen har jag suuupervita tänder. Kul att mina annars jävligt kassa tänder var bra på något: Färg! (Ej form!)

Nåja. Jag kommer ut från tandläkaren och hela munnen känns allmänt konstig. Det är svårt att prata och det känns bisarrt att ha tänder som är lika långa som alla andras tänder. Förutom detta har jag en helt bedövad överkäke. Ja. Fullständigt. Trots detta bestämmer jag mig för att äta någonting. Jag är hungrig! Vad köper jag då? Jo. Eftersom jag är en komplett idiot köper jag en grillad korv med ketchup. Till detta en apelsinfestis med sugrör.

Fel 1: Ketchup! Det är sliskigt och känner man inte sin överkäke vet man inte heller var man kladdar. När man inte heller vet hur man ska tugga med sina tänder flyger ketchup överallt. Jag kom in på Systembolaget med ketchup i hela fejan.

Fel 2: Sugrör! Är jag en idiot? Med bedövad överkäke är det ganska svårt att få till ett sug och när man dessutom har tänder som är i vägen är det stört omöjligt. Jag såg inte klok ut. Jag menar det. Jag såg ut som en tvååring som försöker äta och dricka. Det hade inte varit helt fel med haklapp.

När får jag då de riktiga kronorna? Förhoppningsvis om två veckor. De kommer att vara snyggare, vitare och inte sitta ihop med varandra. De kommer dessutom att ge mig ett stabilt bett vilket jag är mycket glad för! Kanske får jag mindre ont snart -hurra hurra! 

Jag har störst problem med att säga f. Varning! Dock ska det sägas att min tandläkare tyckte att det var helt fantastiskt att det inte lät värre när jag pratade. Tydligen är jag en grym talang på att prata i nya tänder. Alltid kul att få vara bra på någonting.

Nu jävlar!

Publicerad 2007-01-23 20:28:48 i Tänder,

Torsdag eller fredag får jag provisorerna (nu pratar jag tänder igen.) Till min födelsedag har jag nog the real stuff. Herregud. Jag måste förvarna elever imorgon. Det här är helt crazy. Särskilt:
"Fixa dig inte innan fotograferingen. Gör det till efter fotograferingen."

ÄR JAG MED I NÅN MAKE-OVER? Hahaha. Okej, jag förstår att det är bra om skillnaden förstärks av att jag är osminkad på före-kortet och sminkad på efter. Då tror tandläkarstudenterna att tänder gör större skillnad än vad de faktiskt gör. Nåja. Vad gör man inte när man får så mycket rabatt som jag?

Jag, en glad hora! :)

Elev

Publicerad 2007-01-22 10:55:52 i Skola,

Men vad fan. Nu blev jag tagen för elev av en mattant också. Vad gör jag för fel?

Är detta verkligen en bra idé?

Publicerad 2007-01-20 10:40:20 i Språk,

Jag vill ha debatt nu. En skola i Landskrona ska förbjuda andra språk än svenska, så att "ingen ska behöva tro att någon säger någonting kränkande på ett främmande språk." Jag kan förstå att alla ska prata svenska på svensklektionerna men ALLTID? Även på rasterna? Alltså ursäkta mig men om jag aldrig hade fått prata svenska när jag bodde i Frankrike skulle jag ha känt mig ganska kränkt. Man är alltid mest sig själv på sitt modersmål hur duktig man än är på ett annat språk. Jag tycker att det här är vansinne. Vad tycker ni?

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,980361,00.html

Trött

Publicerad 2007-01-18 23:01:44 i Allmänt,

Jag är så trött att jag inte kan tänka. På riktigt. Nyss spelade vi spel och jag kunde verkligen inte förstå hur man skulle göra. Jag var kass. Jag förstår ingenting längre. Så fort jag lämnar arbetsrummet stänger min hjärna av. Jag lyssnar inte ens när människor pratar upptäckte jag idag. 

Imorgon ska jag rätta efter mina två lektioner. Jag fattar inte hur jag kan ha dragit på mig så mycket rättning på bara en vecka. Det är helt abnormt. 

Nåja. Nu måste jag sova. Jag ska upp i ottan imorgon igen. Ottan är inte 08. Ottan är 06. Jag har länge trott att ottan är 08, men nu är 08 fet sovmorgon. 

SNARK vilket tråkigt inlägg.







Arkiv x

Publicerad 2007-01-18 11:10:00 i Skola,

Jag blev just tagen för att vara elev. Ytterst pinsamt. Två av mina elever skrev ut sina skrivböcker på lektionen så vi gav oss ut på jakt efter nya. Jag hittar inte så bra på skolan än så jag högg tag i första bästa vuxna människa och sa:
- Du! Det ska finnas ett glasskåp här någonstans med ett arkiv innehållande typ skrivmaterial och sådant. Var finns det?
Den vuxne mannen (förmodligen lärare):
- Ja nu får ju TYP inte vem som helst TYP vara därinne utan du måste TYP kanske fråga en lärare.
- Jag är lärare.
Stackars stackars stackars stackars honom. Åh gud vad han skämdes.
- Öh, oj. Öh. Ja du såg så ung ut. Hehehe. Ja du får ta det som en komplimang hehehehe. Kom ska jag visa dig skåpet här hehehe. Jaha, är du den nya läraren eller? Hehehe. Ser verkligen ung ut hehehe.

Mina elever höll på att skratta ihjäl sig. No kidding!

Språkpolis

Publicerad 2007-01-17 21:26:40 i Språk,

Jag måste få vara språkpolis. Idag har jag upptäckt samma felstavning fyra gånger på fyra olika bloggar och det är verkligen inte första gången jag ser den. Det är det ord jag såg felstavat flest gånger förra året och jag kan ju inte påstå att 2007 har börjat särskilt lysande för 2006 års mest utsatta ord. Det stavas debakel. Inte debackel. För säkerhets skull har jag till och med slagit upp det för att försäkra mig om att jag inte har blivit galen. Det finns en variant till stavningen debakel, visade det sig. Den lyder inte helt oväntat debacle. Jag förstår naturligtvis varför man stavar debakel fel. Jag förstår självklart att man inte är dum i huvudet som gör det. Trots detta upplyser jag nu alla mina bloggläsare om den korrekta stavningen, helt enkelt för att göra er värld lite varmare och gosigare. Eller för att jag är förbannat anal och borde skämmas för evigt.

Ett tips för att minnas att debakel inte är ett ck-ord (och då menar jag inte centralt kunskapsområde): Varje gång man ska skriva debakel bör man tänka: Mitt debakel på cykel. Då kan det liksom inte bli fel.

Numbers

Publicerad 2007-01-17 18:03:05 i Skola,

Jag drog mitt första snuskiga skämt i arbetslaget idag. Man måste ju ta tempen på sina kollegor förr eller senare och bättre förr än senare. Det var ett ganska milt sådant, men ändå. Lite orolig var jag. Det ska erkännas, men jag var helt enkelt tvungen att göra det asap för att riktigt få blomma ut i arbetslaget. Jag har ju berättat om darttavlan i arbetsrummet. Två av mina kollegor lirar alltid till 301.

Kollega 1: Hörru, ska vi köra en 301:a?
Jag: Är det inte roligare för er att köra en 69:a?
DE SKRATTADE! Länge dessutom. Jag är sååå lättad och ännu mer förvissad om att detta är ett bra gäng. 

Gympa- och mattemajjen idag:
- Du, vad heter det där...
- Vad?
- Ja men i svenska så kan man ju till exempel skriva och läsa eller så kan man hålla på med typ ordklasser, vad kallas det?
Jag: Grammatik?
- TACK!
Jag: ALLVARLIGT?
- Ja men jag tappade ordet!
Fy fan vad jag har mobbat honom. Hahahaha. Tur att han inte är språklärare, alltså.

Arbetslag

Publicerad 2007-01-17 12:10:35 i Skola,

Detta är det ultimata arbetslaget. Of doooom ta mig fan! Jag är hur nöjd som helst med att vi är så där klyschiga och trevliga som man ska vara i ett arbetslag. Följande trevliga saker gör vi:

1. Har vinlotteri en gång i månaden

2. Spelar på stryktipset varje vecka

3. Spelar innebandy på onsdagar udda veckor (med övriga i personalen)

4. Sparar pengar till fetingpartaj vid terminsslut

5. Spelar dart i arbetsrummet när tillfälle ges

6. Går på after work lite nu och då

I'm in heaven!

Here I am

Publicerad 2007-01-16 22:55:03 i Det är fan sant,

Det är jag. Ni vet vem jag är. Men jag kan inte avslöja mitt namn. Ni vet varför. Hahahaha. Gud så nojig jag är! LOVA MIG att ni ICKE icke ICKE icke ICKE icke ICKE icke skriver mitt namn i någon kommentar för då måste jag tyvärr deleta den! Haha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela