Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Nyårsafton i Djupliden

Publicerad 2009-12-29 14:00:00 i Nyår, Polly, Språk, Vänner,

Nyårsafton kommer lilla familjen Karlsson att tillbringa i Djupliden, hemma hos Kerstin och Jonas. Vi tänkte ta med oss diverse spel och alla ingredienser till appletinis. Är det nyårs så är det nyårs! Det kommer att bli fab! Huruvida vi spelar spelen eller inte får vi se. Det blir nämligen en trio till som ansluter i Djupliden.

Jag har länge längtat efter en sådan här nyårsafton. Hur kul är det med bröl-nyårs? Skittråkigt! Från 2006 har jag peppat på mindre skara, spel och salongsberusning. Jag orkar inte med brölfester längre. Oldie, but GOLDIE. Ja, ni får kalla mig det. Det kan vara kul någon gång som omväxling, men i regel är "the more - the merrier" ett helt felaktigt uttryck.

Jag har haft en mindre magsjuka, men är nu på benen. Isak åker iväg och jobbar inatt, men imorgon ska jag och sötnosmaken få en egen kväll tillsammans. Polly ska vara med farmor. Vi ska gå ut och äta och mysa och sedan sova lääänge. :) Ikväll drar jag och lillfjanten till Hjoggböle för häng med mormor och morfar. Hon är otroligt underhållande nu. Senaste orden:

Sjocka (socka)
Docka
Näsa
Åda (åsna)
ksse (kisse)
Domde (Tomte)

Men mest skriker hon PUTA PUTA PUTA PUTA PUTA. Vi vet inte varför. Men det är ju, indeed, ett fult ord på spanska, så vi skäms lite.

Nyårsgänget (eventuellt bär vi andra kläder än de vi har på oss på fotona, men man vet ALDRIG):

And you ordered?

Publicerad 2009-12-26 11:21:00 i Isak, Konversation,

Jag: Fan vad golvkallt det är idag.
Isak: Jag vet var dina TV-sockar är. Jag hämtar dem.
Jag: Vad snällt!
Isak är borta en stund och kommer tillbaka.

Isak: Här! Han ger mig en skalad blodapelsin.
Jag: Tack, men det hjälper inte mina fötter.
Isak: Jaha.

VA?!?! Jag fattar fortfarande ingenting.

Julkalendern

Publicerad 2009-12-22 09:13:00 i Ekonomi, Isak, Jul, Krönikor,

I år har inte jag någon julkalender och inte Polly heller. Jag hade tänkt köpa, men så här i efterhand är jag rätt glad att jag inte gjorde det. I alla fall inte SVT:s. Jag tycker att årets TV-sända julkalender är SKRÄP! Nästa år ska Polly få en kalender, jag lovar, men hon har då inte efterfrågat någon i år, så jag tror att hon mår bra.

En som däremot har köpt en julkalender är min make, Isak, och inte vilken som helst. Han har köpt en magic-julkalender. Ja, som i spelet "Magic" som vissa ägnade sig åt på högstadiet. De flesta växte ifrån magic efter högstadiet, men långt ifrån alla. Magic är, såvitt jag förstår, ett kortspel om monster, länder och strategier. Man slåss. Typ. Dock är det betydligt mer avancerat än random spel. SM i magic finns.

Isaks magicjulkalender finns på nätet. Varje dag öppnar han en magiclucka. Där finns ett speciellt kort med särskilda egenskaper. Kanske ett monster som är skitbra på att slåss med svärd. Typ "Ultimate swordmonster of dooooom!". Isak blir alldeles lyrisk och läser allt han kan komma över om kortet i fråga. För när julen är här får Isak alla kort som funnits i hans magiska julkalender.
- Men vad kostade den? frågade jag.
- 200 spänn.
- LA DU 200 SPÄNN PÅ EN JULKALENDER TILL DIG SJÄLV?
- Ja, men vad fan, det är ju typ billigare än en chokladkalender.

Jag vet inte vad chokladkalendrarna rockar lös på nowadays, men jag tror att Isak har fel.

Pedagogisk lek

Publicerad 2009-12-20 20:58:00 i Citat, Fordon, Jul, Polly,

Hela familjen Karlsson befinner sig i Varuträsk hemma hos familjen Löfheim. Jag och Jona Löfheim leker med Polly. Hon är mycket fascinerad av en ren och av en bil. Båda dessa föremål förflyttar sig om man trycker på rätt knappar. Jag får bilen att köra fort, fort och Polly lär sig snabbt hur man ska göra för att få bilen att agera självmant. Detsamma gäller renen. Den kör så klart inte fort, men den går runt runt på golvet samtidigt som bilen härjar fritt.

Jona (mycket observant): Simulerar ni viltolyckor?

Kärlek

Publicerad 2009-12-17 21:24:00 i Musik/lyrik, Skola, Utmärkelse, kärlek,

Jag är ofantligt trött efter en grötfest i åk 9:s regi, men så fantastiska elever jag har. Vilken kväll. Jag tror att alla, såväl elever som personal, hade jättetrevligt. Jag är überstolt över dem. Jag är också väldigt stolt och lycklig över mitt diplom för "årets kyla" med motiveringen: "Du är inte som alla andra, du är mycket coolare." Jag har satt diplomet på kylskåpet nu och tänker njuta av det. Jag gör inte allt perfekt som lärare, långt därifrån, men jag känner ändå stor kärlek till mina ämnen och till mina elever och jag tror att det lyser igenom. Det är ju en bra start, eller hur? :)

Sedan kanske jag inte gjorde "I like to move it" jättebra i norsk karaoke, men det får man bjuda på. :D

GOD JUL!

Självrannsakan och porterstek

Publicerad 2009-12-16 17:45:00 i Isak, Konversation, Ålder/utseende,

Isak: Idag käkade jag som vanligt lunch på Skeria. Det serverades porterstek. Det är ju husmanskost.
Jag: Mmm.
Isak: Ja, och då kunde man välja mellan kokt och stekt potatis till och då fattar ju vilken idiot som helst att man äter kokt potatis till porterstek. Till det dricker man mjölk.
Jag: Ja, det kanske man gör.
Isak: Ja, men Skellefteborna gjorde ju så klart inte det. Alla studenter på Skeria valde stekt potatis och sedan drack de cola till.
Jag: Fast det lät ju gott.
Isak: Nä, det är fel! Och jag kan säga det att jag och en 60-årig tant tittade menande på varandra.
Jag: Du och en 60-årig tant, alltså? Det kanske är du som ska rannsaka dig själv?

Tio sanningar om mig

Publicerad 2009-12-13 20:10:40 i Listor/utmaningar,

Jag har blivit utmanad av Nina, så här kommer tio sanningar om mig:

1) Jag HATAR folk som tror att jämställdhet handlar om att fler kvinnor ska bli rörmokare eller brandmän. Jag vill bedriva en stor folkbildningskampanj i ämnet eftersom det finns så sjukt många människor som inte fattar att kvinnor har det sämre än män här i världen. Generellt, alltså.

2) Jag kommer att tokheja på Gudrun Schyman i Let's dance, oavsett hur dåligt hon dansar. Ja, det är sant. Ja, nu har jag sagt det åt flera.

3) När Polly föddes frågade jag barnmorskan om hon inte hade "Downs-ögon." Barnmorskan skrattade åt mig. Jag frågade även barnmorskan om Polly var döv. Det var hon inte heller. Nojan själv, det är jag. Hon var verkligen världens vackraste barn, men jag var jättenojig ändå.

4) Jag har börjat bita på naglarna igen. Fan!

5) Jag är väldigt rädd att både jag och Isak ska vara arbetslösa i höst. Det vore pissigt, men det ska bort 87 tjänster i kommunen, 50 lärartjänster, och jag ligger inte direkt överst på las-listan eftersom jag till och med är långt från att bli inlasad. Detsamma gäller min man. Alltså är risken stor att vi får söka oss till andra yrken. Det är synd, för jag tycker att svensk skola behöver oss båda!!

6) Jag svär för mycket i klassrummet.

7) Jag skulle aldrig våga ställa upp i en dokusåpa. Jag är alldeles för kontrollfixerad för att tordas göra något sådant.

8) Just nu tycker jag att livet går alldeles för fort.

9) Jag följer Bonde söker fru för första gången i mitt liv bara för att Bonde-Roger är så sjuuuukt puckad.

10) Det jag önskar mig mest av allt i julklapp är en riktigt lång sovmorgon.

Jag utmanar:
Samantha
Johanna
Tamara

På torsdag klockan 21 är jag en fri kvinna. Då är det jullov!

Ett omnipotent kollegium

Publicerad 2009-12-08 08:57:00 i Skola, Slöjd,

Jag kommer till jobbet med en säkerhetsnål fäst bak på klänningen då knappen lossnat i tvättmaskinen. Det var ett fall för slöjdfröken. Nu sitter två finfina knappar på plats igen. Hurra för lärarkåren!

Skidskyttets varianter

Publicerad 2009-12-06 18:47:56 i Sport,

Målarna är fortfarande inte klara i lägenheten. Under tisdagen ska det bli färdigt, enligt dem. Det känns segt, men istället för att deppa har vi hängt i Hjoggan hela helgen. Här har vi sett en massa skidskytte. Många är vi som tycker att sporten vore mer spännande om man fick använda skotten till att skjuta de skidskyttar som låg före en i spåret, men Wille föreslog en ännu bättre variant. Om man ligger sist och kommer in till skjutvallen är det fett läge att aldrig ens stanna. Man rullar bara iväg en handgranat och skriker: "Tänt var det här! En sekund stav till stav."

Frågan är bara om handgranater tar död på Ole Einar Björndalen? Tvekers.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela