Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Dröm

Publicerad 2008-06-25 15:06:00 i Idhas drömmar, Kändisar, Sport, förlossning,

För övrigt drömde jag att jag födde barn inatt och jävlart alla var där. Alltså ALLA. Till och med Lars Lagerbäck var där fastän bebisen kom mitt i fotbolls-EM. Sverige hade match. Stort av Lagerbäck att komma med så kort varsel.

Bitterfittan

Publicerad 2008-06-23 13:26:00 i Böcker, Flytt, Polly, förlossning,

En bok som alla borde läsa: Bitterfittan av Maria Sveland (tror att hon heter så.)

Eftersom vadslagningen nu är stängd kan jag ju göra det hela lite mer spännande genom att berätta:
1) att jag redan är öppen 1 cm
2) att slemproppen gått i omgångar idag och igår. Förmodligen har hela eller nästan hela kommit ut nu.
3) att jag har ganska mycket förvärkar.
4) att jag var in på förlossningen i Skellefteå i lördags på grund av misstänkt vattenavgång och att barnmorskan sa att jag ska vara beredd på att den kan komma tidigare än beräknat.

Det här behöver inte betyda någonting, men det kan betyda att det i dagsläget är morbror Fredde som ligger bäst till för att vinna en massa vin. Att jag går tiden ut/går över tiden är fortfarande fullt möjligt och inte alls någon chock. Men ska det vara så här i en månad till bryter jag nog ihop.

Just nu känner jag ingenting. Vi flyttar på och hoppas att Grynjo väntar med att komma tills vi har flyttat in i nyläggan. Så länge jag inte har förvärkar är det bara att jobba på som vanligt. Kanske lite lättare lyft än vanligt, men annars är det inga problem. Jag är sjukt vig och rörlig för att vara i nionde månaden. Alla barnmorskor kallar mig "graciös", vilket inte är hur jag själv skulle beskriva Idha just nu. :)

Nu kommer snart Samantha och firar oss i efterskott på tiomånadersdagen. Riktigt roligt. Frågan är när Fredrik Aaro ska komma och fira oss i efterskott på sjumånadersdagen? :) We're still waiting! Hahaha!

Uppdaterad vadslagningslista

Publicerad 2008-06-20 19:30:00 i Vinlotteri,

Nu är det för sent att vara med i vadslagningen. Så här ser the final lista ut. När vinnaren korats måste alla lämna en flaska vin till mig och Isak, som vi ger till vinnaren/vinnarna. Ni kan ju ta med den när ni hälsar på för att se lilla underverket. Så här ser den slutgiltiga vadslagningslistan ut:

Grynet kommer...
2/7: Morbror Fredde
3/7: Lennart Lindgren (ni vet, han som är bäst i världen på ordvitsar)
6/7: Stig
7/7: Ulla R
8/7: Eva Ungh-L
9/7: Ann-Marlene S, faster Sara
10/7: Pappa Isak
11/7: Morbror Wille, Fredrik Aaro
12/7: Faster Emma, Nina L
13/7: Mormor Gita, Sofia R-C
14/7: Moster Johanna
15/7: Kerstin
16/7: Barbro Binda
17/7: Anders Rönmark
18/7: Mamma Idha, Anna J
19/7: Farbror Axel, Linnéa
20/7: Linus
21/7: Farmor Karin

23 flaskor vin, en mjölkliter och ett kilo kokkaffe i potten

Sjukt spännande att se vem som blir vinkung i sommar! :)

Sug röv, Sweden!

Publicerad 2008-06-19 01:24:03 i Sport,

Ja, sug röv. Do it, do it, do it! Värdelöst. Varför byttes inte Elmander ut? Han var dålig redan mot Spanien men nu slog han ju inte en passningsjävel rätt på hela matchen.

Det var pinsamt rakt igenom. Petter Hansson borde förpassas till Snickerboa forever efter det här. Fast han var ändå inte alls sämst. Alla var sämst. Utom Ljungberg, som plötsligt kom på hur man spelar fotboll igen. Dock bara i en halvlek, men man kan ju inte begära för mycket av någon som bara kan springa rakt fram med bollen och få frisparkar.

Det är alltid så här när Sverige har favoritskapet. Vi klarar inte av att vara overdogs. :) Haha.

Idag har vi varit hos barnmorskan. Allt ser jättebra ut och huvudet är nu helt fixerat. På lördag är bebisen färdigbakad. (37+0.) På fredag klockan 18 är det spelstopp på Grynets födelsedatum så passa på att satsa nu. Listan finns några inlägg bakåt i tiden.

Nu hejar jag hårt och svårt på Holland. Hoppas att de vinner hela skiten. Jag varnade för dem före turneringen. Många tyckte att jag var galen då, men jag tror att de flesta börjar inse att jag hade rätt. De är bra!

Det är myggigt i Hjoggböle, men vi ska få en sommarbebis, så det gör ingenting. Midsommar firar vi på Grubbgatan.


Ryssland

Publicerad 2008-06-18 10:22:13 i Sport,

"Och nu firar vi midsommar i Pontiac Silver dome!", tjoade Arne Hegerfors en midsommarafton för 14 år sedan. Då hade Sverige sänkt Ryssland med 3-1 i VM-gruppspelet. Det skulle senare bli ett brons för Sverige.

Det kommer inte att räcka till brons i detta EM, även om vi går vidare från gruppen. Det är inte rimligt att tro att vi slår Holland i en kvartsfinal, men det vore trevligt med avancemang. För då får vi än en gång känna det jag känner just nu: Förhoppning, förväntningar, längtan, nu tar vi guuuuuuuuuld. It ain't over 'til it's over.

Anders Svensson: Inga gula kort ikväll. Du behövs i en kvartsfinal. Jag, Stig, Aftonbladet och Expressen är eniga. Alla andra verkar tycka att Svensson var kass mot Spanien. Det tyckte verkligen inte jag. Han gjorde det riktigt jobbigt för spanjorerna.

Kom igen, Sverige!

Uppdaterad vadslagningslista

Publicerad 2008-06-15 14:03:00 i Vinlotteri,

Vill du också vara med och gissa på Grynets ankomstdatum? Instruktioner finns några blogginlägg tillbaka. Det kostar en vinare att gissa på datumet. Vinnaren får alla vinflaskor/dela med annan vinnare. Sista datum att vara med är 27/6.  Beräknad förlossning är den 11/7. Om bebisen kommer den 11 juli och ingen gissat på det datumet delar 10 juli och 12 juli på potten, om båda datumen är upptagna. Närmast vinner så klart, så om jag föder den 5/7 vinner Ulla i dagsläget. Föder jag den 22/7 vinner farmor Karin.

När kommer Grynet?

6/7: Stig
7/7: Ulla kusin
9/7: Faster Sara, Ann-Marlene kusin 
10/7: Pappa Isak
11/7: Morbror William, Aaro
12/7: Nina L, faster Emma
13/7: Sofia R-C, Mormor Margita
14/7: Moster Johanna
15/7: Moster Kerstin (mycket obiologisk)
16/7: Barbro Binda
17/7: Anders R
18/7: Mamma Idha, Äneth
19/7: Farbror Axel
20/7: Linus
21/7: Farmor Karin


Nitton (haha!) flaskor vin och en mjölkliter i potten! Spelstopp 27/6 kl. 18.00

Vi tar Ryssland

Publicerad 2008-06-15 12:06:59 i Sport,

Lugn mina vänner. Vi vinner mot Ryssland, men vi startar inte med Elmander utan med Sebbe Larsson, för Elmander är fan inte i form. Zlatans knä håller för hela matchen. I promise.

Det jävliga är att om vi går vidare får vi möta Holland i kvartsfinalen. Ett scenario vi minns från förra EM, då Holland knappast var lika bra som nu. Sverige-Holland 2004 var den jämnaste fotbollsmatch som någonsin spelats. Jag skojar inte. 2008 blir den knappast lika jämn.

Nu har vi börjat flyttpacka!

Du luktar ljuvligt, morsan!

Publicerad 2008-06-13 00:40:00 i Gravid, Isak, Konversation,

Igår gick jag och Isak på Costas och firade åttaårsdagen i efterskott. Sävar skola (elever och arbetslag) betalade. Vi tackar för det - bra present. På årsdagar måste båda självklart använda parfym, vilket vi också gjorde. Det skulle ju bli en romantisk kväll. Isak gav mig en kram bakifrån, sniffade mig bakom örat och sa (lite hest):

- Mmm. Vad är det här för parfym?
- En som du gillar, sa jag.
- Mmmm, sa Isak,  heter den "Mammas hemlighet"?

Eh. Nä. Det gör den verkligen inte, och det tog en bra stund innan jag blev kär igen efter den kommentaren!




Isak i sömn

Publicerad 2008-06-11 17:00:00 i Isak, Konversation, Sport,

Isak låg och sov igår kväll, trött efter arbetsdagen. Till slut fick han inte sova mer:

Jag: Isak, nu måste vi äta någonting, vakna.
Isak: Mmm.
Jag: Isak, vi måste äta, vi ska iväg till Anna och Pär och se fotbollen snart.
Isak: Mmm, men var är din NHL-tallrik?
Jag: Min vadå?
Isak: Din NHL-tallrik?
Jag: Menar du lasagnen jag åt när jag kom hem?
Isak: Ja,  den du hade när det var hockey-VM, fast det var fotbolls-EM.

Jaså, deeeeen! Öh...

Firande av diverse...

Publicerad 2008-06-11 01:36:00 i Gravid, Isak, Sport,

Det är mycket som måste firas i veckan:

1) Sverige. Jo. Självklart ska segern firas! Det var skitbra att vi vann, men Grekland spelade verkligen jättekonstigt. Klart att det är jobbigt att möta ett stillastående lag, men Grekland är det sämsta lag som visat upp sig hittills i EM så vi kanske inte ska tro att vi är klara för kvartsfinal bara för att vi vann med 2-0 mot grekerna. Ryssland är betydligt farligare anfallsmässigt än vad Grekland är. Men visst. Vi gick inte bort oss och det känns härligt med seger! Henke Larsson låg bakom det mesta och det bästa.

2) Igår firade jag och Isak att vi har varit tillsammans i åtta år, men det blir först ikväll vi går ut och firar på riktigt. Jag har 700 spänn på Kostas (tack elever och kollegor!) så här ska käkas! Åtta år är lång tid och vi är så sjukt kära. Isak brukar säga att det vi är allra bäst på, det är att vara kära i varandra, och det är jävligt sant! :)

3) Jag vill inte stressa mig själv eller någon annan, men idag är det PRICK EN MÅNAD kvar till beräknad förlossning. 30 dagar. Jag ser fram emot förlossningen. Man vet ju inte alls hur det blir. Det kan bli katastrof eller skithäftigt. Jag tänker mig en positiv upplevelse så slipper jag vara nervös, och blir det inte det får jag ta det då. Hoppas att Isak kan hålla sig lugn. Jag är mer orolig för att han ska flippa ur än att jag ska göra det. :)

4) På fredag är det SOMMARLOV. Då får jag vila upp mig inför förlossningen. Det känns bra att jag fick avsluta det jag hade påbörjat trots att jag har haft en ganska tung graviditet, särskilt i mitten. Men jag står när de andra faller! :)

Det här är helt enkelt en bra vecka. Trots att vi troligtvis förlorar mot Spanien på lördag. Stig kommer på lördag också. Roligt!

Vadslagning: When will the baby arrive?

Publicerad 2008-06-08 13:18:00 i Vinlotteri,

92 procent av alla barn föds mellan vecka 38+0 och 42+0. Här anordnas nu en vadslagning. Idén är snodd av Sofia och Anders som också ska ha en bebis snart.  

Vadslagningen gäller Grynets födelsedag. Insatsen är en vinflaska. Den som gissar närmast datumet vinner alla vinflaskor! Självfallet får man gissa på ett redan taget datum. Om det datumet vinner delar man på potten.

Beräknad förlossning är 11/7, men den kan lika gärna komma två veckor före/två veckor efter. Eller varför inte tre veckor före? Eller fyra? Man vet aldrig. Det är sjukt spännande.

Det finns tre regler:
1)Man får inte vadslå efter att mitt vatten gått/jag har fått kraftiga värkar/det är uppenbart att det är på gång.
2) Man får inte vadslå om man inte känner mig eller Isak IRL eller via nätet. Vi ska veta vilka personerna som vadslår är och det ska vara möjligt att avkräva alla deltagare vinflaskor.  
3) Man får inte vadslå efter den 28/6 då jag är i 38+0.  

Eftersom vi har snott idén av Sofia och Anders, fick de självklart gissa först!

Grynet kommer...

Sofia R-C: 13/7
Anders R: 17/7
Isak: 10/7
Idha: 18/7

Fyra flaskor i potten so far. Fyll på listan i kommentarsdelen. Jag uppdaterar listan i nya blogginlägg lite nu och då! Men kom ihåg: Det kostar en vinare om man vill vara med!  

/Idha, Isak och Grynet

Skolavslutning

Publicerad 2008-06-05 08:03:00 i Idhas drömmar, Skola, Sommarlov, TV/film,

Nu drar jag på skolavslutning. Jag har proppat mig full med alvedon för att överleva dagen. Febern är borta, men jag har stora bihåleproblem. Nässpray, nässpray hela dan!

Skolavslutningstemat är: Skolfröken från förr. Nä. Det är inte temat. Men jag önskar att det var det, för jag har min Laura Ingalls-Wilderklänning på mig. Hon var ju skolfröken så det borde väl funka? Jag ser porrig ut i alla andra klänningar jag har och det är  kanske inte porrig jag vill vara just idag. Tack Tam för att jag fick den här klänningen! :)

Hoppas att jag inte svettas ihjäl, att barnen är glada, och att ingen dödar mig för något betyg jag satt. Jag hann inte betygsprata med så många eftersom jag blev sjuk. Å andra sidan känner jag mig överlag jävligt nöjd med min bedömning, så det ska nog gå bra.

Nu till skolan för att skriva under betygen. Det känns alltid väldigt högtidligt och häftigt, kan jag säga. Det kommer nog att kännas grymt stort att dela ut slutbetygen till niorna. Det är första gången för mig. Jag kanske kommer att gråta. Kanske. 

9A och 9E in my heart foreeeeveeeer!

Någon gång kanske jag berättar om det jag drömde inatt. Linus körde rattfull. Jag och Isak åkte med, men vi fattade inte att Linus körde rattfull förrän en olycka inträffade....



Feber och gravid

Publicerad 2008-06-03 16:24:00 i Gravid, Sjuk,

Ni som klagar på att ni svettas: ÄT SKIT!

;)

Hahaha. Om jag inte är hot nu så vet jag inte vad jag är. Allt jag kan tänka mig är vatten, saft och frukt. Varm mat går fetbort.

Fy fan för att missa avslutningsveckan. Jag vill också se brännboll, gå på avslutningsmiddag med eleverna, ha picknick med 9A och smycka Krypedalen. Jag SKA vara på jobbet på torsdag då det är skolavslutning. Jag SKA dela ut betygen och säga hejdå till mina fina och duktiga nior. Jag vägrar missa det. Jag vill avsluta det jag har påbörjat.

38 dagar kvar till förlossning. Heja heja heja, Grynet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela