Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Amatörernas afton

Publicerad 2008-04-30 14:19:48 i Bröllop/firanden,

Ikväll super bara amatörer, således inte fru Karlsson. Eller så beror det på att jag är på tjocken. Jag har varit nykter i mer än ett halvår nu. Någon av mina bloggläsare som slår mig? Alltså INTE EN DROPPE ALKOHOL sedan den 27/10. Jag trodde väl det. Nykterister räknas inte, för de fattar inte vad de går miste om.

Trevlig valborgsmässoafton. Vi ska till Kerstin och Jonas i Djupliden. De bjuder på mat och har fixat världens minsta majbrasa. Gött.

Åter i Umeå söndag.

Sanningen om Jysk bäddjävel

Publicerad 2008-04-27 03:10:52 i Arg!,

Jo. Jag kanske inte sa det. I fredags kom sängen. Från Jysk bäddjävel. Den skulle alltså ha kommit tio dagar tidigare och allra allra senast (efter diverse hotelser) i tisdags. Den levererades med andra ord tre dagar efter allra allra senast och den hade förmodligen inte kommit än om jag inte hade ringt Jysk i onsdags. Jag berättade ett och annat för dem. Sanningar. Sanningen är ingen kär, som min morbror Kente brukade säga.

Linus på Jysk sa: "Öh. Sängen kom hit igår."
- Men varför har ni inte ringt då?
(Jysk skulle ringa mig när sängen var på plats så att vi snabbt kunde boka en passande tid för leverans.)
- Öh....
- Ni skulle ju ringa när sängen var framme. Ska jag ringa varje dag och kolla eller?
- Nä....
- Så ni har helt enkelt glömt eller skitit i att ringa?
- Ööööh.
- Okej, när kan sängen levereras då?
- Ja, alltså idag är det fullbokat.
- Oväntat hörru du.
- Men torsdag kan vi leverera den.
- Okej. I så fall före 10.00 eller efter 15.00.
- Ja, då får ni ett samtal när de (Jetpack?) är framme vid lägenheten.
- Tack för hjälpen!

Någon timme senare:
- Hej, det är Linus på Jysk.
- Hej.
- Jo, det har blivit något fel. Går det bra om vi kommer med sängen på fredag istället?
- Har jag något val?
- Nej, tyvärr inte.
-  Fan. Jaha. Då får ni komma tidigast 15.30.
- Okej, då bokar jag leverans av säng till dig klockan 15.30.
- Ja, gör det.

I fredags när jag kom in i arbetsrummet efter min sista lektion (15.00) hade jag ett missat samtal från ett okänt mobilnummer. Jag befarade att det hade med sängen att göra, så jag ringde därför upp.
- Hej, det här är någon från någonting (Jetpack?) Jag står härute med din säng.
- Men jag sa ju att ni inte skulle kunna komma förrän 15.30 tidigast. Jag är fortfarande på jobbet.
- Öh. Den tidsuppgiften har vi inte fått från Jysk.
- Nä, det hade jag ju kunnat räkna ut med en kritbit i anus. Men gå upp och kolla om min man är hemma. Han kanske har hunnit hem.

Lite senare ringde det igen.
- Jo, det är nog någon hemma. Men han dammsuger samtidigt som han spelar jättehög musik så han hör mig inte. Det poppas som fan därinne, alltså...

Efter många om och men fick jag och sängkillen kontakt med Isak, som kirrade biffen. Inatt sov jag en hel natt för första gången på fem veckor. 00.30-07.30. Ljuvligt. Vilken säng, alltså. Det kändes som att jag sov på hotell inatt. Gud så lyxigt. Skönt och stort och mysigt.

Linus på Jysk var trots allt snäll. Han ville faktiskt hjälpa mig, men han är ju bara människa. Sängen vi har köpt (inte Jysks billigaste, men en av de billigare) verkar väldigt väldigt bra och känns bekväm, men Jysk överlag går ändå fetbort.

God natt!

Hur svårt kan d va?

Publicerad 2008-04-26 16:54:54 i Schlager,

Ni som har undrat över texten till Linda Bengtzings senaste schlager, kan lugna er nu. Hon sjunger inte: "Jag kan va din å värsta hjärtattacken" utan: "Jag kan va din, va värsta hjärtattacken." Vi blev psykade och tvungna att kolla upp det.

Namnceremoni

Publicerad 2008-04-22 23:28:28 i Arg!,

Vi ska inte döpa Grynet och inte ha någon namnceremoni heller, men här kommer istället en namnceremoni för Jysk jävla stormarknad som behöver byta namn till något mer passande. Ja, härmed lovar jag att förevigt kalla Jysk stormarknad vid dess nya och rätta namn; Tysk hormarknad. Nej. Ingen ny säng kom idag heller.

Och Chrille vann i Settlers. Life ain't fair!

Död åt Jysk stormarknad

Publicerad 2008-04-22 13:20:16 i Arg!,

Jag börjar bli aggressiv på riktigt. Vi beställde en dubbelsäng på Jysk för tre och en halv vecka sedan. Jag är gravid i 7:e månaden. Vi sover i en sjukt gammal och oskön 120centimetare, utan bäddmadrass. Jag är less på att ha det trångt. Jag är för fan gravid. Jag har problem med fogarna, jag sover dåligt och är sjukskriven och inte fan kommer det nån jävla dubbelsäng med bäddmadrass från Jysk fucking jävla stormarknad!

Vi beställde sängen för tre och en halv vecka sedan, som sagt, och Jysk sa då att det skulle ta två och en halv vecka innan de kunde leverera den. Det är alltså en vecka sedan den skulle levereras. I torsdags ringde vi och frågade när fan vi skulle få sängen.
- När som helst. Fredag, måndag eller senast tisdag.

Det är tisdag idag. Tisdag är alltså SENAST enligt Jysk stormarknad. Ingen har ringt eller sms:at från Jysk. Klockan är 13.12 och jag vill ha min säng nu. NU! Jag vill ha min säng NU. Jag står inte ut längre. Jag har för fan sovit på 60 centimeter i snart åtta år nu. När jag är gravid förtjänar jag ta mig fan några centimeter extra.

Död åt Jysk stormarknad. Död åt deras jävla jingel också. Du skall icke bära falsk vittnesbörd, Jyskjäääävel!

Dessutom rimmar Jysk på tysk och det är aldrig positivt.

Poet and prophetess, potatisgratäng och plikten kallar

Publicerad 2008-04-20 10:56:07 i Det är fan sant,

Imorgon är det måndag igen och jag ska börja jobba halvtid. Det känns bra, men också lite nervöst. Jag hoppas så att jag ska palla halvtid utan svimningar/onda sammandragningar. Jag saknar eleverna. Fick f ö en finfin löneökning! Jätteglad blev jag. Kul att de ser att man verkligen anstränger sig och engagerar sig.

I torsdags kom Jojje och Fredde på besök för att fira oss i förskott på åttamånadersdagen. Japps. I fredags hade vi varit gifta i åtta år. Fanfar! Vi spelade självklart världens roligaste spel och åt god Isselagad mat. Himla najs! De kom och åt med oss, Karin och Sara i fredags också och det var en grymt trevlig middag.

I fredags kom alltså Karin (Isaks mor) och vi gick och såg operan Poet and Prophetess. Sara hängde också på. Operan var faktiskt helt fantastisk. Det bor en skeptiker i mig när det kommer till finkultur, men den var enormt häftig. Särskilt masscenerna! Dessutom många svarta kroppar på scenen. Mumsfilibaba, tyckte både jag och Isak.
Jag träffade en gammal kursare i operapausen. Hon sa: "Ja, nog syns det att du är en IKSUtjej. Inte ett gram för mycket har du gått upp!" Hahaha. Hon behöver ju inte veta att jag har legat avsvimmad och yr i två månader och knappt rört på mig! Å andra sidan är man inte så hungrig när man är medvetslös. :)

Igår grillade vi på Schlosset med grabbarna. De bjöd på en supergod potatisgratäng - mmm. Axel dök också upp. De fyra skulle göra stan osäker. Jag och Isak gjorde vår lägenhet osäker istället. Det var jag som skedade Isak inatt och Grynet vägrade sluta sparka sin far i rumpan. Jävligt roligt, kan jag säga. Jag tror att Grynet är ett roligt barn.

Idag: Förbereda morgondagens arbete.

Gud vad det är länge kvar

Publicerad 2008-04-18 00:47:58 i Polly,

Min graviditet:

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 18 apr 2008.

Din graviditet startade Lör 6 okt 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 20 okt 2007 (ägglossningen).

Du har gått 195 fulla dagar av 280 (70%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 6 fulla dagar(v27+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 11 jul 2008
Du har 85 dagar kvar till förlossning.

Kan inte tiden bara gå liiiite fortare?

Fruktsamhet

Publicerad 2008-04-16 15:50:28 i Isak,

Jag och min make äter frukost. Jag har bara t-shirt på mig.

- Men så jävla stor och fin magen har blivit, säger Isak.
- Ja, minns du när jag sa att du skulle bli pappa?
- Jo.
- Du blev ganska chockad va'?
- Ja, du hade ju sagt att det i snitt tar sju månader att bli med barn.
- Ja, men i snitt tar det sju månader. Jag kunde ju inte veta att vi skulle träffa rätt på en gång.
- Ja, jag är jätteglad att Grynet ska komma när den ska komma, men om du hade talat sanning om din fruktsamhet hade jag faan chillat.



På något sätt är allting alltid mitt fel!

Debatt

Publicerad 2008-04-15 11:23:48 i Fordon,

För er som missade Tamara i Debatt i torsdags är det repris på SVT24 imorgon kl. 23.00. Don't miss it, för hon rockar fetast!

Golfen gick igenom besiktningen i morse och det var inte surkuken som genomförde besiktningen den här gången. Inte fula "jag har aldrig sett en vagina-killen" heller. Himla tur för mig. Jag blev så upprörd förra gången. Idag var det en helt vanlig kille. OBS: Om ni vill ha mjölk i kaffet medan besiktningen pågår måste ni ta med det hemifrån. Mycket viktigt! 

Vi ska inte dö. Vi ska få barn

Publicerad 2008-04-14 15:24:37 i Polly,

Idag har jag klippt mig och färgat håret. Skönt att vara lite blondare när det är vår. Jag och Isak tog en fika på Rob's och lyckades diskutera oss fram till en massa som vi är överens om inför bebis ankomst. Schysst.

+ 7 kilo Karlsson mår annars bra. Igår träffade vi Barbro B och Svallet och insåg att det var på tok för länge sedan. Kan man HA roligare? (Chandler.) Nä. Och vi som inte ens var fulla. I alla fall inte jag. Vi fick en massa mamatidningar och ett mästarkryss. Så himla snällt så här i sjukskrivningstider! Dessutom fick vi ett roligt snäckkonstverk med en rolig symbolik. Vi kom fram till att BB och Svallet kan vara bäst i världen på gå-bort-presenter. Hur fan ska vi toppa det här? Grymt sköna typer, hur som helst. Dessutom luktar de fantastiskt gott, båda två.

Ikväll är jag bjuden på middag. Britta och Peter - thanks! Isak ska jobba. Inte kul. I veckan kommer nog dubbelsängen. Just nu sover vi på varsin madrass på golvet för vi har skruvat isär vår gamla 120:a. Det är ganska mysigt. Det känns som att man sover över hos någon. Och man kan ju inte annat än tänka på Stefan Sundström:


Amors pilar
föll som regn
över en smal madrass.
Du hade ingen säng.
Det är klart att vi låg kvar
och det är klart att det blev barn.
Nu har vi dubbelsäng
och ingen tid att ligga kvar.



Tips till våra vänner när vi har fått Grynet:
- Kom och hälsa på varje gång ni är på stan eller ring så vi kan komma ned för en fika. Ni behöver inte ringa jättelångt i förväg. Om det inte passar kan ju en av oss komma. Annars tackar vi nej. Vi har inte dött, liksom.
- Kom gärna förbi! Kom så ofta ni vill! Men ta med eget fika första två månaderna. Vi lär ha besök ganska ofta i början.
- Ring när ni ska hitta på grejer. En av oss kan ju hänga med så länge den andra är ledig och kan passa Grynet. Vi ska verkligen se till att inte bli föräldrar som bara sitter och ugglar med varandra, vi ska vara generösa med att låta varandra göra saker utan varandra. Ibland vill vi så klart familjemysa också, men då säger vi till.
- Ja, det är klart att vi kommer att vilja ha barnpassning. Kanske inte så ofta i början, men senare. Det finns bröstpumpar och nappflaskor. :)
- Så länge bebisen inte går/springer är den skitenkel att ta med sig nästan var som helst där det inte är för högljutt. Vi kan alltså komma och hälsa på, vi har inte blivit lama.

Detta kom jag och Isak idag fram till på Rob's café, ÅC. Tänk vad effektiva vi kan vara.

Med en enkel tulipan

Publicerad 2008-04-11 02:09:08 i Polly,

Det är mycket att uppmärksamma nu:

I onsdags (080409) hade jag haft körkort i nio år.
Igår (080410) började jag räknas som höggravid (vilket känns sjukt coolt, by the way!)
Idag (080411) är det prick tre månader kvar till Grynets ankomst. Det innebär även att jag går in i sjunde månaden dagen till ära.

Jag börjar inse att det ska komma ut en unge och vem fan ska ta hand om den? Ja, jag och Isak, men hur? Helt ärligt tror jag inte att jag kommer att förstå förrän jag ser ungen och kanske inte ens då. För det här är verkligen hur stort som helst. Plötsligt blev livet typ 1000 gånger häftigare, och när Grynet är här lär det ju inte bli mindre häftigt.

Tamara - jag är ditt största fan. You rock!

Imorgon ska jag fika med min kollega och magkompis, Runa. Vårt mål är att vara tjockast på Rob's (men naturligtvis även snyggast.) William (brorsan) kommer imorgon kväll och då ska vi spela världens roligaste spel. Det är sant. Tyvärr är vi redan fullt manskap så ni får inte vara med. 

Sjukskriven är tråkigt, men jag behöver det. Sover hur mycket som helst och är bitvis yr. Fick dessutom smärtsamma förvärkar igår, vilket tyder på överbelastning. Alltså: Det var rätt med sjukskrivning. Ibland är det ett nödvändigt ont.  

Ålderns höst

Publicerad 2008-04-10 09:52:30 i Bröllop/firanden,

Den 9/4 1999 tog unga fröken Lindquist (nu fru Karlsson) körkort. Det var igår 9 år sedan. När jag nu skriver med siffror ser ni att många fler nior kan man inte pricka in. Shit. Jag har fått köra bil i nio år.

Idag har jag och Isak varit ihop i sju år och tio månader. Men vem fan räknar?

Lilla huset på prärien

Publicerad 2008-04-09 19:28:13 i Krönikor,

Idag har jag på mig en gigantisk klänning. Jag kunde inte hitta morgonrocken och ville ha på mig något rymligt och mysigt. Den är dessutom rutig, med snörning i halsen. Isak tycker att jag ser ut exakt som Laura Ingalls i Lilla huset på prärien.

Efter att Isak hade påpekat detta ville jag så klart låtsas att jag var Laura, men jag kunde inte för mitt liv komma på vad hennes man i serien heter. Jag har funderat hela jävla dagen. Varför? För att kalla Isak vid sitt prärienamn så klart!

Nu har jag googlat det och för er som också har glömt heter han Almanzo Wilder, vilket förklarar varför Laura heter Laura Ingalls-Wilder som gift. Nähä?! Jo, det är säkert, yxskaftsläsare.

Fru Ingalls-Wilder kokar kaffe i detta nu. Snart kommer Almanzo hem och då ska jag överraska honom genom att minnas hans namn.

Pedagog

Publicerad 2008-04-08 23:43:42 i Språk,

Säg inte det här till någon! Vad gör man inte för en betapetseger? (Min bästa rullning EVER, ta mig fan.)


» Idhali har utfört en rullning och får 50 poäng extra!!!
» Idhali: DAMPBARN (106).

Heltid is too much

Publicerad 2008-04-07 14:34:55 i Det är fan sant,

Nä. Det gick inte, det här. Så jag är sjukskriven i två veckor på heltid och därefter i två veckor på halvtid. Jag vill jobba, men jag pallar inte att gråta och sova hela min fritid för att orka jobba min mardrömsheltid. Isak sa att han inte skulle orka jobba som jag har gjort i ens två veckor NON-gravid. Jag har fan ändå hållit sedan i mitten på augusti. Det går inte längre. Jag har en bääääbis i magen. Sävar skola rasar inte utan mig, men det känns så.

- Du är oersättlig, men vi får lösa det här, sa rektorn.
Det känns både bra och dåligt att folk tycker att jag är duktig i ett sådant här läge. Kanske kan jag avsluta på heltid i alla fall? Skulle kännas sjukt bra.

Ska d va ska d va 100 procent!

Publicerad 2008-04-03 18:39:42 i Skola,

100 dagar kvar till beräknad förlossning idag! Vilken milstolpe.

Dagens mest bisarra konversation (jag har ingen aning om vem eleven pratar om):

Elev: "Han är född i Sverige så hans fru är också född i Sverige. Väl?"
Jag: "Alltså. Hrrm. Två människor behöver ju inte vara födda i samma land för att få gifta sig."
Elev: "Men hon heter ju Maj."


Apoteket

Publicerad 2008-04-02 20:50:14 i Krönikor,

Nyss ringde en snubbe som ville ställa frågor om Apoteket. Jag hade ingen aning om att jag känner så starkt för Apoteket som jag uppenbarligen gör. Jag blev mer och mer upprörd över monopolets eventuella avskaffande för varje fråga snubben ställde.

"Det är mycket bra" hörde jag mig själv svara på alla frågor om Apoteket. Sedan kom frågorna om hur det blir om monopolet avskaffas. "Det blir mycket sämre" MYCKET SÄMRE!" svarade jag på i princip alla frågor.
- Ditt generella omdöme om Apoteket?
- Det högsta man kan välja.
- Ja, det... låter så, sa skåningen som ställde frågorna.

Jag gillar att de som hanterar mediciner är proffs och kan hjälpa unga, men framför allt gamla, med information och råd. Det känns tryggt och säkert. Jag vill inte att Tuula på Konsum ska sälja mediciner. Det gör mig rädd. Isak fick betala 69 kronor för fyra äpplen, liksom.

Vad tycker ni?

Back@work

Publicerad 2008-04-01 17:43:49 i Det är fan sant,

Det känns så jävla bra att få jobba igen. Gud vad jag älskar mitt jobb och nu när jag är hyfsat pigg slipper ju all fritid gå åt till att sova också. Jiho! Kul att träffa både elever och kollegor. Mindre kul att läsa igenom och besvara 74 mail som jag hade fått på nio arbetsdagar. Hahaha. Jag gillar att skriva mail, men det kan bli för mycket av det goda.

Rättningshögen är gigantisk. Jag ska ta itu med berget imorgon kväll när Isak är hos Assar. Får fem kompdagar för NP-rättning i svenska/engelska i fyra klasser. Det täcker inte den tid det faktiskt tar att rätta dem, men eftersom jag redan offrat en del helger på att rätta svenskan tror jag att jag kommer att kunna vara ledig på någon av kompdagarna. Skönt!

Ny craving: Jordgubbskräm och mjölk. Ekströms extra prima. Mmmmm...


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela