Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Snobban

Publicerad 2012-01-31 22:33:00 i Polly, VAB,

Polly har blivit lite smådramatisk på sistone.  Jag vabbade i måndags och när jag och Dan busade tog Polly sig för pannan och utbrast: "Men herreguuuud, vilket oväsen!"

Dum i huvudet

Publicerad 2012-01-31 22:32:00 i Idioti, Isak, Konversation,

Isak: Alltså, du fattar inte! Han är dum i huvudet!
Jag: Men så farligt kan det väl inte vara?
Isak: Jo, han är dum i hela huvudet.
Jag: Men beskriv vad han gör.
Isak: Han älskar till exempel att citera sig själv.


Okej då. Dum. I. Huvudet.

Förkylningsaffären

Publicerad 2012-01-28 19:43:00 i Isak, Konversation, Polly, Sjuk,

Isak: Vi kanske inte kan fara på Eddahallen imorgon, för Dan har blivit så förkyld.
Polly: Det är ingen fara. Vi kan gå till förkylningsaffären.
Isak: Förkylningsaffären?
Polly: Ja, så kan dom torka Dan med ett papper.


Tänk om det fanns en sådan enkel lösning på problemet.

Den som spar han har

Publicerad 2012-01-23 22:32:00 i Ekonomi, Föräldraskap, Kalas, Polly, Saxel, Svärmor,

Polly har under en längre tid lekt med mynt. Hon stoppar dem i sin spargris sparuggla och sedan häller hon ut dem i sängen för att stoppa tillbaka dem i sparugglan när leken är slut. Ikväll lekte hon samma lek och sa:
- Farmor säger att man ska stoppa pengarna under madrassen.

Sedan ringde jag Karin (farmor) och frågade om hon verkligen hade sagt det. Hon hade mycket riktigt gjort det, men mer för att upplysa om hur vissa människor förvarade sina pengar förr i världen. Några timmar senare gick jag upp på Pollys rum och fick en smärre chock. Hon hade slitit bort alla sängkläder från sängen, men det värsta var att hon även hade lyft av madrassen. Allt för att kunna spara sina pengar under madrassen. Herregud. Jag bävar nu för att hennes pengalek ska spåra ur och att vi alltid ska behöva starta ett sängfixarprojekt innan hon kan gå och lägga sig. Lite gulligt, men även lite jobbigt. Särskilt som hon kör med argumentet:
- Men farmor säger ju att man ska ha pengarna under madrassen!

För övrigt var Isak och Polly i Umeå i helgen och firade Sara som har fyllt 25 år. Jag var hemma med en febrig liten kille. Framme i Umeå överräckte Isak och Polly presenterna till Sara som klämde på ett av paketen från oss och sa: Vad kan det här vara då?
Polly var inte sen att svara: En gryta. Från Myrorna.

Jasi. Det är rart med barn.

Los tangohermanos

Publicerad 2012-01-23 22:18:52 i Politik,

Skönt att han avgick. För sossarna. För det röda laget. För Sverige. Nu hoppas jag på en fräsch sosse. Jag kommer inte att rösta på dem ändå, men en kunnig och feministisk sosse tillsammans med Sjöstedt för vänsterpartiet skulle vara mumma!

Och se här vad Simon Åkesson förutspådde på nyårsafton:
POLITIK
Simon:
Socialdemokraterna byter partiledare. Juholt rakar bort mustaschen.

Huruvida han rakar bort mustaschen återstår att se, men well spotted, Simon!

Annars ville jag mest tipsa om brorsan och Filles blogg. De lever la vida loca i Buenos aires!

Zzzzzzzzz

Publicerad 2012-01-19 20:58:00 i Dan, Föräldraskap,

Han sover inte. Det har gått 13 månader snart och han har inte sovit en hel natt. Jo. Kanske tre gånger totalt. Fram till 9 månader är man ju mer eller mindre inställd på det, men nu börjar det vara krisigt. Isak börjar jobba om två veckor. Vi hoppas att dagis ska göra susen.

Polly sov inte heller hela natten. Inte förrän hon var närmare två år. Men då handlade det om att stoppa in tutten några gånger per natt så somnade hon om. Det var tillräckligt jobbigt. Men då visste jag inget inget inget om vad trötthet kan innebära. Nu snackar vi: VAKA MED UNGEN TVÅ-TRE TIMMAR PER NATT. Vi har provat allt så kom inte med fåniga råd. ALLT. Det blev lite bättre när vi lärde honom somna för egen maskin, men nu är vi back where we started. Han är jätteglad och pigg som en mört mitt i natten. Han sover mycket mindre än en normal ettåring. Han är helt enkelt inte så bra på det här med att sova. På BVC säger de bara att det kan vara så här. Att det inte beror på något särskilt. Barn är olika.

Jag önskar sååå att Polly hade varit den som sov sämre av de två, för då kunde man ju ibland tjuvsova på dagen. Men det går inte när man har två barn. Två barn gör en tillräckligt trött som det är men när den ena är vaken några timmar varje natt blir man dum i hela huvudet. Och uppenbarligen grinig. Nä. Vi har ingen avlastning. Alla mor- och farföräldrar jobbar. Vi är dömda till ingen sömn, helt enkelt.

Och nu förstår jag. De som inte har barn och de som har barn som sover hyfsat har ingen aning om vad trötthet innebär. För vi är zombies på riktigt. Gnäll inte om att ni är trötta inför mig just nu. För jag och Isak är tröttare. Vi försöker att inte gnälla om det. Men nu var jag tvungen.

VT 2012

Publicerad 2012-01-08 19:54:00 i Dan, Föräldraskap, Jul, Kalas, Norsjö, Polly,

Imorgon är jullovet slut och verkligheten återvänder. Det har varit två jättehärliga veckor med mycket lek och bus med Dan (numera 1 år!) och Polkadot. Dan sover som ett skruttigt skräp så vi hoppas att det går till sig innan vi båda börjar jobba. Den 31 januari börjar nämligen Dan på dagis och då vill det till att han sover för allas skull. Jag ska njuta av den sista tiden utan dagishämtningar och dagislämningar. Isak ska börja jobba på Balder, men det är oklart när han får börja där. Medan han gör sina sista veckor (månader?) i Norsjö blir jag rätt ensam på hemmafronten. Tur att det bara handlar om två månader som mest. Sedan kommer våren, sommartiden och tö. Dan på juldagsmorgonen.Busungarna i början på december.

Så blir 2012

Publicerad 2012-01-01 18:32:00 i Framtid, Nyår,

Jag, Isak, Anna och Simon har förutspått nästa års trender. Håll till godo:

MODE
Anna:
Lager på lager kommer att blomma ut mer och sjaskigheten kommer att betonas hårdare.
Simon: Hoppas att män börjar bära kjol. Detta är mer en dröm än vad Simon tror. Tyvärr. Undertecknad hoppas också att männen får ta del av det härliga kjolplagget.
Idha: Folk börjar bära hängselbyxor igen.
Isak: Scarfs för män! Idha och Isak hamnade i en diskussion kring hur man skulle stava scarf i plural på svenska. Isak gillade tanken på att stava det som på engelska: Scarves, medan Idha peppade på en mer försvenskad pluralbildning.

SPORT
Isak:
Intresset för dart- och bowlingstjärnor ökar eftersom det går så dåligt för Sverige i annan sport.
Anna: Tyskland vinner fotbolls-EM
Simon: Sverige förlorar alla gruppspelsmatcher i EM: Ukr- Sve 1-0, Sve-Eng 0-3 Fra-Sve 2-1. Holland vinner fotbolls-EM. Simon förväntar sig även någon form av attentat under OS i London.
Idha: Medaljtorka i sommar-OS, men Susanna Kallur deltar. Domarskandal i en av semifinalerna i EM.

MEDIA
Idha:
Pappabloggarna slår igenom. I likhet med Simons kjol-för-män-dröm är detta också mer en dröm än vad Idha egentligen tror.
Isak: TV12, TV13 och TV15 startas. Dessa kanaler kommer så klart också att visa 2½ men halva dygnet. Youtubetips får en egen spalt i många tidningar.
Anna: Apple blir den nya PC:n på riktigt och Blu-ray dör ut.
Simon: TV:n och datorn börjar bli ett. Fler och fler kör på en kombinerad lösning istället för att ha både TV och dator hemma.

POLITIK
Simon:
F!, vänsterpartiet tar röster från sossarna och SD går framåt i opinionsundersökningar. Socialdemokraterna byter partiledare. Juholt rakar bort mustaschen.
Idha: Reinfeldt avgår. Borg blir statsminister.
Isak: Vi kommer att få se en radikalt annorlunda Juholt. Han kommer att avslöja något om sig själv, någon typ av svaghet, som vinner sympati.
Anna: SD ökar i SIFOmätningar. KD byter äntligen namn. F! går framåt. Det sista är mer ett hopp än vad Anna tror.

NAMN

Anna:
Folk väljer nu 50-talsnamn till sina barn, som Kent, Kjell och Leif.
Simon: Exakt som 2011, fortsatt vanligt med namn efter farföräldrar och morföräldrar. Skillnaden är att påhittade namn, som Kian, försvinner.
Idha: Det blir inne med flicknamn från 70- och 80-talen. Till exempel Nina och Cilla.
Isak: Varumärkesnamn blir populärt som Lexus och Ikea.

NÖJESLIV
Isak:
Ännu fler svenskar i Hollywood.
Anna: Angelina Jolie dör. Om hon inte dör skiljer hon sig från Brad. Tom och Katie går ur Scientologkyrkan.
Simon: Det blir lite mer populärt med levande musik, till exempel börjar man diskutera att återinföra orkestern i melodifestivalen.
Idha: Ranelid gör bort sig fullständigt i melodifestivalen och Björkman avgår eller sparkas efter årets upplaga.

HÄLSA:
Idha:
Man hittar ett botemedel mot Parkinson.
Isak: De fjädrande gåstavarna blir en sor flopp. Onödig teknisk apparatur för att förbättra träningsmöjligheter blir ute. 2012 inleds med att det blir inne att cykla med fallskärm, men det kommer också att vara impopulärt innan årets slut.
Anna: Pappa kommer att acceptera sin ålder. Psykiska sjukkdomar blir mer accepterade och betrodda. Övervikten går ner. Att övervikten går ner är mer något Anna hoppas än något hon tror.
Simon: Man vågar pilla mer i hjärnan på läkarnivå.

ÖVRIGT
Simon:
Spotify kommer att löna sig ännu lite mer för låtskrivare.
Idha: De nya kunskapskraven i grundskolan kommer att revideras.
Isak: Inälvsmat blir den nya mattrenden.
Anna: Botox blir lika vanligt som att gå till frissan.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela