Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Mjukglass

Publicerad 2012-07-21 17:50:00 i Dan, Umgänge/citat,

Dan äter mjukglass och njuter till max.

Fredde: Jag har aldrig fått en tjej att njuta så mycket som Dan njuter av den där glassen.

Torsten Flinck

Publicerad 2012-07-11 14:00:00 i Citat, SMS, Schlager,

Hittade ett gammalt sms från kompisen Simon. Det skickades under finalen av melodifestivalen 2012, under Torsten Flincks nummer - Jag reser mig igen.

Det står kort och gott: Man ser ju att Torsten har druckit en kopp blod just innan.

Ja, det såg man fan!

Jag kräver normstorm!

Publicerad 2012-07-04 13:00:00 i Arg!, Ekonomi, Föräldraskap, Krönikor, Politik, Sex och relationer,

Vi umgås en hel del med våra trevliga grannar, Simon och Anna. De har, precis som vi, två barn. Georg är född 2008, som Polly, och Sally är född 2009. Dan är född 2010. Det fungerar alltså finfint att hänga med grannarna också rent barnmässigt. På dagarna går vi ofta till lekparken.

För det mesta är det en vuxen från varje hushåll som följer de fyra barnen till lekparken. När Isak och Simon är i lekparken är det ingen jävel som frågar om alla fyra barn är deras. Visserligen är det inte särskilt vanligt att ett homosexuellt par har fyra barn, men ändå. När jag och Simon är i lekparken, eller någon annanstans, får vi ofta frågan om alla fyra är våra eller så blir någon stackare på något fik förvirrad när vi betalar var för sig. När man säger: "Två är mina och två är hens" förutsätter folk ofta att vi ändå är ett par, men att vi tog med oss varsin kull in i det nya förhållandet. Är det så konstigt att två vuxna av olika kön är kompisar och går till lekparken med sina barn? Måste man automatiskt vara tillsammans för att man befinner sig i samma lekpark och pratar med varandra? Jag kan tänka mig att samma sak händer när Isak och Anna är på plats i lekparken, eller någon annanstans, samtidigt.

För några veckor sedan hälsade jag och Polly på min kompis Tamara och hennes dotter Tea i Umeå. Vi fyra åkte på Umeå simhall för att bada och jag betalade. Eftersom vi inte betalade separat hade man ju lätt kunnat tro att vi var en familj, men kvinnan i kassan sa: "Ja, alltså, eftersom ni nu är två vuxna och två barn så kan ni få familjepris." Men hallå?! Vi kanske ÄR en familj. Nu är vi förvisso inte det, men det fanns ingenting i det vi sa eller gjorde som uttryckte att vi inte var det. Däremot förutsätter folk att jag och Simon är ett par, med två barn från varsitt tidigare förhållande, trots att vi betalar separat på Tuvagården. Vad är det med världen? Jag blir irriterad på riktigt och kan bara tänka mig hur det är för homosexuella föräldrar som säkert också får höra att "de ju kan få räknas som en familj" när de betalar in sig på Umeå simhall.

Dessutom läste jag en statusuppdatering på facebook som gjorde mig riktigt upprörd. En singelkvinna med tre barn går in på badhuset eller vad som helst och får då betala 155 kronor när familjepriset är 135 kronor. Så man är ingen familj om man inte är en man och en kvinna med barn? Hur kan en vuxen med tre barn behöva betala mer än två vuxna och två barn? Det är sjukt.

Det finns massor att göra. För mig, som lever i ett heterosexuellt förhållande, gör det inte särskilt mycket eftersom det enda jag utsätts för är att jag paras ihop med män i min ålder som råkar vara på samma ställe som jag, men för de homosexuella och/eller ensamstående föräldrarna måste det vara ett rent helvete att hela tiden ifrågasättas som "familj." Sverige 2012 behöver skärpa till sig.

Bildbomb

Publicerad 2012-07-03 21:33:00 i Dan, Polly,

Dan som bebbe

Dan fem månader

Polly 3,5 år

Polly med moster i augusti 2011

Dan sommaren 2011

Dan hösten 2011

Polly 2 år

Gullungarna mors dag 2012

Rrrrrr

Publicerad 2012-07-02 16:35:25 i Polly,

Det började en vecka före fyraårsdagen och nu börjar de sitta. Polkan säger R med den äran! (Inte med den äjan, alltså.) Kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela