Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Sjuk

Publicerad 2007-02-28 17:41:36 i Allmänt,

Varför blir man alltid sjuk på HELT FEL dag? Jag hade kunnat vara hemma från jobbet idag. Det hade inte varit bra, men det hade gått att lösa. Som lärare passar det ju aldrig att vara sjuk eftersom man inte kan ersättas. Ingen vet vad jag har för syfte, ingen kan rätta åt mig. Visst, någon kan komma dit och säga åt eleverna vad de ska göra, men både ni och jag vet att det inte kommer att bli exakt som det skulle och eleverna kommer att veta mer om vad de gör än vikarien. Det passar så jävla sämst att vara hemma från jobbet imorgon. Två av mina klasser har prov. Jag vill gärna vara där med mina hökögon och jag vill dessutom vara där om någon vill fråga något om provet. En av mina klasser ska hålla tal. Bara jag kan betygsätta dem. Jag har föräldrasamtal 16.30. Det kan verkligen ingen annan gå på. Det är så fantastiskt typiskt. Jag måste till jobbet imorgon så länge jag står på benen och det suger. Dessutom har jag två moment att planera. 

Febran. Febran. Varför kom du nu?

Uppdrag: Äckel

Publicerad 2007-02-27 21:06:35 i Fest,

På personalfesten delade vi i festkommittén ut några uppdrag till speciellt utvalda personer. Jag var en av dem. Är man ny ska man presentera sig ordentligt, hävdade mina kollegor. Mitt uppdrag gick ut på att tala om för alla hur äcklig maten var. Eftersom jag var allsångsledare, och dessutom en av arrangörerna av festen, var detta inget problem. Inför varje sång passade jag på att säga något i stil med:
- Det finns fortfarande mycket mat kvar och det är verkligen inte konstigt med tanke på hur jävla äcklig den är! Vidrig! Men om det var någon som tyckte om den så ta för all del mer.

Ju fullare jag blev desto mer dömde jag ut den äckliga, vidriga, fruktansvärda maten. Nåja. Människor listade förstås ut att det fanns några med uppdrag på festen. En kille hörde konstiga ljud hela tiden, en annan skålade för olika kungar efter varje sång. Alla i mitt arbetslag förstod förstås att jag var en av dem med uppdrag. Tyvärr (eller lyckligtvis) nådde inte den informationen de övriga arbetslagen. 

De två övriga arbetslagen, som inte känner mig, störde sig verkligen på mitt ofina sätt.  Fortfarande igår morse var några upprörda över den nya tjejen som betedde sig så illa på festen och klagade på den äckliga maten hela tiden! Så gör man ju inte. De blev ganska snopna när mina kollegor upplyste dem om mitt uppdrag. Jag skrattar ihjäl mig. Jag har spelat min roll så väl att människor har retat sig på mig hela helgen i onödan!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.





För övrigt: Det här blogginlägget var så jävla roligt när jag skrev det först, men blogg.se kajkade som vanligt ihop så jag fick skriva om det. Det blev inte alls lika roligt. Men det var SKITROLIGT, okej? :)

Påminn mig...

Publicerad 2007-02-25 23:09:40 i Det är fan sant,

...om att inte spela betapet när jag är klapp kanon eller när jag inte tycker att det är kul. Jag har verkligen RASAT i rating! HELT SJUKT!

Deltävling 4

Publicerad 2007-02-25 11:31:27 i Schlager,

Deltävling 4 tyckte jag hade ett hyfsat starkt startfält. "We've got a little world of our own"-Émile hade ju kunnat stryka sig själv. Även italianoVerona med nyboobisarna. Isak tyckte att hon förtjänade en plats i andra chansen. Det tyckte inte jag. BalladSarah sjöng bra och så här i efterhand är jag glad att hon gick direkt till Globen. Igår hejade jag hårt och svårt på After dark. Jag tyckte att det var helt underbart med en onanilåt. Visst, publikfrieri publikfrieri publikfrieri. Men jag säger: Ja och amen! After dark borde åtminstone ha gått till andra chansen.

Andreas Johnson spelade i en egen division. Schlagerslaget kommer att stå mellan Johnson och The Ark. The Ark kommer att vinna, men utan Andreas Johnson skulle det inte ens vara lite spännande.

Sanna Nielsen. Denna ondskans hynda. Detta svin bland söta grisar. (Va?) Denna torrbulle bland wienerbröd. VEM I HELVETE RÖSTADE PÅ HENNE? Hon är ju så pretto. Jag säger som Britta: "Det är bara Carola som kan göra en sådan grej bra." Sanna Nielsen är för ful, för tantig och samtidigt för barnbarnsaktig för att jag överhuvudtaget ska kunna titta på henne. Svensktoppen när den är som sämst. Jag hatar Sanna Nielsen. Jag grät nästan när hon gick till andra chansen.

Uggla var blekare än jag hade hoppats. Uggla är aldrig aktuell för Europa, men man kan ju alltid hoppas på en bra Ugglalåt. Den var tyvärr inte så bra. Showen var ganska kul, men det var allt.

Caroline af Ugglas var helt okej. Jag tyckte kanske till och med att hon hade kunnat få gå till andra chansen tillsammans med After dark (i utbyte mot Uggla och Nielsenjävel) men det blev lite jobbigt när hon verkligen försökte krysta fram en Joplinröst. Ibland verkade det helt ärligt som att hon verkligen gjorde allt hon kunde för att låååta hes. Af Ugglas: Antingen är man hes eller så är man inte det.

Magnus Uggla kanske ska ta tillbaka sitt Af? Jag vet inte.

Kristian Luuk var riktigt rolig flera gånger igår. Det tar sig. Fan vad jag skrattade när det första han frågade balladSarah var: "Och 120 kronor! Vad ska du göra med dem?" Vad fan svarar man på det?

Förresten: Är det Sarah Down Finder hon heter? Varenda gång Kristian Luuk sa hennes efternamn kunde jag bara tänka på snowboardåkerskan Sarah Fischer, vilket gjorde mig helt psykad och lite dement. 

Summering:
1. Andreas Johnson
2. Sarah Down Finder-Fischer.
3. After Dark.
4. Caroline af Ugglas eller möjligtvis Magnus Uggla.
5. Magnus Uggla eller möjligtvis Caroline af Ugglas.
6. Ja men okej då: Sanna fucking Nielsen.
7. Verona
8. We've got a little world of our own - Émile

Hjälp: Vilken låt är det Andreas Johnson har stulit bitar av? Jag kunde inte komma på vilken det var, men jag kände igen någonting som fan!

Hur det går i andra chansen? Mitt mål är att tokrösta på Magnus Uggla så att Nanne åker ut i första omgången. Därefter ska jag sätta upp nya delmål. Jag kommer knappt ihåg vilka låtar som är med i andra chansen. Pinsamt, pinsamt, sa Pär Parbring.

Deltävling 3

Publicerad 2007-02-17 23:05:43 i Schlager,

Här kommer mina åsikter:

Jag tyckte att Sebastian var överlägset bäst och att DrömhusTherese var näst bäst. Vad fan hände med Magnus C? Glömde folk bort att rösta? Nu tyckte jag bara att han var tredje bäst, men vet att han är populär i stugorna. Den straighta bögen går alltid hem. "Det är ju ett sådant slöseri att han är bög", suckar min mamma. Visst, Magnus dränktes av kören efter höjningen, men låten kickade ju Nannes Håll-om-mig-och-Avundsjuk-covers ass!

Sonya -don't even get me started. Klassisk ballad. Först inget komp. Sedan lite komp. Sedan trummor. I slutet stannar vi musiken och så kör vi igen, en gång till. Någonstans i låten sjöng hon "För att du ser" eller "Tack för att du ser" eller något sådant. Vad fan! Har hon bara dejtat blinda människor tidigare?

Nanne. Nanne. Nanne. Ruslana vann 2004. It's over. Det var för sent med Håll om mig. Det är ännu mer för sent nu. Nu vill jag veta: Var det någon som röstade på Nanne för att hon nyss har haft bröstcancer? I så fall: Skämmes ta mig fan!  

Vad höll de där trallande-på-olika-språk-människorna på med? Visst, kul med olika stilar, men det där suger ju till och med i sin egen genre. Skärpning!

Cara mia var väl okej. Lite monoton måste jag säga och jag tyckte att de skulle ha höjt den. När höjningen kom kände jag att det fungerade plötsligt. Varför inte börja där? Då hade jag säkert varit mer förtjust.

Nu ska jag komma till min sorg: DrömhusTherese. Förvisso sjöng hon kanske inte helt rent, men kul scenshow och bra låt. Skön Like a virginkänsla tyckte jag. DN tyckte att Therese var bäst och var inte helt fel ute, även om Sebastian var strået vassare. Lite covervarning dock. Låten liknade alla Madonnahitar från 80-talet, men who cares? Hur kunde den hamna på placeringen bakom "vi-sjunger-på-alla-språk-och-jag-låter-som-en-lågstadiefröken-som-sjunger-psalmer."? Det är för mig helt obegripligt.

Var det där en pik till Marie Lindberg? Ni får klura själva.

Pappa hejade hårt och svårt på Magnus Carlsson. Jag ringde honom efter programmet.
- Hur är det pappa?
*LÅNG SUCK*
- Ringde du och röstade, pappa?
- Ja, i första skedet.
- Men rösterna nollställs ju sedan...
*LÅNG SUCK*
- Pappa?
- Jag ska hissa flaggan på halv stång imorgon. Sedan ska jag gå ned på halvtid och börja gå i terapi.

Vad tyckte ni om deltävlingen? Jag är nyfiken!

Sex and the city

Publicerad 2007-02-17 11:37:32 i Fest,

Som icke-singel är det svårt att känna sig sex and the city. Särskilt i Sverige och ännu mer särskilt om man inte bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Igår fick jag känna mig sex and the city för en stund för första gången på flera år. Först gick jag på after work med mina hippa inne-jobbarkompisar. Högstadielärare. Karriärister hela bunten. Tyvärr dök bara jag och en till upp. I sex and the city hade det varit min gaykompis. Nu var det åtminstone en singel från Jokkmokk. Close enough! Jag och Janne tog oss sedan hem till mig för djupt prat om livet (eller åtminstone trevligt prat) och lite sådant.

Janne kastade in handduken vid 21.30 och då ringde jag Isak som i mitt sex and the city inte var min pojkvän utan den hetaste killen i hela staden som jag ville ha men kanske inte kunde få. Mister Big. "At the same time Isak was sipping wine på News, the hottest place there was, with Lisa Lindbäck, a trendig lärarstuderande with a smak for livet." Jag tog bussen ned till News. Fast det var en jättelimousine egentligen. På News drack jag, Lisa och Isak vin och pratade om livet. Jag hade höga klackar. Killen i garderoben stötte på mig. Han var söt. Men inte lika söt som Mister Big. Efter ett tag anslöt de coolaste människorna i världen: Sara och Lilja. De berättade att de ska flytta ihop. Det kändes jävligt sex and the city att flytta ihop. Att man inte redan har flyttat ihop är så mycket mer sex and the city än att redan bo ihop. Isaks mamma ringde. Isak sa att lillebror nog har det bra på Berghem. Redan där kom den första ångesten. Mister Big skulle aldrig bli störd av sin mamma när han partajar med de coolaste människorna. Jag skrek: PUSS KARIN! Det skulle inte Carrie ha gjort.

Vi tog en taxi hem med en taxichaffis som inte visste var O'Leary's låg. Det var där jag verkligen verkligen insåg hur jävla INTE sex and the city jag eller någon jag känner är. Umeå är inte gjort för det. Umeå är förstås bra mycket mer sex and the city än Skellefteå, men det räcker inte. 

Umeå är i bästa fall petting and the town.

Mensmonster

Publicerad 2007-02-14 20:34:10 i Det är fan sant,

Det är inte kul med mens. På gymnasiet hittade H3 (min klass på humanistisk) på två historier kring vad som egentligen händer när man har mens.
- Att Arnold Schwartzenegger trycker upp en gaffel i varje äggstock.
- Att ett gäng indianer krigar i "dalen."
Av tes två kom även slanguttrycket "Los indígenas." (Indianerna på spanska.)

Jag har mens. Jag har mens. Jag har mens. Jag har så jävla ont och jag har mens. Jag vill bara säga följande till alla män: Hur skulle det kännas att ha ett blödande sår i de nedre regionerna? Och nej! Det beror inte på att Eva åt av äpplet. Allt är ändå ormens fel och ni hade ätit så jävla mycket fortare än Eva, glupska som ni är! 

:D

Deltävling 2

Publicerad 2007-02-11 10:53:06 i Schlager,

En glittrande Ola Salo och en skelögd lärarinna vann den andra deltävlingen i melodifestivalen 2007. Smaka på det. Vem tittade hon på, den där Marie? Det är ju helt sjukt att hon gick vidare. Visst, låten var inte så dålig, men VEM TITTADE HON PÅ? Eller ska jag säga: Vilka? Jag tyckte att The ark var överlägsna. Så här rankade jag låtarna:

1. The Ark - The worrying kind
2. Jessica Andersson - Kom
3. Jimmy Jansson - Amanda
4. Cosmo4 (eller vad de nu hette) - What's your name?
5. Regina Lund (som många som var här hade som favorit.) - vad fan hette låten?

Den skelögda lärarinnan vann. Tyckte folk synd om henne för att hon var skelögd? Även om låten inte var så tokig kan jag inte för mitt liv förstå att så många vill se henne i finalen i Globen. Vad är nästa steg? Jimmy Jansson blir pappa? Ja, TYDLIGEN!

Hur kunde Regina Lund komma sist? I ett startfält där Anne-Lie Rydé och Svante Thuresson sjunger om första gången de låg med varandra kan väl inte Regina Lund komma sist? Jo, TYDLIGEN!

Kan en skelögd debutant vinna kan ta mig fan allt hända.

Bästhelgen

Publicerad 2007-02-10 09:44:31 i Sex och relationer,

Det här är bästhelgen. Ingen lek. Under helgen bor syrran, Fredrik, Nina och Stig här och det är så jävla kul. Jag fick jättefina kläder av syrran i present. Av Isak fick jag solglasögon med motiveringen:
- Du får ju som aldrig några sommarpresenter.
Det är väldigt sant! Solglasögonen var mycket fina. Jag funderar på att köpa simfötter till honom nästa gång han fyller år. Tamara lovade att ställa upp och inhandla en matchande snorkel.

Igår spelade vi Alias. Nina skulle förklara ordet trång.
- JÄVLIGT OSKULD
- Öh, jungfru? gissade vi.
- NEJ, sa Nina och började illustrera trånghet med fingrar som försökte spränga någon sorts innandöme.
Det var helt uppenbart att det var trång till slut.

Nu ska vi se skidskytte. Sedan ska vi se schlager och bli fulla med fler människor. Stippan forever.

Nedräkning

Publicerad 2007-02-07 22:08:12 i Ålder/utseende,

Klockan 05.22 imorgon bitti är jag inte 25 längre och det rör mig inte i ryggen. Vad är det för fel på mig? Borde jag inte noja? Jag vet inte. Jag kanske trivs med livet. Om allt går som planerat får jag även de riktiga gaddarna imorgon. Allting går på något sätt min (och Anjas) väg.

Blogg.se

Publicerad 2007-02-06 20:07:13 i Det är fan sant,

Alltså nu har min sida på blogg.se jävlats två dygn i rad och jag känner för att ringa upp någon och skrika otäcka saker, men jag gör inte det, för Anja tog VM-guld i super-G idag.

Climbing

Publicerad 2007-02-05 16:46:09 i Språk,

Rankad 252:a av 207 968 medlemmar på betapet igår. Idag är jag rankad 122:a. Snart ser ni mig på topp hundra. Detta under förutsättning att jag slutar chatta med alla jag känner och skriva uppsats samtidigt som jag spelar.

Måndagen är gjord. Nu är det nedförsbacke!

OMFG

Publicerad 2007-02-04 23:06:04 i Språk,

Jag har tagit mig över den magiska gränsen i Betapet. Jag har nu över 3000 poäng i rating. Så här stod det för trettio sekunder sedan:

» Idhali:s nya rating är 3003 (+21).

Jag är i extas. Nu är jag rankad 252:a av drygt 100000 spelare och livet leker.

Schlageranalys

Publicerad 2007-02-04 19:51:57 i Schlager,

Som vanligt tycker alla att det var ett urvattnat startfält i melodifestivalens första deltävling. Det var det. Dock ska det sägas att man varje år tycker att det är väldigt dålig standard jämfört med året innan. Det beror naturligtvis på att man har trallat till fjolårets bidrag ett helt år. Man kan alla texter. Man vet var kicksparken i Bra vibrationer kommer. Va? Ja. Ni fattar vad jag menar. Det skulle inte förvåna mig om alla skakar loss till Samba sambero på mitt bröllop.

Anna Book. Anna Book är så tjock att klockorna stannar. SVT hade problem med tv-programmets längd på grund av detta. Nej, det hade de inte, men gode gud så tjock hon är. Det är ingen lek. Tänk er då hur tjock hon är när man har tagit av henne smalkläderna, för jag utgår ifrån att hon var så smal som hon kan vara igår. Hon är tjock och hög på livet. Det är en alltför vanlig och dålig kombination.

Tommy Nilsson sjöng bra men texten var en jättekatastrof. Hade någon mellanstadieklass skrivit den?

Vem bjöd in Addis black widow? Vem? "Det är meningen att det ska låta falskt." ÄR DET MENINGEN? Hur tänkte ni när ni kom på den idén? Vi skriver en låt och så sjunger vi den fult och falskt. Kan man bli dummare?

Den där läraren sedan. Sofia. Hon försökte verkligen vara sexig men det gick åt helvete. Hon sjöng dessutom falskt och såg ut att vilja ligga med Christer Björkman. Han är bög. Ge upp!

Jag rankade bidragen som följer:
1. Andreas Lundstedt -Move
2. Tommy Nilsson - Jag tror på människan
3. Anna Book - Samba sambero
4. Elin Lanto -Money money.
5. Resten

Vem fan röstade på TRÅÅÅKcatchthemoonStefan? INTE JAG! PAX INTE JAG!

Jag hoppas på The Ark nästa vecka.

Farty Friday

Publicerad 2007-02-03 10:20:35 i Ålder/utseende,

Igår hade jag och Isak myskväll. Vi var minst 55 år gamla. Vi delade en flaska vin, men drack inte upp hela. (!) Vi satt i morgonrockar och såg "Så ska det låta" varvat med "Let's dance" och Isak föreslog att vi skulle gå en danskurs. För att allt detta skulle kunna rättfärdigas var vi tvungna att resten av kvällen låtsas att grannens borrande var någon av oss som fjärtade hysteriskt länge och äckligt.

Skitgammal

Publicerad 2007-02-01 18:28:05 i Ålder/utseende,

Jag blir snart skitgammal. Det vill säga 26 år. Jag har faktiskt ingen åldersnoja. Det är inte på grund av ålder som jag nojar. Det är på grund av sysselsättning. Plötsligt diskuterar jag och Isak vem som ska ta bilen till jobbet imorgon. VA?! Ingen förberedde mig på detta.

En kollega visade idag kort på sina barnbarn och jag var intresserad av att se dem. Jag tyckte att barnen var söta på riktigt. När jag sa: "Naaaaaw åååh men guuuud så fina" menade jag det. Jag hade faktiskt tittat. Jag är sjukt gammal.

Det är after work på tisdag. After work. Ni hörde rätt. AFTER WORK betyder EFTER JOBBET på utrikiska.

Jag är med i kommittén för högfesten. (Personalfest.) PERSONALFEST. Nu är det inte sommarjobbspersonalfest eller extrajobbspersonalfest utan PERSONALFEST för oss utbildade och hårt arbetande lärare. I oss inkluderas fröken L. Snart frun - holy shit!
Skulle jag säga Lili och Sussie skulle mina elever inte förstå vilka jag pratade om.

Oh mama can't you tell får därför avsluta det här blogginlägget.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela