Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Dans ord

Publicerad 2012-02-27 21:13:00 i Dan, Förskola,

Stackars Dan får inget dokumenterat av kassa föräldrar, så nu snabbskriver jag det jag kommer ihåg just nu av hans lilla ordförråd här:

Katt, vovve, koppetikoppeti (hästljud), vatten, tack, pälp (hjälp), tidej (tiger), pante (panter), baanen (barnen), gott, blä, oj, mamma, boll, bo (bok), pappa, titta, tutte, mommo, moffa, blomma, klocka, kaka, bil, bapa (apa), baban (banan), bampa (lampa.)

Som ni ser gillar han bokstaven b.

För några veckor sedan sa han sin första tvåordsmening: "Me möck." (Mer mjölk.) Dessvärre hände det på förskolan så vi missade det! Favoriten so far är helt klart: Pälp!

Schlagerdeltävling II 2012

Publicerad 2012-02-13 20:52:51 i Schlager,

Jag är inte den som missar melodifestivalen, men i år har det slumpat sig så att jag kommer att missa tre av fyra deltävlingar. Min svåger har födelsedagsfirande och vill se hockey, min svägerska har 25-årsfest och när den första deltävlingen ägde rum i år hade vi återträff med mitt tjejgäng från högstadietiden. Jag ville verkligen inte missa det. Jag kommer därmed bara att recensera den här deltävlingen, eventuellt andra chansen och så klart finalen i Globen. Oväntat många besvikna bloggläsare hörde av sig efter förra deltävlingen och undrade vad jag höll på med, men jag får dessvärre inte betalt för att skriva schlager, varför jag ibland prioriterar annat. Här kommer i alla fall en sum-up av lördagens bidrag som jag såg tillsammans med Isak, Britta och Peter. &-tecknen markerar mitt betyg på låten.

1. Soldiers - Ulrik Munther &&& (Britta: 3, Peter: 3, Isak: 3)
Sveriges svar på Justin Bieber levererar oväntat mycket känsla. Jag gillar munspelet. Efter första versen var jag beredd att sätta en femma på låten, men dessvärre blir den tjatig till slut. Helt klart värd en plats i Globen.

2. Baby doll - Top cats && (Britta: 2, Peter: 2, Isak: 1)
En stirrig sångare och en omotiverad gogodansare. Fötter på pianon känns inte fräscht. Refrängen är ganska klämmig, men versen hackar. Och det blir inte bättre av att vråla högre och högre och högre...

3. I din himmel - Sonia Aldén && (Britta: 2, Isak: 2, Peter: 3+)
Jag visste att det skulle låta och se ut exakt som det gjorde redan innan hon kom ut på scenen. Alltid discodimröksgolv, ljus klänning och fläkt. Självklart en ballad som liknar hennes tidigare bidrag. Den här gången klämmer hon dessutom i med "Du-är-död-stackars-mig"-grejen. Men det hjälper inte.

4. Kommer aldrig mer - Andreas Lundstedt & (Isak: 2, Britta: 2, Peter: 1)
Nä, du kommer nog aldrig mer igen, Andreas. Märklig melodi och Andreas sjunger sämre på svenska än på engelska. Jag citerar Lundstedts twitter från i söndags: "Inatt dog två karriärer. Whitney Houstons och min egen." Jag hade inte kunnat skriva det bättre själv.

5. Stormande hav - Timoteij & (Isak: 1, Britta: 1, Peter: 3)
Lite roligare än "Kom" men noll utstrålning och astråkigt. Flickorna blinkar som dockor och på slutet sjunger de surt. Sandra Dahlberg - allt är förlåtet!

6. Shout it out - David Lindgren &&&& (Isak: 4, Britta: 5, Peter: 4)
En sjukt bra show och jag gillar kostym-goes-techno-idén. Refrängen är riktigt hittig. Jag kan inte svara på om det här är gammtechno eller nytt och fräscht, men who cares? Klart bättre än Saade ifjol. Skrällchans i Globen?

7. Det går för långsamt - Mimi Oh &&& (Isak: 3, Britta: 1, Peter: 3)
Mimi Oh vill verkligen vara Veronica Maggio, men hon lyckas inte på någon nivå. Texten är tråkig, men bubbelgumskänslan och den trallvänliga melodin gör att jag faller för bidraget i alla fall.

8. Ge aldrig upp - Tomas Di Leva && (Isak: 2, Britta: 2, Peter: 2)
Melodin är otroligt Di Levsk, vilket inte alltid är positivt. Visst sjunger han bra, men texten känns platt och vi har hört låten förr. Bidragets starkaste parti är "wowoooh"-partiet. Det säger en del.

Dan på förskola

Publicerad 2012-02-10 18:53:00 i Dan, Förskola, Föräldraskap, Norsjö,

Det går jättebra för Dan på förskolan och de är så imponerade eftersom han redan går och leker så bra utomhus, trots att han har en massa kläder att tampas med. Tur att han gick tidigt så att han är hyfsat stabil på dagis. Det skulle inte kännas bra om han bara satt i en snödriva hela dagarna. Det är tufft nu när Isak jobbar i Norsjö, men de första två veckorna har gått fort och senast i slutet på mars börjar han på Balder. Polkan får beröm av fröknarna för sina berättarskills. Hon rolleker hela dagarna här hemma och är mycket underhållande. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela