Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Skansen i Umeå

Publicerad 2009-08-30 22:03:13 i Polly,

Verkligen inte ett jättevärt djurutbud på Gammliadjurparken, men det var en mysig dag vi hade förra lördagen med bland andra geten Emil. Imorgon drar jag till Boliden. Jag ska köra Alias på engelska med sjuorna. Det brukar vara sjukt kul! Polly kommer till Skellefteå på torsdag och Isak på fredag, så jag behöver inte längta riktigt lika länge den här gången. 

Fula barn

Publicerad 2009-08-30 11:07:00 i Citat, Isak,

Isak: Alltså pojkbäbisar kan ju vara söta också har jag upptäckt. Om de inte är skalliga, om de inte är tjocka... ja, eh..., det får duga som start.

Schema

Publicerad 2009-08-27 17:53:00 i Skola,

Hurra! Imorgon börjar skolan på riktigt. Ingen bärplockning (jag undslapp!) och inget waller. Nu blir det real deal. Jag går ut starkt med sjuorna i franska på morgonen och avslutar dagen med åttorna i engelska. Sweet. Mitt schema ser tokbra ut. Jag kommer att börja 10.00 på måndagar (vilket innebär att jag kanske till och med kan lämna Polly på dagis på måndagar) och sluta 14.10 på fredagar (med möjlighet till komp från 13) och komp kommer det att bli. Jag har redan gjort för mycket tid. De tio timmarna förtroendetid ska jag försöka göra bort under veckan så att det blir så mycket quality time med familjen som möjligt på helgerna.

För övrigt älskar jag mina kollegor!

Bot (och bättring?)

Publicerad 2009-08-24 14:35:00 i Arg!, Ekonomi, Fordon,

Jättekul att inleda dagen med fortkörningsböter på 2400 spänn. Not. Nu blir jag tuff i löneförhandlingen i veckan. Jag ska ha 2400 extra om dagen för att kunna ta mig till och från jobbet. Obekväm fortkörningstid borde väl räknas som argument?

Le deuxième sexe

Publicerad 2009-08-23 22:10:00 i Böcker, Polly, Språk,

Snart är mamma hemma, lillebo, och då ska vi fortsätta läsa Simone de Beauvoirs "Det andra könet" på franska. Eller så tar vi den om Max och dockvagnen istället. Your choice!

Artminne

Publicerad 2009-08-23 13:52:00 i Isak, Konversation, TV/film, Träna, Vänner,

Jag, Samantha, Ludde och Isak tittar på damernas maraton på SVT.

Jag: Alltså varför utsätter sig folk för det här?
Isak: Det handlar om sulornas sång mot asfalten.
Jag: Men det finns inga sjungande sulor. Asfalten är bara sträv och jävlig efter två kilometer typ.
Isak: Nä men, jag kände typ så när jag sprang Blodomloppet.
Ludde: Du blev ett med naturen, alltså?
Isak: Ja, det kändes som att jag var tillbaka på savannen.
Samantha: Vadå tillbaka på savannen?
Isak: Ja, men alltså inte personligen tillbaka, men liksom...
Ludde: Artminnet kickade in?
Isak: Ja!
Samantha: Ja, så där kan jag känna när jag går ombord på en båt och så börjar porslinet skramla. Då minns jag hur det var på Titanic.

Isak. Du är så jävla ägd.

Tjänstefördelning

Publicerad 2009-08-20 15:24:00 i Skola,

Jag ska ha
franska i alla årskurser (6-9)
engelska i en sjua, båda åttorna samt en nia
engelska (spec) i en femma
svenska (spec) i en femma och i en sexa.

PEPP!

Jag kommer att lära mig så sjukt mycket. Förhoppningsvis kommer även eleverna att göra det. Plus att jag blir ämnesansvarig i franska, vilket känns helt fantastiskt. Det här kommer att bli ett bra år. När Polkan och isak också bor i Skellefteå blir livet en jättefest.

Gratis bingo!

Publicerad 2009-08-19 22:59:00 i Johanna, Polly, Sport, spel,

Ikväll har jag (som inte är bingoberoende) och syrran (som är bingoberoende) gått in på två olika bingosidor på nätet och registrerat oss. När man registrerar sig på en bingosida får man 50 spänn att spela för. Mycket underhållande om man är två om det. Googla gratisbingo och lycka till!

På måndag ska vi gå på livebingo här i Skellefteå. Vi är så himla piffiga! OBS: Jag har inte spelat bort en enda krona på bingo, vilket är mer än vad man kan säga om min syster.

Det är sjukt tråkigt med nätbingo, men sjukt roligt när man sitter vid varsin dator och är med i samma spel. För man kan ju faktiskt v-i-n-n-a!

På fredag får jag träffa Polly och Isak. Jag längtar något oerhört. Mitt hjärta brast idag när jag pratade med Polkadottern i telefon. Först var hon helt tyst medan jag tjollerpratade, men sedan sa hon: "Mamma. Mamma. Mamma." Finaste finaste Polkan. Snart är jag hemma igen!

Bröllopsdag!

Publicerad 2009-08-18 22:34:00 i Bröllis, kärlek,

För övrigt har jag varit fru Karlsson i två år idag och det känns så surt att inte kunna fira det. Men vi tar igen det på fredag. :)

Pollysaknad

Publicerad 2009-08-18 16:58:00 i Polly, Skola,

Jag saknar Pollyfjanten, men är samtidigt tokpeppad (trots att jag inte får mitt schema förrän nästa vecka.) Mycket intressanta föreläsningar idag och träffade en massa gamla lärare från förr. Det måste vara så konstigt när ens elever plötsligt ingår i samma kår som en själv. Snart är jag där själv.

Working class hero!

Publicerad 2009-08-16 16:34:00 i Isak, Musik/lyrik, Saxel, Skola,

Jag fick jobbet! Jag fick jobbet! Jag börjar på Bolidenskola som fransk- och engelsklärare imorgon bitti klockan 08.00. Beskedet kom idag. Jag är världens gladaste. Vi flyttar till Skellefteå typ 1/12. Det blir jobbigt utan Polly på veckorna (och ett tungt ansvar kommer förstås att ligga på Isak), men det handlar ju bara om några månader.

Så imorgon ska jag inte på arbetsintervju utan på arbete. Åh så glad jag är.

Och Karlsson five gjorde så klart succé. Bandet bestod av:
Erik Karlsson på trummor
Sara Karlsson på sång, bas och piano
Axel Carlsson på gitarr och körsång
Isak Karlsson på bas och sång
och så jag då, Idha Karlsson, på sång och piano.

Keep on rockin'!

Idioti

Publicerad 2009-08-09 16:53:00 i Arg!, Idioti,

Återinför idiotanstalterna. Jag har skitmånga kandidater. Kanske kan man göra om hela staden Kiruna till idiotanstalt? Det tycker jag vore smart.

Lärarjobb

Publicerad 2009-08-07 15:48:00 i Skola,

Jobbtorka på platsbanken, men tre lärarjobb har varit ute sedan i maj. Ett som jag har varit så gott som behörig att söka. (Franska/engelska.) Vilket av följande tre jobb tycker ni att jag ska söka?

1) Bildlärare, 55 procent, vikariat, Malå.
2) Modersmålslärare i Tagalog, 100 procent, vikariat, Umeå.
3) Hotell- och serveringslärare, 100 procent, vikariat (fem veckor), Umeå.

Skjut mig.

Isaks trombocytälskarinna

Publicerad 2009-08-06 01:43:00 i Blodgivning, Ekonomi, Isak, Krönikor, Sex och relationer,

Väldigt ofta ger Isak blod eller trombocyter. Han är en sådan fin medborgare, min man. Han delar med sig av sin mesiga blodgrupp (0+) så att människor kan bli friska. I morgon ska han till exempel ge trombocyter. Det ger honom 160 kronor.

Fast jag är övertygad om att Isak vare sig skänker blod eller trombocyter. Blodgivning anges så ofta som anledning till att Isak ska få vara borta någon timme att jag har hittat på att Isak har en älskarinna. Kanske jobbar hon på blodcentralen, eller så träffas de hemma hos henne. Hon bor i radhus. Hennes man heter Bengt. 160 kronor gången får Isak som ersättning. Eftersom hans lover ser rätt bra ut för sin ålder tycker han att det är en okej summa, men den ska omförhandlas senare i höst. Isaks älskarinna heter Agnetha och är 45 år.

I mitt huvud, alltså. Egentligen är jag bara avundsjuk för att jag är för allergisk för att få ge blod.

Skottlossning

Publicerad 2009-08-04 05:25:00 i Fängelse, Isak, Konversation,

Klockan 01.00 på Magasinsgatan 15

Två skott avlossas i närheten av hemmet. Förmodligen i närheten av busstationen, eller bussgaraget. Någon skriker och sedan springer någon.

Jag: HÖRDE DU?!?!
Isak: Ja!!!
Jag: Men gud! Jag ringer polisen. Visst ska jag ringa polisen?
Isak: Men... jag ska ju gå och lägga mig nu.

Århundradets märkligaste reaktion. 

Fattiglapp

Publicerad 2009-08-03 23:33:00 i Ekonomi, Föräldraskap, Skola,

Min mammaledighet tog slut den 8/6. Sedan dess har jag fått NOLL (0) kronor eftersom a-kassan är så sjukt seg. Bara att få veta vilka kompletteringar de behövde tog en månads tid och nu gissar jag att jag återigen får vänta i åtta veckor på pengar.

Om jag nu får några pengar. Jag har inte ens fått något besked om jag överhuvudtaget har rätt till a-kassa, vilket i den normala världen skulle vara självklart, men i den blå regeringens värld får ingen a-kassa om de inte har jobbat som ekonomer i 150 år och sedan sugit av valfri minister dagligen i ytterligare två år.

Nu ska jag skicka in den sista galna kompletteringen. Den EXAKTA sjukfrånvaron under mitt sista år som lärare. Självklart ska jag få fan för att jag var sjukskriven i en månad medan jag var gravid. Det här är helt sjukt. Helt sjukt. Jag är en lojal medarbetare. Jag arbetar hårt och jag har aldrig fuskat en enda gång. Hur kan samhället behandla mig så här? Fy fan, säger jag. Fy fan!

Ge mig ett jobb, snälla.

De som lyckas fuska med a-kassan förtjänar pengarna, för hur det skulle vara möjligt är faktiskt totalt omöjligt att förstå. Det kan ju inte vara någon som får några pengar från A-kassan inom ett år. Det kan knappt vara någon som får pengar överhuvudtaget. Får jag inga pengar ska jag bli kommunist. Forever.

Ge mig ett jobb. Snälla, Gud. Ge mig ett jobb. Snälla snälla Gud. Säg att de ringer imorgon och ber mig komma på intervju. Jag lovar. Jag ska vara ett under av dygd framöver. Jag ska till exempel köpa en fin höstgarderob i så fall, så att inte folk rynkar på näsan åt mina håliga kläder.

Mustafa Mohamed

Publicerad 2009-08-02 17:53:00 i Känslig, Sport,

Sällan har det gjort så ont i mig som när Mustafa Mohamed föll över hindret på DN-galan i fredags. Han är typ Sveriges finaste människa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela