Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Färglära

Publicerad 2010-08-26 18:30:00 i Café Victoria, Konversation, Polly, Vänner,

Jag, Monica och Polly är på café Victoria. Vi sitter i barnhörnan. I taket sitter en gul måne och ett gäng blå stjärnor.

Polly: Gul måne och gul stjärna.
Jag: Jo, månen är gul, men stjärnan är blå.
Polly: Gul stjärna.
Jag: Blå stjärna.
Polly skriker: GUL STJÄRNA! FATTA!


Polly verkar redan tycka att hon har en trög mamma. Hur ska det bli i tonåren?

Isaks ännu nyare humor

Publicerad 2010-08-21 16:51:00 i Isak, Konversation,

På sistone har Isak roat sig med att berätta historier om mig som inte är sanna. Ja. Han berättar om ett minne av mig som han har hittat på. Ibland berättar han historien för mig, ibland för mig och någon fler. Poängen är att göra mig irriterad och få mig att framstå som en idiot.

Minnena är alltså påhittade, men tydligen jätteroliga. Isak skrockskrattar så att han nästan dör varje gång han knåpat ihop ett nytt. Oftast handlar de ihopljugna minnena om att jag gör något som jag absolut aldrig skulle göra, för att jag saknar talang eller för att jag saknar tålamod. Till exempel:

Isak: Åh, jag minns när vi var nykära. Du var så gullig då.
Jag: Vadå?
Isak: Då byggde du alltid små torn och små hus av glasspinnar.

Är Isak rolig?

Gravid

Publicerad 2010-08-16 18:58:00 i Dan, Gravid, Skola,

Jag börjar jobba på Lövångerskolan imorgon. Jiho! Jag berättade att jag var gravid eftersom det ändå börjar synas så pass mycket nu. Tack och lov spelar ju inte graviditeter någon roll i teorin och den här gången inte heller i praktiken. Jag får skaffa hur många barn jag vill, det är mig rektorn tänker anställa! Jag skriver på papperen imorgon.

Det tog dock en stund att få allting klart formellt. I varseltider är det inte jättepopulärt med nyanställningar så det känns som en bragd att jag lyckades knipa ett jobb (om än "bara" ett vikariat) i den här kommunen även denna höst. Jag är oerhört nöjd.

Det känns awesome att ha rektorns förtroende och det känns awesome att få jobba den här terminen. Jag är så glad så glad så glad. SÅ GLAD. Jag är övertygad om att jag kommer att trivas också.

För er som inte vet det är jag alltså gravid igen. Beräknad förlossning 7 januari. Det finns en babyblogg att följa om man intresserar sig för den delen av mitt liv:

http://idaksbebbe.babyblogg.se

So long soldiers!

En chans kvar

Publicerad 2010-08-12 11:49:00 i Skola,

Fan också. Tjänsten som låg ute på en högstadieskola här i kommunen ska dras tillbaka. Det är varsel, lasregler, för mycket personal på skolan och jaddijaddi som är anledningen. Tvisten kan ta två veckor. Eller ett år. Eller så blir det ingen tjänst alls i slutändan. Om det blir en tjänst kommer alla i så fall att få söka om och den kan komma att innehålla nya kombinationer beroende på hur tvisten mellan kommun och fack angående varslen går.

Men jag har ju en chans kvar. Håll tummarna! Det är ett vikariat på en termin, good enough for me.

Det börjar närma sig terminsstart

Publicerad 2010-08-05 23:45:00 i Norsjö, Semester, Skola,

Håll tummarna för att jag får ett jobb. Jag har två chanser. Only. Kanske bara en om lasreglerna är emot mig. Kanske ingen om lasreglerna är emot mig igen. Jag kommer inte att dö arbetslös eftersom Isak fått fast jobb i Norsjö och eftersom jag har rätt att stämpla, men jag VILL jobba.

Blir så jävla sur på lärare som gnäller på att semestern snart är slut. De borde vara glada att de har ett jobb att gå till. Jag skulle gärna börja jobba nu. Jag kan börja redan imorgon om någon behöver mig. Jag kommer säkert att tycka att det är tråkigt att semestern är slut någon gång i framtiden, men då ska jag tänka på de som inte har fått jobb och känna mig jävligt lyckligt lottad.



Excuses

Publicerad 2010-08-01 00:33:00 i Citat, Kalas, Polly,

Polly vill inte följa med mamma till mammas kompis och hittar på världens sämsta ursäkt för att få stanna hemma:
- Polly ont i klänningen.

Jag ringde inte sjukvårdsupplysningen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela