Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

PLUSGRADER! HURRA!

Publicerad 2010-03-29 00:09:00 i Väder,

 

I morgen
30.03.2010

Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest

Delvis skyet. Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest. 0,3 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
31.03.2010

Svak vind, 2 m/s fra sørøst

Skyet. Svak vind, 2 m/s fra sørøst. 1,7 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
01.04.2010

Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst

Sludd. Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst. 2,3 mm nedbør i døgnet.

Fredag
02.04.2010

Svak vind, 3 m/s fra sør-sørøst

Skyet. Svak vind, 3 m/s fra sør-sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
03.04.2010

Svak vind, 3 m/s fra sør

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sør. 0,9 mm nedbør i døgnet.

Søndag
04.04.2010

Lett bris, 5 m/s fra sør

Skyet. Lett bris, 5 m/s fra sør. 0 mm nedbør i døgnet.

Mandag
05.04.2010

Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
06.04.2010

Svak vind, 2 m/s fra øst-nordøst

Sludd. Svak vind, 2 m/s fra øst-nordøst. 2,2 mm nedbør i døgnet.

         

Quanto tiempo sin verte!

Publicerad 2010-03-27 17:34:00 i Citat, Johanna, Polly, Sport, Språk, Ålder/utseende,

Eller hur det nu var. Måste visst damma av min gammspanska snart om den inte ska totaldö.

Det är länge sedan jag bloggade. Detta beror på att jag har stigit upp någon gång mellan 05 och 06.30 tretton dagar i rad. Ja, det är sant. Polly är galen och mycket pratglad. Det kommer flera ord varje dag och ibland sätts dessa ihop i fina små meningar. Som: Hallå pappa! Eller Janna däl? (Är Johanna där?) Mest används dock "NEJ!" Pizza lärde hon sig igår.

Förutom att jag stigit upp i ottan har det varit möten och arbete till sena kvällen och när det inte varit det har det varit hockey och man blir ju skittrött om AIK hela tiden ska vara i förlängning! Jaa, mitt val att sitta uppe, men man kan ju inte gå och dö bara för att man har ett barn som stiger upp tidigt.

Ikväll ska jag och Isse få skaka loss. Johanna har 25-årsfest och det ska bli en fröööjd för mamman att sova ut imorgon. Isak var och svirade i Umeå igår med grabbarna grus. Någon sa något taskigt om en tjejs utseende varpå Isak försökte rädda tjejens ära med följande ord: "Men alltså, nu är ni ju taskiga. Inte för att man ska döma folk efter utseende, men om jag skulle göra det skulle hon ändå få... G minus."

Fotspor?

Publicerad 2010-03-15 13:53:00 i Isak, Konversation, Ålder/utseende,

Igår när Isak lade sig i sängen började det lukta mögel. Jättemycket mögel.

Jag:
Vad är det som luktar?
Isak: Va?
Jag: Det luktar mögel!
Isak: Det är inte mögel.
Jag: Det luktar mögelfralla.
Isak: Det är inte mögel.
Jag: Men säg vad det är då!
Isak: Jag har smort in fötterna med eucalyptussalva.

Den där Isak har så många hemligheter.

This is my life, my friend

Publicerad 2010-03-14 13:08:05 i Schlager,

Låt oss inleda med en granskning av min tippning och slutresultatet.

Idha tippar slutresultatet:

1.      Anna Bergendahl – This is my life

2.      Eric Saade – Manboy

3.      Darin – You’re out of my life

4.      Salem Al Fakir – Keep on walking

5.      Ola – Unstoppable

6.      Timoteij – Kom

7.      Andreas Johnson – We can work it out

8.      Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar

9.      Jessica Andersson – I did it for love

10.  Peter Jöback – Hollow

Så här gick det:

1. Anna Bergendahl – This is my life

2 Salem Al Fakir – Keep on walking

3. Eric Saade - Manboy

4. Darin  - You’re Out Of My Life.

5. Timoteij - Kom

6. Andreas Johnson – We can work it out

7.: Ola – Unstoppable

8. Jessica Andersson – I did it for love

9. Peter Jöback - Hollow

10. Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar

 

Det lönar sig att lyssna på mig, alltså. Jag tippade segraren rätt. Topp fyra på min lista var topp fyra när slutresultatet var klart. På platserna 5-7 finner vi samma låtar på båda listorna, om än i något omvänd ordning. Minsann, fick jag inte till bottentrion också? Jajamänsan fattas bara. Någon placering hit eller dit kan ni säkert vara storsinta nog att bortse ifrån.

 

Jag hejar självklart på Anna i Oslo, även om Salem var min personliga favorit. Jag tror att det kan gå bra för Anna, men jag tror inte att hon vinner. Låten är väldigt 1990 och skulle passa perfekt som vinjett till serien Dawson’s creek. Annas röst stör mig, men de har mixat bort lite av gammtantskänslan på inspelningen, så spelas låten ute i Europa inför finalen kan vi bli topp sex. Jag är så jävla glad att Fredrik dumKempe inte vann i år!

 

För övrigt tyckte jag att alla artister gjorde bättre ifrån sig än i deltävlingarna, utom Timoteij som bara verkar ha ett läge. Sämstläget.

 

Björn Gustafsson var rolig. Salem var söt. Darin tog i från tårna. Jöback gjorde stora näsborrar. Pernilla Wahlgren kom sist (vilket gladde mig), Jessica Anderssons pojkvän hejade på Anna Bergendahl och Malena Ernman bar garanterat korsett.

Sportlovet är över, schlageryran är över. Men jag är inte bitter. Oslo i slutet av maj. Vamos!

Inför melodifestivalen 2010

Publicerad 2010-03-12 13:15:36 i Schlager,

Den melodifestivalfinal som kommer att äga rum på lördag är den mest svårtippade på länge. Kanske för att majoriteten av bidragen är ballader eller åtminstone kvasiballader. För Sveriges skull hoppas jag att Salem Al Fakir vinner, men jag tror att Anna Bergendahl avgår med segern.

Bidragen är bedömda på en skala 1-5 i ett relativt betygssystem. Som in the bad old days. Bidragen har bedömts i den ordning de kommer att framföras i Globen på lördag.

1. Darin You’re out of my life

Betyg: &&&

Darin är söt som socker, men den här balladen är en typisk IDOL-vinnarlåt. Vi har hört den förr, Darin har hört den förr och Europa har definitivt hört den förr. Mellangrädde.

2. Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar

Betyg: &&

Anders Nunstedt, Expressens schlagerrecensent, skrev att Pernilla har en typisk Bengtzinglåt. Eh. Nä. Pernilla har en typisk Kicki-Bettan-Lottalåt och hur mycket jag än gillar Bra vibrationer är det 20 år för sent för det här bidraget. Dessutom saknar Pernilla både energin och rösten som krävs för att höja låten.

3. Andreas Johnson We can work it out

Betyg: &&&

På gränsen till en fyra blir det för Andreas som alltid låter likadant, alltid oftast sjunger om gammal kärlek som aldrig rostar och alltid klipper sig hos samma frisör. Ändå faller jag för den pampiga refrängen.

4. Timoteij Kom

Betyg: &

Det här är så dåligt. Det här är så ute, så lamt, så fjantigt och så sämst. Låten har de stulit från Sarek och imagen från den snälla diakonissan Greta. Eller något sådant. Fyra stela, töntiga och überglada tjejer som försöker rimma på ordet ”kom” så många gånger som möjligt. Pinsamt att de får uppträda i Globen.

5. Peter Jöback Hollow

Betyg: &&

I en mycket balladtät final drunknar Jöbacks Hollow. Kanske för att den är precis som den heter. Finalens svagaste ballad.

6. Ola Unstoppable

Betyg: &&&

Ola är definitivt inte världens främsta entertainer, men Körslaget gjorde honom åtminstone mer tonsäker. Unstoppable är kvällens bästa upptempolåt, vilket egentligen inte säger någonting.

7. Jessica Andersson I did it for love

Betyg: &&

Jessicas låt sätter sig inte på hjärnan och sångerskan har alltid en stor portion Bullerbyporr över sig. I slutändan minns man inte ett skit av vad som hände när hon har sjungit färdigt. Möjligt hör man Bert Karlsson utropa: Satan, vilken karisma!

8. Salem Al Fakir Keep on walking

Betyg: &&&&&

Det måste bli en femma, trots att refrängen är lite engäng. Heja, heja, heja! Salem är söt och duktig, men får tona ned flinet lite till Oslofinalen.

9. Anna Bergendahl This is my life

Betyg: &&&&

Det här känns jobbigt. Jag h a t a r Anna Bergendahl. Hon sjunger som en gammtant korsad med Cher och är extremt gymnasiekristen. ”Jag vill jobba med utsatta människor i framtiden.” Det är ett exakt citat. Nåja. Jag skulle ju inte bedöma personen utan låten. Låten är jättebra. I surrender.

10. Erik Saade Manboy

Betyg: &

Fredrik Kempe. Fredrik dumKempe skrev Hero, 18:e plats i ESC-finalen 2008, och La voix, 21:a i ESC-finalen 2009. Sverige gillar Kempe, men det gör inte Europa och inte jag heller. Fånig låt utan budskap.

Idha tippar slutresultatet:

  1. Anna Bergendahl – This is my life
  2. Erik Saade – Manboy
  3. Darin – You’re out of my life
  4. Salem Al Fakir – Keep on walking
  5. Ola – Unstoppable
  6. Timoteij – Kom
  7. Andreas Johnson – We can work it out
  8. Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
  9. Jessica Andersson – I did it for love
  10. Peter Jöback – Hollow

In vino veritas

Publicerad 2010-03-11 22:54:00 i Isak, Konversation, Miljö, TV/film,

På bilden ser ni de två flaskor rött Isak inhandlade på Systembolaget häromdagen. Under tiden vi delade en av flaskorna i onsdags samtalade vi kring vinval:

Jag: Du köper flaskor som jag aldrig skulle välja. När jag köper vin ser flaskorna ut att passa i TV-serien Entourage, men de flaskor du kommer hem med skulle i bästa fall vara med i Falcon Crest.
Isak: Fast jag tänkte inte så. Jag tog den ena flaskan för att den hette Gay och den andra för att den började på Fit...
Jag: Hahahahahaha
Isak: Ja, och så var båda franska, vilket ju innebär mindre koldioxidutsläpp vid frakten hit.

Två skäl så goda som några.

Pollys schlagerfavoriter

Publicerad 2010-03-11 11:12:00 i Bloggande, Polly, Schlager,

Imorgon kommer betyg på alla schlagerlåtar och min gissning om hur det går på lördag. Först publiceras allt detta på http://kulturschmultur.wordpress.com, senare under dagen på denna blogg också.

Polly och jag har nu tittat igenom alla bidrag en gång till och vi har inte samma favoriter. Polly tyckte att Eric Saade var sjukt gungvänlig, men hejar nog mest på Jessica Andersson som hon applåderade länge och väl. Jag tror att hon tyckte att Jessica såg väldigt ledsen ut. Skönt med ett empatiskt barn. Den låt hon tyckte var sämst var Timoteijs "Kom" och där är jag böjd att hålla med henne. Polly gick under deras bidrag. Alla andra lyssnade hon snällt färdigt på. Jag hade gärna gått också, men som schlagertyckare kan man ju inte göra skillnad på bidrag och bidrag när man bedömer.

Club 27

Publicerad 2010-03-05 09:02:00 i Fest, Schlager, Vänner, sportlov,

Sportlovet hägrar och även om det kommer att innebära en del jobb för undertecknad (PIM och rättning) ska det bli rätt skönt att rå om Polly i en hel vecka. Lilla grynet har varit krasslig i veckan men min fantastiske make tog båda vabdagarna så att jag fick jobba. Det behövdes för att hinna ha alla utvecklingssamtal innan sportlovet.

Ikväll ska jag, Hedda och Nina ut på stan och fira. Vi börjar på Frisörerna och slutar på Club 27. Det känns som att det var alldeles för länge sedan jag gick ut och roade mig. När livet för det mesta består av rättning, utvecklingssamtal, Drutten och Krokodilen och lego kan det vara kul att bryta av med en riktig partykväll för att fira the beginning of a beautiful sportlov.

Inför schlagerfinalen gästbloggar jag på http://kulturschmultur.wordpress.com som schlagervetare. Spana gärna in den bloggen. Min make och hans polare tycker till om kultur i alla dess former. När det kommer till schlagern hejar jag än så länge på Salem, men jag kan ändra mig. Anna Bergendahls låt var bra, men jag tycker att hon sjunger som Cher korsad med en gammal kärring. Vi får se om hon lyckas övertyga mig under veckan när låtarna nu har börjat spelas även på radio. Jag hörde Manboy i bilen på väg till jobbet idag och den får helt enkelt inte vinna.

Trevlig helg, läsare!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela