Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Tralala = Kön?

Publicerad 2010-04-26 22:48:00 i Föräldraskap, Musik/lyrik, Polly, Sex och relationer, TV/film,

Polly har blivit besatt av Pippi Långstrump. Hon tjatar om Pippi och apa och kåppa (häst, efter kåppetikåppetikåppeti som hästar låter när de springer.) Hon älskar tårtan och spökena och drakarna och pilkastningen i de två avsnitt vi äger. För det mesta springer hon runt runt och ropar Pippi samtidigt som hon håller ut håret på båda sidor av huvudet. Så långt är allting väl.

Efter att ha sett dessa två Pippiavsnitt jättemånga gånger har jag några funderingar. Bland annat undrar jag varför jag aldrig tänkte på dubbningen när jag var liten? Var man så jävla dum (och blind) att man inte märkte att hälften av skådisarna är dubbade? Uppenbarligen.

Sedan undrar jag varför DunderKarlsson och Blom blir jagade av Kling och Klang när de spelar på gatan. Har de inget tillstånd? Ska barn fatta att man måste ha tillstånd för att sjunga på gator? Eller ska barn fatta att DunderKarlsson och Blom är misstänkta för något annat brott? Eller tyckte skaparna helt enkelt att tjuvarna var så etablerade i serien att de helt enkelt alltid var jagade av polisen? Men om detta var det första avsnitt man såg då? OBS: Jag tänkte aldrig på det här som barn. Jag var ett korkat barn, verkar det som.

Främst rör mina bryderier dock någonting helt annat, nämligen en textrad som tjuven Blom sjunger när han och DunderKarlsson är gatumusikanter. Plötsligt sjunger ovan nämnde Blom: Jag såg i hennes tralalaaaa

Senare, när han kommer tillbaka till samma stycke, sjunger han förvisso: Jag såg i hennes ögon... men jag tycker ändå att den första versionen, med tralala, är jävligt snuskig. Kan tralala vara något annat än det kvinnliga könet? Vad i så fall? VARFÖR har man dubbat tysken med TRALALA? Varför inte ögon båda gångerna? Eller öron första gången. Det hade varit kul. Är det för att visa på att Blom är korkad och inte kan minnas en text? Men vadå. Han minns den ju senare.

Jag är mycket nyfiken på er tolkning av tralala eller av någon annan Pippisekvens som jag kanske möter senare i Pollys Pippiorgie.



Snilleblixt på morgonkvist

Publicerad 2010-04-24 11:43:00 i Johanna, Konversation, TV/film,

Jag ringer Johanna.
Johanna: Hallå
Jag: Låg du och sov?
Johanna: Ja, typ, jag drar mig.
Jag: Okej. Ska du med på stan?
Johanna: Kanske.
Jag: Okej. Vet du vad Polly tittar på?
Johanna: Nä?
Jag: Pippi Långstrumpfilmen hon fick av dig i julklapp.
Johanna: Gillar hon den?
Jag: Hon är helt salig.
Johanna med betydligt piggare röst, som i plötslig trans: Alltså. Astrid Lindgren. Hon var fan ett geni!

Eh. Jo.

Tüsk

Publicerad 2010-04-22 14:04:00 i ADHD, Citat, Språk,

Tänk er en manhaftig tyska som säger:
"Jag zka flytta till landzbögden och där köpa en panzaarvagn och en vakthund och en knif zå att jag kan förzvara mig."

Förstår ni att jag blev lite rädd?

Bad blogger

Publicerad 2010-04-14 19:29:00 i Bloggande, Musik/lyrik, Skola,

Jag har varit världens sämsta bloggare, vilket beror på att jag har ett mycket innehållsrikt liv. Jag skyller på det i alla fall. Bäst i veckan var på engelsklektionen med åk 8 när jag av en slump beskrev en dålig muntlig presentation med orden:
- Hi, my name is... my name is... my name is...
varpå ett gäng killar i klassen i kör sjöng:
- Chicka chicka Slim Shady!

Med andra ord kommer de att prestera fierce presentationer... 

Polly mår bra. Hon babblar. Mycket.

Duktig flicka

Publicerad 2010-04-06 22:46:00 i Konversation, Mamma, Polly,

Jag: Åh vad duktig du var nu, Polly.
Polly: Dutti kicka. Mommo kicka. (Duktig flicka, mormors flicka.)

Jaha. Inte är man värd mycket i jämförelse med mormor.

Jesus, spel, brats och vattenmelon

Publicerad 2010-04-02 22:51:00 i Citat, Gud, Isak, Vänner,

Just nu sitter Isak, Linus och Peck och diskuterar. De pratar om Jesus, som enligt Isak bjöd sina lärjungar på våfflor det sista han gjorde. De pratar om att man är dum i huvudet om man kan mycket om Stålmannen. De pratar om spel. De pratar om brats och indiefolk. Allt detta samtidigt som de äter vattenmelon. Det låter helt sjukt. De smaskar och diskuterar och smaskar och diskuterar. Jag tror att vattenmelonsdiskussionen nådde sin topp när Petter sa:
- Men brats vet ju inget. De kan ju inget. Vad kan de? De kan ringa taxi. Det är de bra på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela