Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Friluftsliv i hippstil

Publicerad 2009-05-31 20:53:00 i Bröllis, Fest, Sport, Vänner,

Hemkommen från mitt secret mission som inte längre är secret. Kerstin och Jonas ska gifta sig i sommar och därför var det på sin plats med en möhippa. En möhippa ska så klart passa bruden i fråga, vilket den här sannerligen gjorde. Att den även passade mig är ingenting jag gnäller över.

Närvarande på möhippan: Bruden, undertecknad, Therese, Tina, Anette, Louise, Maria, Camilla och Erika.

12.00 låg tre förklädda tjejer i slänten vid Landskyrkan i Skellefteå. Vi var utklädda till gamla gubbar. Tänk otäcka tomtar. Den intet ont anande bruden var (trodde hon) på väg till Byske med sin blivande make för att förtöja en segelbåt som Jonas syster hade köpt. Vid Landskyrkan stannade Jonas och bad Kerstin kolla om det var något fel på bakdäcket. Kerstin klev ur och Jonas körde därifrån. Kerstin fattade ingenting. Vi sprang fram och spelade upp ett meddelande i örat på henne:
- Detta är en kidnappning. Sätt på dig ögonbindel.

Första aktiviteten var paintball. Mitt lag hette "Team K" och anfördes av bruden själv. För dagen iförd en Rosa Panterndräkt. Förutom jag och Kerstin ingick Therese i laget. Tre stridspittar mot två stridspittar (Anette och Camilla) och en pacifist: Erika, som knappt vågade skjuta och därför blev träffad en hel del. Paintball är the shit. Jag rekommenderar alla att ta en dag ute i Åbyn, Byske och skjuta. Skjuta! Skrotbanan är roligast. Att sitta i bilar och skjuta genom bilrutan är oväntat roligt. Fast djungelbanan var också bra. Älgtorn är underskattade. Man ser alla. Pang, pang, pang. Självklart vann mitt lag. Vi spelade i tre timmar. Idag har jag ont överallt, men inte av några träffar. Bara träningsvärk. Anfall är bästa försvar.

Efter paintballen var vi hungriga så det blev picknick på Rovön. Tina hade gjort god sallad. Stackars Kerstin fick klunka i sig Aurora (blåbärsvin) som hon drack jämt och ständigt i tonåren. Det verkade inte som att det smakade lika bra nu som då. Efter picknicken begav vi oss till natursköna Sjöbotten. Där paddlade vi ut till en bastuflotte. Anette visade sig vara en baddare på att paddla. Jag satt alltid i mitten av båten och gjorde ingenting. Jag fick till och med hjälp med att ta på mig flytvästen. Så kan det gå. Vi satt på bastuflotten i bikini till närmare halv elva på kvällen. Vädret var fantastiskt. De flesta av oss doppade sig. Även undertecknad. Isak är mycket deprimerad över att jag (den kända badkrukan) har doppat mig tidigare än honom i år. Jag hade flytväst på mig eftersom alkohol och bad inte ska kombineras. Jag är så jävla gammal.

Sista anhalt var Falmarks fritids. Ungefär hälften av oss har ljuva discominnen (och andra mer pinsamma minnen) därifrån. Jag och Therese (the snipers) slocknade i soffan vid 02. Ingen var särskilt full. Vi hade bara tagit ut oss så till den milda grad att vi inte pallade mer.

En fantastisk möhippa och en fantastisk mö. Jag hoppas att hon hade roligast av alla. Det tror jag. Själv hade jag sjukt kul och det var fantastiskt att vara barnfri en hel helg. Att träffa Polkan ikväll var också helt fantastisk. Så klart. Längtan är fint.

Fler möhippor. Gift er, vänner. Allt blir så himla trevligt då. Ni som vill se Kerstin stå brud ska ta er till Bureå kyrka klockan 16 den 25/7. Jag kommer självklart att närvara eftersom Kerstin är en väldigt god vän. Det kommer att bli superfint och superkul. I wouldn't miss it for the world.

När Tina har fått tummen ur ska jag lägga upp bilder från möhippan!

Hooked on a feeling

Publicerad 2009-05-29 15:30:00 i Föräldraskap, Isak, Musik/lyrik, kärlek,

I julklapp fick jag det finaste av Isak. En mp3 med 300 låtar som jag gillar (eller som han tror att jag gillar.) Det är supermysigt att lyssna på musik när det finns en tanke bakom. Som att få en låt dedikerad till sig. Typ. Nästan. Dock har jag upptäckt något lite oroväckande eller roväckande. Björn Skifs "Hooked on a feeling" finns hittills med tre gånger på låtlistan och då har jag bara lyssnat på drygt hälften av låtarna. Vad vill Isak säga med detta? Ett dolt budskap? Kärlek? Björn Skifs? Björn? Nalle? Skifs? Skifs...mässa? Skifs - gif(s)t? Är det bra eller anus att låten är med tre gånger? Tror han att det är min all time favourite? För då går han bet.

Hoooogatjacka - KOGO OCH HACKA? Vill Isak se Starzinger? Men vi har ju bara det på VHS! 

Vad är det för feeling jag eller du eller vi är hooked on, Isak? You're working in mysterious ways.

Och hur stavas Hoooogatjacka, Kogo och Hacka? Nä, jag orkar inte googla. Det är för töntar. Antingen vet man eller så vet man inte.

Jag lämnar Umeå nu. Första helgen utan Polly. Men lugn! Jag är inte en sån morsa som gnäller över det. "BUHUBUHUBUHU. JAG ÄR UTAN BARNET FÖR FÖRSTA GÅNGEN BUHUBUHUBUHU." Klart att jag kommer att sakna Polly, men ingen ska behöva höra om detta, för jag vet hur ointressant det är att lyssna på mammor som saknar sina barn när det bara handlar om en helgs (eller ännu värre några timmars) barnuppehåll. Jag ska njuta av partajandet och komma tillbaka som en morsa i toppskick. Dessutom vet jag att plutten är i very good hands. Hos världens bästa pappa. HOOOGATJACKA!

Polly

Publicerad 2009-05-29 00:20:00 i Polly, Sjuk,

Nya pics på Polly (och Ellie!) Albumet heter Polly 10-11 månader.

Polkan har varit sjuk hela veckan och därför sluppit spjälsängen. Hon vaknar så ofta när hon har feber att vi föräldrar inte orkat  kliva upp och gå till spjälsängen och söva. Därför har hon sovit på en madrass nedanför vår säng i veckan. Feberunge i den egna sängen är nämligen inte heller någon hit. Idag har hon två gånger vaknat på sin madrass, inte avgett ett ljud, och kommit krypande alldeles på egen hand (fot?) till rummet där vi har befunnit oss. Jävligt initiativrikt och charmigt. Inget flänn, bara: "Var fan är de? Ja, ja, jag får väl ta mig dit om de inte kommer och hämtar mig." Det är sjukt så fort hon blivit självständig. En egen person som tar sig dit hon vill. Hon skriker inte ens, fast det har hon i och för sig aldrig gjort. Mitt barn är fan toppen.

Nytt ord i det Pollyska ordförrådet: "Gock gock." (Bondskans tittut.)

Mammabegreppet

Publicerad 2009-05-27 09:59:00 i Föräldraskap, Politik,

När man blir mamma öppnas en ny värld. Dels blir man en mamma och dels träffar man mammor. Många mammor (och pappor) väljer att gå på Öppna förskolan. Att gå dit är som att återvända till högstadiet. Plötsligt måste man hänga i en grupp med människor av alla de slag. Mammor är också av alla de slag, nämligen, trots att många uttrycker att mammor är ett pack. Ett ganska störigt pack.

Det som irriterar mig är att jag inte gillar att klumpas ihop med mammorna. Jag älskar att vara mamma och jag älskar att bli kallad mamma av Polly, men när jag berättar att jag är mamma blir jag lite nervös inför hur personen jag pratar med ska reagera. Det kan mycket väl bero på egna issues, men det känns som att ordet mamma har en negativ innebörd. Nästan inget positivt skrivs om mammor (förutom om ens egen.) Mammor är mjäkiga, frigida, självupptagna, tråkiga och lite korkade. Jag är inte så. Jag är rock n' roll. Precis som många andra mammor.

Har jag missuppfattat den allmänna bilden av mammor? Är det mina egna förutfattade meningar om mammor och vad som sägs om mammor som talar? Så klart! Men någonstans har jag ju fått det här ifrån.

När någon säger något om pappor har det för mig inte alls samma negativa klang. Pappor är hjältar med krut i kuken. De är jämställda och nästan lite hetare än andra män.

Vad beror det här på? Är detta bara min uppfattning eller finns det någon som känner likadant? Är det för att män vill ha flickor och flickor vill ha män? Kvinnor vill ha någon som vill ta sitt föräldraansvar, någon omsorgsfull som kan älska livet ut, medan män vill ha tjejer som ger dem familj, men ändå inte riktigt blir mammor. Självklart är det en generalisering, men begreppen mamma och pappa skiljer sig oväntat mycket med tanke på att båda är bestämningar av begreppet förälder.

Eller är det bara jargong och i så fall: Hur farlig är jargongen?

Jag vill ha debatt!

Allehanda tips

Publicerad 2009-05-26 14:47:00 i Böcker, Film/tv, Politik,

* Burn after reading
Bröderna Cohens senaste film är en femma!

* www.boktipset.se
Boktips utifrån de böcker du läst och gillat.

*
L-word
Tredje säsongen nu. It's awsome!

*
Feministiskt initiativ
Skicka Schyman till Bryssel. Rösta på dem och bli historisk.

* Hell's kitchen
på TV3 tisdagar 22.00.

UNDVIK DÄREMOT:

*
Platsbanken.se
Man blir bara upprörd.


* Sverigedemokraterna.
Idioter måste bekämpas.

* Extreme home makeover
Ja men sluta skaffa 50 barn om ni inte har råd!

* Beowulf
Tristessen tar aldrig slut



Propaganda

Publicerad 2009-05-19 10:31:04 i Politik,

Jag  hoppas att alla tänker rösta den 7/6. För röstar inte du så väljer andra och hur kul är det? Eftersom detta är min blogg och feministiskt initiativ varken får pengar eller uppmärksamhet får ni gärna gå in och läsa vad de har att säga. Valaffischerna publicerades på deras hemsida idag. Ja. Nu vet ni vad jag röstar på. Men det är väl ingen som är förvånad.

Norges national- och schlagerdag

Publicerad 2009-05-17 13:43:19 i Schlager,

Det blev precis som förväntat. Norge vann. I ärlighetens namn tycker jag faktiskt inte att Sveriges låt förtjänade att bli bättre än 21:a. La voix suger. Malena är jätteduktig, men vad spelar det för roll när hon framför DET DÄR? Nåja. Cirkeln är sluten. Vi har inte haft en sämre placering sedan Christer Björkman sjöng I morgon är en annan dag. Dags för honom att lämna över schlagertrollstaven till någon annan? För någon magi har det inte varit på länge.

Myskväll

Publicerad 2009-05-14 15:49:38 i Schlager,

Maken och jag har som vanligt haft fullt upp med att vara och ha gäster. Vi har varit bland folk konstant sedan 1/5. Jo. Antingen bott hos dem eller de hos oss. Det är säkert. Det är jättetrevligt med folk, men ikväll unnar vi oss en egen kväll. Det blir rödbetssoppa och red red wine. Självklart kommer vi att se delfinal II i ESC. Jag är inte lika Norgepeppad som resten av Europa.

Var ska folk se stora finalen på lördag? Isak jobbar natt i helgen så jag ser den gärna här, men jag är öppen för förslag. Vill någon komma hit? Vill någon bjuda in mig (och Polly?) Vill någon mig väl? Självaste schlagerdrottningen kan ju inte se finalen ensam.

Pusserian pussera

Publicerad 2009-05-14 00:02:00 i Isak, Polly, kärlek,

Det roligaste Polly vet numera är (förutom lära-gå-vagnen) att se mamma och pappa pussas. Hon tjuter av skratt. Jag och Isak pussades i typ en timme efter middagen bara för att roa barnet. Ja. Och för att vi älskar varandra. Så klart.

Två flugor i en smäll.

Finn en massa fel

Publicerad 2009-05-13 14:39:00 i Arbete (ej i skola), Språk,

Jag blir galen på platsbanken. Man hittar så konstiga fel hela tiden. Häromdagen kunde man söka som fasighetsskötare.
Vad fasen gör man då? Fasar. Sköter. Låter fasansfullt. Idag satte jag återigen morgonkaffet i vrångstrupen:

2009-05-12                     Lastibilförare Kjell Grenholm Åkeri AB Skellefteå


LAST-I-BILFÖRARE!

Heter det inte lastbilsförare? Eller lastbilschaufför? Eller ska man inte köra utan bara föra lasten in i bilen? Jag tänker då inte söka!

Men Andorra och Makedonien då? Och vitryssland?

Publicerad 2009-05-13 09:36:20 i Schlager,

Den första semifinalen i ESC 2009 är avklarad och Sverige gick faktiskt vidare. Jag hade till min egen stora lättnad fel. Kanske har Björkman och Stockselius myglat in oss i finalen (i år igen), men det är skönt att vi är där. Väst kan inte klaga. Alla nordiska länder gick till exempel vidare. Portugal gick till och med vidare, fastän låten enligt säkra källor (Svante och Andrea) var en stulen chilensk visa.

Jag undrar vad som hände riktigt. Jag tyckte att Andorra och Makedonien var bäst. Inget av länderna tog sig till finalen. Jag hade kunnat sätta min ena tumme på att Vitryssland skulle gå vidare, men icke.

Ernman var proffsig som alltid och numret var bättre än i Globen även om det vita ibland fick henne att se skitig ut i ansiktet.

Men Finland alltså. Att ha kepsen bakvänd känns verkligen skitute. Som syrran sa: "Varför är den där pojken med?"

Dansa Michailovichdansen

Publicerad 2009-05-11 14:09:00 i Död, Fängelse, Politik,

När Anna Lindh mördades var alla förtvivlade. Utom miljöpartisterna. Efter EMU-omröstningen dansade de som tokar för att fira nejsidans seger. Det var nästan så att de inrett baren i NK-style. Michailovichdansen dansades. Man gick fram och tillbaka förbi en kamera samtidigt som man låtsades dra på sig en huva. "Kniven" var ett poppis danssteg.

Eller så överdriver jag. Men lite så var det.

Den så kallade schlagerexpertpanelen

Publicerad 2009-05-08 11:53:00 i Film/tv, Krönikor, Schlager,

Jag minns en tid när programmet "inför Eurovision song contest" hade en panel med nordens allra duktigaste schlagervetare. Eirikur från Island, Jostein från Norge, Tomas från Finland och den rolige småtjocke dansken vars namn jag inte minns. Sedan dess har en efter en kastat in handduken och i år finns bara en av topptyckarna kvar.

Nu får man självklart tycka vad man vill om musik; det är inte det jag menar. Men människor som sitter i en panel ska också veta saker, känna till trender, känna till vad schlager är åtminstone. Vi schlagerrävar vill höra vettiga profetior och inte en massa trams. Hela programmet är faktiskt tramsigt.

I år består juryn av fem svenskar och finnen Tomas. Av de fem svenskarna är en programledare och tre totalt inkompetenta som schlagertyckare. De vet ingenting och kan inte uttrycka sig överhuvudtaget. Till exempel representerar de den del av svenska folket som tror att schlager är en genre. "Det här är ingen schlager." Självklart är inte alla låtar schlagers. En schlager är en låt som slår. Dessvärre tycks många tro att en schlager är en låt som låter som Fångad av en stormvind, Jag ljuger så bra eller La de swinge. Att använda termen schlager på det sättet är helt fel och något endast svenskar gör. Ute i Europa är en schlager en låt som slår oavsett genre.

Låt oss då ta en närmare titt på panelen. Jag lämnar Christer Björkman, programledaren, därhän:

1. Finnen Tomas
Hurra! En person som faktiskt kan någonting.

2. Charlotte Perrelli
Av svenskarna framstår Charlotte som superkompetent. Det säger en del eftersom hon var den svaga länken 2006, då hon till exempel fetdissade Lordi. Hello! Charlotte kan åtminstone variera sina ordval, men använder begreppet schlager som gemene svensk.

3. Marie Serneholt
Så jääääävla brudig och totalt ointressant. Som min vän Anders sa: "Hon blinkar ju till och med som en docka!" Hon säger "tråkigt" 50 gånger per program. Resten av tiden skrattar hon åt sina egna skämt. Eller vad jag tror är skämt.

4. Christer Lindarw
Jag har alltid gillat Christer och After Dark, men har verkligen fått ompröva detta i och med årets inför Eurovision song contest. Han kan ingenting och säger antingen: "Bort!" eller "Jag orkar inte med det här." När han inte ger Marie Serneholt komplimanger för hennes yttre förstås, vilket nog är det sista hon behöver om hon någonsin ska kunna lägga till lite substans til sin personlighet.

5. Petra Nielsen
Värst av alla. Som Andrea sa: "Alltså hur mår hon egentligen?" Det kan man undra. Hon gör ofta dramatiska gester och låtsas falla ihop. Det är lite otäckt eftersom det faktiskt ser ut som att hon kan dö när som helst. Enligt min vän Aaro ser hon ut som en orch och själv tycker jag att hon säger exakt samma sak om alla låtar: "Urdåligt!" Ändå sätter hon olika betyg på de urdåliga låtarna. Vari skillnaden ligger vet ingen.

Nä. Skärpning! Jag blir förbannad när jag vet mer än expertpanelen. Nästa år vill jag ha ett bättre Inför Eurovision song contest för nu ser jag det bara för att förfasas. På måndag klockan 20.00 går sista programmet om ni vill se något riktigt pinsamt. På tisdag gäller det. Då kvalar Malena Ernman. Hon är nederlagstippad och som både jag och finnen Tomas har sagt tidigare: Det här kan gå riktigt riktigt illa. Men! Det kanske är ett gott omen att Sverige inte tillhör favoriterna i förhandssnacket. Jag blir bara glad om jag har fel, för även om jag inte gillar Ernmans låt gillar jag Ernman och Sverige.

Ett musiktips till alla där ute: Får ni nån gång chansen att se Evelyn Glennie, den döva trummisen, ska ni göra det. Det var det mest magiska jag sett i hela mitt liv tror jag. Typ som när Polly kom.

Två våningar

Publicerad 2009-05-04 12:06:00 i Fest, Schlager, Vänner,

Jag måste länka till Äneths blogg där det finns bilder och något som i det närmaste liknar en utförlig recension av vår utekväll på Två våningar. Fantastisk kväll med fina vänner. Samantha, Anna och Jimmy - love, peace and schlager!

Linda Bengtzing

Publicerad 2009-05-04 11:57:00 i Musik/lyrik, Schlager,

I "Hur svårt kan det va'?" är jag ledsen att Linda aldrig sjunger:

Jag kan va huslig,
jag kan va kuslig,
jag kan va bättre än bra
hur svårt kan det va'?
Jag kan va fnasig
jag kan va gasig
bara jag e det
med deeeeej.


Eller varför inte:
Jag kan va nödig
jag kan va blödig
bara jag e det
med deeeeej.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela