Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Vattkoppor

Publicerad 2010-12-01 14:10:00 i Föräldraskap, Gravid, Sjuk, Skola,

Det känns som att den här hösten har varit riktigt tuff. Jag är hemma från jobbet idag efter att ha känt mig yr och illamående hela gårdagen.

I morse skjutsade jag Polly till förskolan och fick veta att ett av barnen har insjuknat i vattkoppor. För er som inte vet så mycket om vattkoppor kan jag berätta att inkubationstiden är 10-21 dagar och man smittar 7-10 dagar efter det.

Jättebra tajming, alltså.

Nu får busen i magen stanna where (s)he is till efter nyår så att Polly hinner göra bort kopporna (om hon får dem) innan det kommer ut ett syskon som hon kan smitta. Tur att jag har haft vattkoppor och att bäbisar har ett ganska gott immunförsvar första sex månaderna.

Om Polly får los copos hoppas jag att hon får en lindrig variant.  Själv hade jag typ 1000 koppor på kroppen och var jättedålig. Jag hoppas att Polly får en koppa och yttepyttelite feber så att hon får vara glad på sitt jullov och så att den trötta mamman får vila lite och inte hämta och hälla potatismjöl hela nätterna.

Jättebra tajming, alltså.

Jag vet inte om det är bättre att hon får det NU och precis hinner göra bort det eller om det är bättre att hon inte får det alls den här gången. Däremot vet jag att jag känner mig bättre efter denna vilodag och hoppas orka till jullovet nu. Får jag tillbaka yrseln och svimningskänslorna kommer jag dock att vara klok nog att ge upp.

Det hade gått jättebra att jobba graviditeten ut om det inte vore för att jag jobbar i Lövånger och Isak i Norsjö och tvååringen ska lämnas och hämtas och gödas av undertecknad. Men som det är nu får vi se om jag pallar de sista veckorna. Det är ingen rast och ingen ro mellan 05:30 och 20:00 på vardagarna och jag orkar inte riktigt det som höggravid. Däremot vill jag så klart göra färdigt de viktiga betygsgrundande momenten som är kvar och därefter sätta betygen. För betygen kan bara jag sätta så det får jag göra även om jag är sjukskriven eller om barnet har kommit.

Man kanske skulle ha satsat på ett jobb där vem som helst med samma utbildning kan ersätta en när man är sjuk? Fast det är ju schysst att känna sig lite oumbärlig och chefig också.

Nu ska jag lägga mig en stund till innan det är dags att hämta Polly på dagis. Vi ska få middag hos mamma och pappa ikväll. Lyx!



Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela