Det här är sant. Jag har sagt det åt flera.

Så sayonara, nu är jag på väg.

Deltävling IV 2011

Publicerad 2011-02-27 19:58:35 i Schlager,

Melodifestivalens fjärde deltävling är en av de svagaste jag kan minnas, men inte för dålig för att bedömas. Tack och lov!

1. Melody club - The hunter
Sångarens näsa och de fulsnygga lackkostymerna gör att man minns numret, men epilepsilamporna gör å andra sidan att jag bara orkar titta i en minut. Det här är inte dåligt, men jag tror inte på det.
Betyg: &&

2. Julia Alvgard - Better or worse
En gullig men tråkig låt som ingen kommer att komma ihåg i morgon. Julia sjunger ganska bra, men jag sitter mest och undrar varför bakgrunden ser ut som en gigantisk biltvätt. Worse.
Betyg: &&

3. Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
Det kan vara coolt att vara med i ett band som bildades 1967. Men det är långt ifrån säkert. Skräpalkisdansbandsskit. Betyg: &

4. Linda Pritchard - Alive
Iklädd ett duschdraperi framför Pritchard en smäktande ballad. Tror hon själv. Låten har vi hört förr. Malta och Irland brukar tävla med den årligen. Pritchard tar i från tårna, men är inte särskilt övertygande. Betyg: &&

5. Anders Fernette - Run
Visst var han både hesare och hetare när han vann Fame factory? Scenshowen är rörig och märklig, men jag tycker att låten är ganska klämmig.
Betyg: &&&

6. Linda Bengtzing - E de fel på mig?
Jo, Linda. Det är dig det är fel på. Gammschlager kan vara kul att poppa till, men det här bidraget hade passat bättre i melodifestivalen anno 1985. Lindas påskkläder och fula dans gör inte saken bättre och texten är så där äckligt Plingig. Europa skulle skratta åt oss om vi ställde upp med det här.
Betyg: &

7. Nicke Borg - Leaving home
Jag tycker att låten är mysig, men den lyfter aldrig. Dessutom är framträdandet trist. Svårbedömt.
Betyg: &&(&)

8. Love generation - Dance alone
Ett snyggt koreograferat nummer och en peppig låt. Kan det bli fel? Jo. Om de som framför bidraget saknar utstrålning. Synd, för låten är bra!
Betyg: &&&

Så här tyckte jag:
1. Anders Fernette
2. Love generation
3. Nicke Borg
4. Julia Alvgard
5. Linda Pritchard
6. Melody club
7. Linda Bengtzing
8. Lasse Stefanz

Danny måste vinna, om inte the Moniker går vidare från andra chansen. Inget av bidragen från deltävling fyra förtjänar egentligen en plats i Globen. Det var en skräpomgång.

Kommentarer

Postat av: maja w

Publicerad 2011-02-28 16:36:53

HÅller med, Visst var the Moniker bra!? Tyckte även om Sebastian Karlssons låt.. Men tro mig, Nicke Borg kommer vinna hela skiten!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela